
Wat eten we vandaag? #9
- Daniel
- OVNL-beheerder
- Berichten: 29189
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier werden 't pannenkoeken 

Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier spaghetti.
- JeePee
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 20:52
- Locatie: Leeuwarden
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Met de familie over de vloer bij oma die op haar 88'ste nog maar ff een complete rijsttafel bouwt
. Enorm lekker en veel te veel gegeten. Pfff

Re: Wat eten we vandaag? #9
JeePee schreef:Met de familie over de vloer bij oma die op haar 88'ste nog maar ff een complete rijsttafel bouwt. Enorm lekker en veel te veel gegeten. Pfff
Wil je geloven dat ik echt De Baas ben als ik mijn eigen oma (89) zo ver krijg dat ze een half bekertje koffie drinkt?
- AOD
- Berichten: 233
- Lid geworden op: Ma 30 Aug 2010, 14:27
- Locatie: Renkum, voorheen Rijnmond.
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Wat ik vandaag eet?
Hartige appel-preitaart
Ingredienten voor 4 personen:
300 g bloem
zout
1.75 dl water
4 cl zonnebloemolie
2 preien
250 g aardappelen
3 appels
200 g kaas (blokjes)
1 takje lavas
1 ei
1 dl room
muskaatnoot
Bereidingswijze:
Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in de bloem. Giet het water op de olie en klop tot een wittige emulsie met een garde, giet dit in het bloemkuiltje en roer tot een glad deeg. Dek af en laat op kamertemperatuur gedurende 30 minuten rusten. Snij de prei in dunne ringen, bak beetgaar in wat olie en laat iets afkoelen. Schil de aardappelen en schaaf in plakjes. Snij de appelen in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van 4 mm. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de prei met de appelen, de aardappelen, de geraspte kaas en het fijngeknipte lavasblad. Kruid bij met muskaatnoot. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Schep de vulling erin en strijk glad. Sla de deegranden er los terug op.
Rol de rest van het deeg ongeveer 2 mm dun uit, snij in repen en leg als een raster op de vulling. Bestrijk dit raster met wat van het losgeklopte ei en bak in de oven op de onderste richel. Vermeng de rest van het ei met de room en giet dit mengsel halverwege de baktijd tussen het deegraster door op de vullling.
Tip: lekker met een kom sla erbij.
Hartige appel-preitaart
Ingredienten voor 4 personen:
300 g bloem
zout
1.75 dl water
4 cl zonnebloemolie
2 preien
250 g aardappelen
3 appels
200 g kaas (blokjes)
1 takje lavas
1 ei
1 dl room
muskaatnoot
Bereidingswijze:
Meng de bloem en het zout en maak een kuiltje in de bloem. Giet het water op de olie en klop tot een wittige emulsie met een garde, giet dit in het bloemkuiltje en roer tot een glad deeg. Dek af en laat op kamertemperatuur gedurende 30 minuten rusten. Snij de prei in dunne ringen, bak beetgaar in wat olie en laat iets afkoelen. Schil de aardappelen en schaaf in plakjes. Snij de appelen in parten, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes van 4 mm. Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200.C. Meng de prei met de appelen, de aardappelen, de geraspte kaas en het fijngeknipte lavasblad. Kruid bij met muskaatnoot. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die rondom 3 cm groter is dan de vorm en bekleed deze ermee. Schep de vulling erin en strijk glad. Sla de deegranden er los terug op.
Rol de rest van het deeg ongeveer 2 mm dun uit, snij in repen en leg als een raster op de vulling. Bestrijk dit raster met wat van het losgeklopte ei en bak in de oven op de onderste richel. Vermeng de rest van het ei met de room en giet dit mengsel halverwege de baktijd tussen het deegraster door op de vullling.
Tip: lekker met een kom sla erbij.
-
- OVNL-beheerder
- Berichten: 2221
- Lid geworden op: Za 25 Apr 2009, 22:12
- Locatie: Delft
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Gisteravond zelf moeten koken thuis. Keuze was gevallen op macaroni Stroganoff. Viel goed in de smaak bij iedereen 

- Daantje
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 4878
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond frietjes, carrero en ijsbergsla met tomaat 

Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik heb vandaag bij mijn oude werk gegeten: vooraf tomatensoep als hoofdgerecht 3 slibtongetjes en als nagerecht creme brulee
Re: Wat eten we vandaag? #9
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
- Daantje
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 4878
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond Knorr wereldgerecht Kip Palava 

Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik denk dat ik vanavond maar is langs de mcDonalds ga. Daar heb ik echt zin in
Re: Wat eten we vandaag? #9
Vanavond eten er 12 mensen hier thuis, lopend buffet is in de maak.
Berlin, meine Stadt, meine Liebe.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Heerlijke boerenkool met worst en jus.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Wij eten gevulde prapika's.
(Ik weet alleen nog niet waarmee ze gevuld worden, dus dat laat ik nog wel weten.
)

(Ik weet alleen nog niet waarmee ze gevuld worden, dus dat laat ik nog wel weten.

In elk mensenhart, daar vind je Rotterdam.
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.
Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)
Dagelijks reiziger Rlb - Asa.
Belangrijke data:
22-07: opening Noord/Zuidlijn (Amsterdam)
09-12: opening Crossrail (London)
Re: Wat eten we vandaag? #9
Michael schreef:Ik denk dat ik vanavond maar is langs de mcDonalds ga. Daar heb ik echt zin in
het is niet de McDoanlds geworden maar een Broodje Döner bij de Döner Company op station Breda
- Daniel
- OVNL-beheerder
- Berichten: 29189
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Hier werden het vandaag wraps gevuld met pittig gemarineerde kip en wat groente. Erg goed gevuld zelfs, viel niet mee om ze nog opgerold te krijgen 

Een echte trein was een ICK-trein (2002-2009)
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: http://www.dbleumink.nl/ovfoto
- Geert
- OVNL-beheerder
- Berichten: 12491
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
- Locatie: Den Haag
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Een volle pan nasi gemaakt hier 

Re: Wat eten we vandaag? #9
De helft van een volle pan nasi leeggegeten 

- Ronaldussen
- Berichten: 4021
- Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 22:21
Re: Wat eten we vandaag? #9
@AOD; Wel met lokale groenten?
Hier is het rijst met vlees+pittig sausje en roergebakken spitskool met tauge, aardappeltjes en nog wat spul. Geen idee hoe het allemaal heet maar twas allemaal erg lekker
En als toetje klein bordje meusli met vanillevlalalalalala
Hier is het rijst met vlees+pittig sausje en roergebakken spitskool met tauge, aardappeltjes en nog wat spul. Geen idee hoe het allemaal heet maar twas allemaal erg lekker

En als toetje klein bordje meusli met vanillevlalalalalala
Doei.
Re: Wat eten we vandaag? #9
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Ach, zak er toch allemaal in
- JeePee
- Oud-beheerder OVNL
- Berichten: 1472
- Lid geworden op: Ma 10 Mar 2008, 20:52
- Locatie: Leeuwarden
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Pasta carbonara, niet moeilijk doen op de zondag 

Re: Wat eten we vandaag? #9
Ik had vanavond in Gvc een royale schaft van 1 uur dus ik heb lekker Pita Giros gehaald bij Irodion in de Grote Marktstraat. En stinken dat het daarna deed in die cabine, geen hc die nog voorin durfde te komen. 

Vallend blad maakt rails glad.
- Geert
- OVNL-beheerder
- Berichten: 12491
- Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 16:43
- Locatie: Den Haag
- Contact:
Re: Wat eten we vandaag? #9
Haha, die zaak heb ik ook wel een paar keer gegeten 

Re: Wat eten we vandaag? #9
Geert schreef:Haha, die zaak heb ik ook wel een paar keer gegeten
Lekker ja? Bakstenen met raamkozijn en knoflooksaus?

Re: Wat eten we vandaag? #9
straks een late dienst met maar liefst 3 kwartier pauze in Hengelo of all places... daar maar een keuze maken tussen griekse dagschotel of de dönerzaak ernaast 

Machinist en Buschauffeur Syntus Twente/Keolis Nederland
Reacties op persoonlijke titel
Reacties op persoonlijke titel
Terug naar “OV Ontmoetingspunt”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten