De vroege decembersneeuw in Rotterdam en Schiedam

Voor OV-gerelateerde hobby's, computerspelletjes, gezelschapsspellen, etcetera
Plaats reactie
mb90
Berichten: 2795
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid

De vroege decembersneeuw in Rotterdam en Schiedam

Bericht door mb90 »

Zoals wel duidelijk is heeft het gesneeuwd. Sneeuw is al snel fotogeniek en dus ben ik gisteren en vandaag op pad geweest.

Het begon donderdagochtend met sneeuwen en toen kwam ik opweg naar de stage aan bij het Marconiplein. Daar stond eerst de Alliance 936 klaar als lijn 42 naar de Spaanse Polder en Bedrijvenpark Noord-West:
Afbeelding

Achter mij kwam ZGT 706 als lijn 23 naar de Beverwaard aan:
Afbeelding

Met erachter Citadis 2010 als lijn 21 naar De Esch:
Afbeelding

In de lunchpauze sneeuwde het nog steeds en dus maakte ik toen weer even een rondje Marconiplein. Eerst ZGT 734 die als lijn 4 vanaf de Molenlaan daar aankomt:
Afbeelding

Links van mij kwam Citadis 2015 als lijn 21 naar De Esch langs:
Afbeelding

Op de plek waar vanochtend in het donker de Alliance 936 in de sneeuw stond, stond nu de 903 als lijn 42 klaar. Nog steeds in de sneeuw:
Afbeelding

De 936 van vanochtend was nu weer present. Dit keer als lijn 53 naar de Woudhoek waarbij hij hier het niet meer zichtbare spoor naar het voormalige emplacement RMO oversteekt:
Afbeelding

Dan naar het eind van de middag en wel naar het Zuidplein. Daar kon Citaro 204 met ernaast kleine strooiwagen vastgelegd worden:
Afbeelding

Dan Alliance 801 als lijn 61 naar de RDM waar rechts ervan een bergje met weggeschoven sneeuw te vinden is:
Afbeelding

Dan weer terug naar de andere kant van de Nieuwe Maas. Dit keer naar lijn 11. Voor die lijn wellicht de laatste keer in de sneeuw. Hier met een keer wat anders op die lijn in de vorm van ZGT 823 die een filmrol heeft die vastgevroren zit op lijn 7 :P :
Afbeelding

De andere tram op de lijn 11 was wel de gebruikelijke ZGT 820:
Afbeelding

Daarna ging het naar het CS. Nadat er bij de halte gestrooid was, stond o.a lijn 40 naar Delft klaar:
Afbeelding

Het treinstation werd ook nog even met een bezoekje vereerd. Daar stond SLT 2419 als een van de weinige op tijd rijdende treinen klaar om afgerangeerd te worden:
Afbeelding

Dan naar de dag van vandaag. Een dag die volgens het KNMI in eerste instantie meer sneeuw dan gisteren op zou leveren. Niets was echter minder waar, want op het moment dat het in eerste instantie flink zou sneeuwen viel er weinig. Hierin kwam ook ZGT 725 als lijn 21 naar de Woudhoek langs station Schiedam Centrum:
Afbeelding

Na wat inkopen kwam ik bij het Breeplein uit. Daar begon het weer een beetje te sneeuwen toen ZGT 840 aankwam als lijn 2 naar de Groene Tuin:
Afbeelding

Het ging langzaam harder sneeuwen en dat was te zien aan de andere kant van het plein waar ZGT 715 als lijn 20 naar CS aankwam:
Afbeelding

De meeste sneeuw viel echter toen ZGT 709 als lijn 2 naar Charlois aankwam. Goed te zien rondom de abri:
Afbeelding

Niet veel later werd het alweer minder, maar weer terug aan de andere kant was wel rondom de tramsporen te zien dat er weer een laagje bijgevallen was. Als laatste foto is dat hier rechts van Cita 2030 als lijn 25 naar Carnisselande te zien:
Afbeelding
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: De vroege decembersneeuw in Rotterdam en Schiedam

Bericht door Geert »

Leuke foto's :)
mb90
Berichten: 2795
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:16
Locatie: Rotterdam-Zuid

Re: De vroege decembersneeuw in Rotterdam en Schiedam

Bericht door mb90 »

Vandaag ging het nog vrolijk verder met sneeuwen, alleen nu een flink stuk harder dan de dagen hiervoor. Er viel genoeg sneeuw voor weer wat fotoinspiratie. :)

Het begon rond 11 uur tijdens het werk met hevig sneeuwen. Ergens tussen de vlokken kwam toen Citaro 362 als lijn 48 naar de Keizerswaard langs:
Afbeelding

Toen het begon met sneeuwen lagen de wegen nog open. Anderhalf uur later kwam de Citaro 213 als lijn 48 naar CS langs en toen lag alles op de voorgrond ondanks strooiwerk van mijn kant weer helemaal dicht:
Afbeelding

Na het werken ging het even naar Station Zuid. Daar vertrok met een kleine plus de SLT 2607 naar Roosendaal vanaf een goed wit station:
Afbeelding

Daarna ging het met de tram naar het centrum. Tijdens het wachten kwamen 2 bussen van lijn 66 langs. Eerst de 341 naar Feijenoord en in de verte is de 337 te zien die ook naar Feijenoord zal gaan:
Afbeelding

Aangekomen op de Coolsingel was goed te zien dat dit goede plaksneeuw was. De fietsen zitten mooi vol met sneeuw en de halteborden ook, zoals links naast Citaro 210 te zien is:
Afbeelding

Een aantal trams reed anders dan normaal, zoals bijvoorbeeld hier lijn 21 die na lang wachten bij de halte Beurs op de Van Oldenbarneveltplaats uitkwam:
Afbeelding

Bij de halte Kruisplein is ook een besneeuwde haltepaal te zien met ernaast de licht besneeuwde ZGT 719 als lijn 8 naar Spangen:
Afbeelding

Zo is het dus maar de vraag welke lijn hier komen :P :
Afbeelding

Dan maar door naar Rotterdam Centraal om te kijken wat er nog wel reed. Bijvoorbeeld deze DD-AR 7834 als Sneltrein t2252 reed nog en nog op tijd ook met een druk perron langs spoor 7 naast zich:
Afbeelding

De Thalys naar Parijs stond eerst met +30 voor spoor 7 aangegeven, maar uiteindelijk vertrok de trein met +50 vanaf spoor 9. Lekker veel wissels in deze sneeuw voor deze Thalys 4341...:
Afbeelding

En door deze actie stonden er tot slot 2 SLT's naast elkaar en wel de 2440 als Sprinter t4058 op het voor die trein afwijkende spoor 8 en ernaast ook afwijkend de 2627 als Stoptrein t5152 die met +20 reed.:
Afbeelding
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten