Mbo'ers voeren actie voor OV-studentenkaart

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13536
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Mbo'ers voeren actie voor OV-studentenkaart

Bericht door Wubbo »

Friesland betaalt deel buskosten mbo-studenten
Uitgegeven: 24 juni 2008 17:22
Laatst gewijzigd: 24 juni 2008 17:23


LEEUWARDEN - De provincie Friesland legt voor komend schooljaar 1 miljoen euro op tafel om 8500 16- en 17-jarige mbo-studenten korting te geven op het busvervoer. Dat meldde de Friese vervoersgedeputeerde Piet Adema (ChristenUnie) dinsdag.

Minderjarige mbo'ers hebben geen recht op een ov-jaarkaart. In Den Haag woedt op dit moment een discussie of niet ook minderjarige mbo-studenten een ov-jaarkaart moeten krijgen. Adema claimt dat Friesland die Haagse discussie heeft aangezwengeld. Hij vindt dat het Rijk de mbo'ers moet helpen. Adema wil echter niet wachten op de behandeling van de onderwijsbegroting in november in de Tweede Kamer.

Minderjarige mbo-studenten krijgen pas korting als ze verder dan 14 kilometer van hun school wonen. "Tot die afstand kunnen ze prima op de fiets naar school", aldus Adema.
(c) ANP

Bron: Nu.nl
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13536
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Kabinet heeft geen geld voor gratis ov mbo’ers

Bericht door Wubbo »

Kabinet heeft geen geld voor gratis ov mbo’ers
25-07-2008 22:58 | Redactie politiek

DEN HAAG - Het kabinet voelt niets voor gratis of goedkoop openbaar vervoer voor 16- en 17-jarige mbo’ers die 10 of meer kilometer bij hun school vandaan wonen.

Dat hebben de staatssecretarissen Huizinga (Verkeer) en Van Bijsterveldt (Onderwijs) gisteren geschreven aan de Tweede Kamer.

Om alle ongeveer 130.000 minderjarige mbo’ers te voorzien van een ov-studentenkaart is jaarlijks circa 110 miljoen euro nodig. Om hen een kaart te kunnen geven voor 70 procent korting op de ov-kosten, is 60 miljoen euro nodig. Dat geld heeft het kabinet er niet voor over.

Bovendien is het ook ingewikkeld, schrijven de bewindslieden. „Het is lastig op individueel niveau vast te stellen wie op welk moment voor de kaart in aanmerking komt. De uitvoering van een dergelijke voorziening is ingewikkeld en vraagt een registratie die mutaties tijdig verwerkt en controleert.”

Bron: Reformatorisch Dagblad
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 24 gasten