Veolia: Meer treinen in avondspits

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Plaats reactie
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13536
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Veolia: Meer treinen in avondspits

Bericht door Wubbo »

Meer treinen in avondspits
dinsdag 15 juli 2008 | 03:37 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 juli 2008 | 11:04

BOXMEER/CUIJK - De kwartierdienst in de spitsuren van Veolia op de Maaslijn wordt zondag 14 december, als de nieuwe dienstregeling ingaat, zo goed als zeker uitgebreid. Dat zegt raildirecteur Frank van Setten van de vervoersmaatschappij.

Veolia wil de spitsdienst, waarbij op doordeweekse dagen buiten vakantietijd extra treinen worden ingezet tussen Venray en Nijmegen, in de middag uitbreiden met nog eens twee uur.

Nu rijdt er in principe vanaf 16.00 uur elk kwartier een trein door het Land van Cuijk, eind dit jaar moet dat dus al gebeuren vanaf 14.00 uur.

Het traject tussen Nijmegen en Boxmeer is populair bij reizigers op de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. In de spits zitten de treinen richting Nijmegen vanaf Boxmeer vaak hartstikke vol.

Raildirecteur Van Setten: "We merken dat er sterk behoefte aan is om meer treinen te laten rijden in vooral de middag- en avondspits. Vandaar dat we eraan werken om dan meer treinen te kunnen inzetten op de Maaslijn. Het is nu in ieder geval nog niet de bedoeling de spitsdienst in de ochtendspits ook aanzienlijk uit te breiden."

Volgens Van Setten hebben de provincie Limburg als concessieverlener, en de stadsregio Arnhem-Nijmegen al enthousiast gereageerd op het voornemen om op het noordelijke deel van de Maaslijn vanaf eind dit jaar in de spitsuren meer treinen te laten rijden. Veolia verzorgt sinds december 2006 de treinenloop op de Maaslijn. Eerst met oude treinen, sinds eind vorig jaar met nieuwe.

Bron: De Gelderlander
Frank
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1509
Lid geworden op: za 31 mei 2008, 12:44

Re: Veolia: Meer treinen in avondspits

Bericht door Frank »

Ah, nog meer mogelijkheden om naar het station te gaan vanaf Nijmegen Heyendaal :D :lol: .
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten