Hilversum: deel 1 traverse Media Park 8/9 mei op zijn plaats

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39191
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Hilversum: deel 1 traverse Media Park 8/9 mei op zijn plaats

Bericht door Daniel »

Hilversum: deel 1 traverse Media Park 8/9 mei op zijn plaats
Geplaatst op: maandag 2 mei 2011 18:46
Laatst bijgewerkt: maandag 2 mei 2011 18:48


Persbericht
ProRail werkt 8 ,9 en 15 t/m 17 mei aan de traverse bij station Hilversum Noord. De eerste delen van de traverse worden komend weekend ingehesen over het spoor en zo krijgt de toekomstige directe verbinding tussen station Hilversum Noord en het Media Park smoel. Bewoners kunnen de hijswerkzaamheden bekijken vanaf een speciaal ingerichte kijkplek. De traverse is eind juni klaar voor gebruik.

Op beide perrons van station Hilversum Noord bouwt ProRail komende weken aan trappenhuizen en liften. Vanaf perron 2 wordt de traverse ingehesen over het spoor, de Mies Boumanboulevard en het studiocentrum (Frans Pleintje). De werkzaamheden vinden in de nachtelijke uren plaats.

Consequenties treinverkeer
In de nacht van zondag 8 op 9 maart vanaf 1.00 uur kunnen reizigers gebruik maken een NS- stopbus tussen Hilversum en Naarden-Bussum in plaats van de laatste trein.

De traverse
Bezoekers en werknemers van het Media Park krijgen via de nieuwe traverse een directe, korte verbinding tussen de perrons van station Hilversum Noord en het hart van het Media Park. Een comfortabele verbinding, ook voor de bewoners en minder validen in de wijk Noord, want naast brede looptrappen komen er op drie locaties liften: op de beide perrons en op het zgn. Franse Pleintje op het Media Park. De traverse gaat over de Mies Bouwboulevard heen en over het noordelijke deel van het Studiocentrum.
Het ontwerp heeft een duidelijke relatie met beeld en geluid, namelijk het kleurrijke testbeeld dat straks te zien is aan de kant van het Media Park en de radiogolven die op de traverse afgebeeld zullen worden sluiten aan bij radio en televisie. Verder zal de traverse mooi verlicht worden van binnen met variërende kleuren.
Lees verder
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 141 gasten