Wat eten we vandaag? #9
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39192
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier werden 't pannenkoeken :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
-
- Berichten: 6431
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
- Locatie: Reisdorf - Luxemburg
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier spaghetti.
-
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 20:52
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Met de familie over de vloer bij oma die op haar 88'ste nog maar ff een complete rijsttafel bouwt . Enorm lekker en veel te veel gegeten. Pfff
Re: Wat eten we vandaag? #9
JeePee schreef:Met de familie over de vloer bij oma die op haar 88'ste nog maar ff een complete rijsttafel bouwt . Enorm lekker en veel te veel gegeten. Pfff
Wil je geloven dat ik echt De Baas ben als ik mijn eigen oma (89) zo ver krijg dat ze een half bekertje koffie drinkt?
-
- Berichten: 233
- Lid geworden op: ma 30 aug 2010, 14:27
- Locatie: Renkum, voorheen Rijnmond.
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Wat ik vandaag eet?
Hartige appel-preitaart
Ingredienten voor 4 personen:
300 g bloem
zout
1.75 dl water
4 cl zonnebloemolie
2 preien
250 g aardappelen
3 appels
200 g kaas (blokjes)
1 takje lavas
1 ei
1 dl room
muskaatnoot
Bereidingswijze:
Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in de bloem. Giet het water op de olie en klop tot een wittige emulsie met een garde, giet dit in het bloemkuiltje en roer tot een glad deeg. Dek af en laat op kamertemperatuur gedurende 30 minuten rusten. Snij de prei in dunne ringen, bak beetgaar in wat olie en laat iets afkoelen. Schil de aardappelen en schaaf in plakjes. Snij de appelen in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van 4 mm. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de prei met de appelen, de aardappelen, de geraspte kaas en het fijngeknipte lavasblad. Kruid bij met muskaatnoot. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Schep de vulling erin en strijk glad. Sla de deegranden er los terug op.
Rol de rest van het deeg ongeveer 2 mm dun uit, snij in repen en leg als een raster op de vulling. Bestrijk dit raster met wat van het losgeklopte ei en bak in de oven op de onderste richel. Vermeng de rest van het ei met de room en giet dit mengsel halverwege de baktijd tussen het deegraster door op de vullling.
Tip: lekker met een kom sla erbij.
Hartige appel-preitaart
Ingredienten voor 4 personen:
300 g bloem
zout
1.75 dl water
4 cl zonnebloemolie
2 preien
250 g aardappelen
3 appels
200 g kaas (blokjes)
1 takje lavas
1 ei
1 dl room
muskaatnoot
Bereidingswijze:
Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in de bloem. Giet het water op de olie en klop tot een wittige emulsie met een garde, giet dit in het bloemkuiltje en roer tot een glad deeg. Dek af en laat op kamertemperatuur gedurende 30 minuten rusten. Snij de prei in dunne ringen, bak beetgaar in wat olie en laat iets afkoelen. Schil de aardappelen en schaaf in plakjes. Snij de appelen in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van 4 mm. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de prei met de appelen, de aardappelen, de geraspte kaas en het fijngeknipte lavasblad. Kruid bij met muskaatnoot. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Schep de vulling erin en strijk glad. Sla de deegranden er los terug op.
Rol de rest van het deeg ongeveer 2 mm dun uit, snij in repen en leg als een raster op de vulling. Bestrijk dit raster met wat van het losgeklopte ei en bak in de oven op de onderste richel. Vermeng de rest van het ei met de room en giet dit mengsel halverwege de baktijd tussen het deegraster door op de vullling.
Tip: lekker met een kom sla erbij.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Gisteravond zelf moeten koken thuis. Keuze was gevallen op macaroni Stroganoff. Viel goed in de smaak bij iedereen *O*
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6471
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond frietjes, carrero en ijsbergsla met tomaat :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik heb vandaag bij mijn oude werk gegeten: vooraf tomatensoep als hoofdgerecht 3 slibtongetjes en als nagerecht creme brulee
Re: Wat eten we vandaag? #9
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6471
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond Knorr wereldgerecht Kip Palava :)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik denk dat ik vanavond maar is langs de mcDonalds ga. Daar heb ik echt zin in
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond eten er 12 mensen hier thuis, lopend buffet is in de maak.
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Heerlijke boerenkool met worst en jus.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Wij eten gevulde prapika's. :)
(Ik weet alleen nog niet waarmee ze gevuld worden, dus dat laat ik nog wel weten. ;))
(Ik weet alleen nog niet waarmee ze gevuld worden, dus dat laat ik nog wel weten. ;))
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #9
het is niet de McDoanlds geworden maar een Broodje Döner bij de Döner Company op station BredaMichael schreef:Ik denk dat ik vanavond maar is langs de mcDonalds ga. Daar heb ik echt zin in
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39192
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier werden het vandaag wraps gevuld met pittig gemarineerde kip en wat groente. Erg goed gevuld zelfs, viel niet mee om ze nog opgerold te krijgen
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
- Geert
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 12543
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Een volle pan nasi gemaakt hier *O*
Re: Wat eten we vandaag? #9
De helft van een volle pan nasi leeggegeten *O*
- AppleMoose
- Berichten: 6035
- Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
- Locatie: Skogen
Re: Wat eten we vandaag? #9
@AOD; Wel met lokale groenten?
Hier is het rijst met vlees+pittig sausje en roergebakken spitskool met tauge, aardappeltjes en nog wat spul. Geen idee hoe het allemaal heet maar twas allemaal erg lekker :D
En als toetje klein bordje meusli met vanillevlalalalalala
Hier is het rijst met vlees+pittig sausje en roergebakken spitskool met tauge, aardappeltjes en nog wat spul. Geen idee hoe het allemaal heet maar twas allemaal erg lekker :D
En als toetje klein bordje meusli met vanillevlalalalalala
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Dat dus.... had nog wat over :).Justin schreef:Runderchipolata met komkommeryoghurt saus... :).
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
-
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 20:52
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Pasta carbonara, niet moeilijk doen op de zondag ;)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik had vanavond in Gvc een royale schaft van 1 uur dus ik heb lekker Pita Giros gehaald bij Irodion in de Grote Marktstraat. En stinken dat het daarna deed in die cabine, geen hc die nog voorin durfde te komen.
Vallend blad maakt rails glad.
- Geert
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 12543
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Haha, die zaak heb ik ook wel een paar keer gegeten ;)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Lekker ja? Bakstenen met raamkozijn en knoflooksaus?Geert schreef:Haha, die zaak heb ik ook wel een paar keer gegeten ;)
Re: Wat eten we vandaag? #9
straks een late dienst met maar liefst 3 kwartier pauze in Hengelo of all places... daar maar een keuze maken tussen griekse dagschotel of de dönerzaak ernaast
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 159 gasten