Vraag over Weltmeisterinnen-Pass

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50910
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Vraag over Weltmeisterinnen-Pass

Bericht door Suus »

Deze zomer verkoopt de DB de Weltmeisterinnen-Pass 2011 vanwege het WK Voetbal voor vrouwen. Een maand onbeperkt 2e klas reizen binnen Duitsland voor 299 euro, of als je 26 jaar of jonger bent voor 249 euro. Dat is best goedkoop als je bedenkt dat een One-Country Pass voor 8 dagen voor junioren (tot 25) 204 euro kost. Maar nu zit ik de voorwaarden te lezen op de productpagina en daar staat onder Zugprodukte: "Es muss mindestens eine Teilstrecke in Zügen der Produktklassen ICE, Intercity oder Eurocity zurückgelegt werden. Züge des Nahverkehrs sind im Vor- und Nachlauf möglich." Dat begrijp ik niet zo goed, moet je dan elke dag dat je het kaartje gebruikt dan met een IC, ICE of EC reizen? Wie weet meer?
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: di 07 jul 2009, 12:38

Re: Vraag over Weltmeisterinnen-Pass

Bericht door midnet »

dzien dobry z Polski-ben net door DE naar hier, PL gereisd. KLopt wat je leest, maar het is geen pas zoals InterRail, waarbij je elke rit moet opnoteren. Effectief is het gewoon niet te controleren-je kan altijd zeggen dat je van/naar een IC/ICE reist, toch?
Geldt niet alleen bij DB, maar ook vrijwel alle ''Privat-bahnen'' die in het nationale systeem zitten.
Omdat Duitsers elk probleempunt toch tot op het bot afkluiven: op het forum (gemeinschaft) van drehscheibe-online.de vindt je meestal elke mogelijke uitzondering en trick.
Is in NL te koop bij de treinreiswinkel, Singel, AMS (is DB-agentur). Online zal ook wel kunnen, maar creditcard n"otig (2,50 of 3,50 extra porto). (forum. worldonrails.nl)
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 40 gasten