Plan: trolley naar Huissen

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Plaats reactie
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1509
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Plan: trolley naar Huissen

Bericht door Frank »

En weer eens een plan in de regio Arnhem-Nijmegen, dit keer ietsje minder onrealistisch dan die tram :wink: :

---

Plan: trolley naar Huissen
vrijdag 11 juli 2008 | 03:32 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 11 juli 2008 | 13:39

ARNHEM/BEMMEL - Huissen moet aangesloten worden op het trolleynet, net als Velp en Oosterbeek, de andere buren van Arnhem. "Het liefst zouden we zien dat er een tram komt van Nijmegen via Huissen naar Arnhem.

Maar Arnhem staat daar nog niet over te juichen", zegt burgemeester Harry de Vries van Lingewaard. Daarom heeft het Lingewaards gemeentebestuur een brief gestuurd naar de Stadsregio Arnhem en Nijmegen waarin het pleit voor aansluiting van Huissen op het trolleynet.

Het is niet de eerste keer dat er wordt gesproken over een trolleybus naar Huissen. Midden jaren negentig stond een verbinding naar Huissen en ook Westervoort in het plan Trolley 2000, net als doortrekking van het trolleynet naar de Arnhemse wijk Schuytgraaf.

Vorig jaar pleitte de gemeente Westervoort ervoor dat de Arnhemse trolleybus zou doorrijden naar die plaats. De reden: een trolley is beter voor het milieu en de luchtkwaliteit dan een dieselbus. De Stadsregio noemde het destijds 'een interessante gedachte'.

Op het plan van Lingewaard om het trolleynet door te trekken, wil de Stadsregio nog niet reageren. "We wachten tot we alle reacties op ons vervoersplan binnen hebben", laat een woordvoerster weten.

De gemeente Lingewaard toont zich een voorstander van beter openbaar vervoer in de regio. "De wegen tussen Arnhem en Nijmegen slibben dicht. De filedruk is afgelopen jaar met liefst 20 procent toegenomen", zegt De Vries.

De tram en snelle bussen ontlasten volgens De Vries het verkeer. "Zelfs in de meest optimistische verkeersprognose is de huidige filelengte voor de Waalbrug bij Lent het maximaal haalbare resultaat. Als we niet willen dat het verkeer in onze regio compleet vastloopt, moeten we inzetten op meer en beter openbaar vervoer."

Lingewaard heeft daarom een wensenlijst ingediend bij de Stadsregio. Op één staat verlenging van de trolleylijn 1 vanaf 't Duifje in Arnhem. Lijn 32 (Arnhem-Nijmegen via Bemmel en Huissen) en 33 (Arnhem-Nijmegen via Doornenburg) moeten vaker rijden. Ook de dienstregeling van lijn 34 (van Presikhaaf naar Huissen) moet worden uitgebreid. Lijn 35 (Elst-Bemmel) zou de hele dag vier keer per uur moeten rijden.

---

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/a ... uissen.ece

Goed, die laatste regel maakt dan wel weer alles onzinnig :lol:
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39191
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Plan: trolley naar Huissen

Bericht door Daniel »

Is dit niet gewoon een plan uit het verleden wat weereens uit een bureaula gehaald is??? De huidige gelede trolleys hebben namelijk al vanaf het moment dat ze er zijn bestemmingen als Huissen en Westervoort op de koersrol zitten :wink:
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1509
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Re: Plan: trolley naar Huissen

Bericht door Frank »

Ja, het is een plan uit het verleden dat uit de kast gehaald is :) .
Gebruikersavatar
AppleMoose
Berichten: 6033
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
Locatie: Skogen

Re: Plan: trolley naar Huissen

Bericht door AppleMoose »

Weet iemand toevallig ook waarom dit plan tijdens Trolly 2000 niet is doorgegaan?
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13549
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Plan: trolley naar Huissen

Bericht door Wubbo »

Is men er in Arnhem nou eigenlijk al definitief uit dat ze met de trolley doorgaan? Het is al jaren halfbakken beleid daar.
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1509
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Re: Plan: trolley naar Huissen

Bericht door Frank »

Het laatste bericht over de trolleybus in de Schuytgraaf (de nieuwbouwwijk in Arnhem-Zuid) dat ik gelezen heb, is deze http://www.gelderlander.nl/voorpagina/a ... tgraaf.ece .

Verder zijn er idd plannen om van de trolleys af te gaan, maar zolang deze plannen van nieuwe stukken trolleylijn er nog zijn, zal het (hoop ik) nog wel eventjes duren.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 30 gasten