Negen gewonden bij trambotsing in Gent

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39097
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Negen gewonden bij trambotsing in Gent

Bericht door Daniel »

Negen gewonden bij trambotsing in Gent

In de tramtunnel aan het station Gent-Sint-Pieters zijn vanmorgen twee trams met elkaar in botsing gekomen. Daarbij raakten uiteindelijk negen personen lichtgewond, waaronder twee trambestuurders. De tramtunnel zelf is intussen opnieuw opengesteld voor het verkeer.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.45 uur aan het Koningin Maria Hendrikaplein, in de tramtunnel onder de sporen van het treinstation. Twee trams van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn stonden stil in de tramkoker, toen een derde tram vanuit de Sint-Denijslaan aangereden kwam. De derde tram remde te laat en botste op de achterste van de twee trams.

Chauffeur in shock

In de aangereden tram raakten vijf personen gewond. Het gaat volgens de politie om lichtgewonden, die ter plaatse verzorgd kunnen worden. De chauffeur van deze tram is een van de gewonden. Hij verkeert in shock. De middelste tram botste door de klap tegen de laatste tram. Ook in dat voertuig kwamen reizigers ten val.

De Lijn meldt dat in totaal een twintigtal personen zich gekwetst hebben. Het gaat voornamelijk om builen en schrammen. Er was nooit sprake van het inschakelen van een rampenplan. De exacte oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht.

Bron: Belga via htmfoto.net
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten