Dienstregeling Brabant 2012

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Michael
Berichten: 11749
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael »

Nieuwe dienstregeling bussen
In de dienstregeling voor bussen in Brabant komen volgend jaar extra buslijnen voor nieuwe woonwijken en op drukke trajecten, andere routes bij wegwerkzaamheden en betere aansluitingen op andere bussen en treinen.


Gedeputeerde Staten besteden €1 miljoen aan het actualiseren van de busdienstregeling voor 2012. De dienstregeling wordt hierdoor efficiënter en de reistijden betrouwbaarder. De nieuwe dienstregeling start op 8 januari 2012.
Er is dit jaar slechts minimale uitbreiding van het busaanbod, omdat provincies ook voor dit onderwerp minder geld van het Rijk hebben gekregen.

----------

Dit stukje is afkomstig van de website van de provincie.
Specifieke wijzigingen heb ik nog niet kunnen vinden.
Wel komt er een nieuwe lijn 402 Breda --> Gorinchem vv
Lijn 11 in Breda gaat door streekchauffeurs gereden worden in plaats van stadschauffeurs.
de buurtbuslijnen in Het land van Heusden en Altena gaan gewijzigd worden.

Als ik meer kan vinden plaats ik het hier
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Hoezo pas vanaf 8 januari? Gaan we weer terug naar de tijd dat het per vervoerder verschilt wanneer ze met nieuwe dienstregelingen komen? Ik was eindelijk gewend dat zowel in Eindhoven, Oost-Brabant en KAN de nieuwe dienstregeling op dezelfde dag in ging, namelijk samen met de spoorwegen. Hoop dat er geen aansluiting vervallen voor de overbrugginsperiode.
"Een touringcar is geen bus"
huibf
Donateur
Berichten: 4101
Lid geworden op: zo 07 mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door huibf »

Veolia limburg doet het pas in maart 2012.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Dat is helemaal vaag. Maar dat verklaart wel die rare looptijd van het Veolia kortingsproduct (wat ik meteen bij uitkomen heb aangeschafd en nog nooit gebruikt heb :') )
"Een touringcar is geen bus"
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50854
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Suus »

Veolia Limburg heeft het nog geen jaar achter elkaar op ongeveer dezelfde tijd gedaan :')
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Tom
Berichten: 151
Lid geworden op: vr 09 okt 2009, 21:59

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Tom »

Lopen er dan nog bepaalde procedures ofzo, of zijn er andere redenen voor deze (zeer) afwijkende data?
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Is er inmiddels al bekend wat er bij Arriva (en Veolia) allemaal gaat wijzigen?
"Een touringcar is geen bus"
Rick Vlodrop
Berichten: 99
Lid geworden op: do 26 mei 2011, 18:48
Locatie: Den Haag

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Rick Vlodrop »

Van de website van Veolia Transport..........

Belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling van West- en Midden-Brabant 2011/2012

De bustijden wijzigen in Regio West-Brabant en stadsdiensten Bergen op Zoom en Roosendaal wijzigen met ingang van 11 december 2011. De bustijden van de andere streeklijnen en stadsdiensten Breda en Tilburg wijzigen met ingang van 8 januari 2012.




Kijk hier voor de nieuwe bustijden van Regio West-Brabant en stadsdiensten Roosendaal en Bergen op Zoom.


Op diverse lijnen wijzigen de vertrektijden. Dat komt door aanpassingen van rijtijden en de wens om een aantal aansluitingen te verbeteren. In een beperkt aantal gevallen kunnen de gewijzigde tijden ook leiden tot minder goede aansluitingen.

Streeklijnen West- en Midden-Brabant
Regio Land van Heusden en Altena
In het Land van Heusden en Altena wordt een nieuw lijnennet ingevoerd. De buurtbuslijnen verdwijnen in Werkendam en worden vervangen door de lijnen 120 en 620.

In overige delen van het Land van Heusden en Altena maken vertrouwde buurtbuslijnen plaats voor nieuwe routes en/of lijnnummers. Alle buurtbuslijnen rijden maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 19:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur. De buurtbuslijnen rijden naar de knooppunten Sleeuwijk, halte Tol, Hank, halte Hank en Wijk en Aalburg, halte Kromme Nol. Vaak rijden twee buurtbussen tegelijkertijd van/naar de knooppunten om voldoende capaciteit te bieden. Onderling blijven de buurtbuslijnen bij Almkerk, Altenahove aansluiting op elkaar geven.

Lijn 8
In de ochtendspits rijdt lijn 8 samen met lijn 10 ca. elke 8 minuten op het traject Centraal Station - Amphia Ziekenhuis Molengracht. In de middagspits gaat lijn 8 eerder rijden, de tijden wijzigen in de middag zodat lijn 8 voor lijn 12 uitrijdt.

Lijn 10
In de ochtendspits rijdt lijn 10 samen met lijn 8 ca. elke 8 minuten op het traject Centraal Station - Amphia Ziekenhuis Molengracht. In de ochtendspits worden buiten de vakantieperioden drie extra ritten vanaf het Centraal Station naar Breda Bijster gereden.

Lijn 11
Lijn 11 rijdt tijdens alle vakantieperioden volgens de vakantiedienstregeling en niet alleen meer in de zomervakantie. Tijdens de vakantieperioden wordt tijdens de spitsuren een halfuurdienst in plaats van een uurdienst gereden. Zowel in de ochtend- en middagspits sluiten twee ritten extra aan op de Intercity van/naar Den Haag Centraal. Op Breda Centraal gaat lijn 11 vertrekken vanaf perron B op het streekbusstation.

Lijn 101
De tijden van deze lijn wijzigen maandag t/m vrijdag overdag vanwege (forse) verlenging van de rijtijd. De aankomst- en vertrektijden op Rotterdam, Zuidplein wijzigen in de spitsuren ongeveer met een kwartier. De aansluitingen in Bergen op Zoom op andere lijnen en de trein worden verruimd, dit geldt ook voor de aansluiting in Dinteloord op lijn 111 van/naar Oud Gastel.

Lijn 118
Lijn 118 wordt opgeheven. Eén rit blijft onder lijnnummer 618 rijden naar Breda, daarnaast gaat lijn 218 extra ritten rijden met aansluiting op lijn 117 bij de Drie Hoefijzers.

Lijn 120 OUD
Lijn 120 van Fijnaart naar Breda v.v. rijdt voortaan onder lijnnummer 617.

Lijn 120 NIEUW
Lijn 120 is een nieuwe buslijn tussen Werkendam - Sleeuwijk Tol - Gorinchem v.v. Dagelijks wordt tot ongeveer 21:00 uur een uurdienst gereden, in de spitsuren extra ritten tussen Werkendam van/naar Sleeuwijk, Tol die verder rijden als lijn 121 van/naar Woudrichem. Van Sleeuwijk, Tol naar Gorinchem wordt via het Beatrixziekenhuis gereden. De spitsritten sluiten in Sleeuwijk Tol aan op lijn 121 van/naar Gorinchem. Hierdoor krijgt Werkendam een halfuursdienst.

Lijn 121
In de spitsuren worden extra ritten gereden tussen Woudrichem van/naar Sleeuwijk, Tol die verder rijden als lijn 120 van/naar Werkendam.

Lijn 126
In Geertruidenberg wordt niet meer via de halte Schonckplein gereden, lijn 123 blijft hier wel rijden. Aan de Oude Stadsweg komt een nieuwe halte. In de spitsuren worden extra ritten gereden tussen Breda, Centraal Station en Teteringen, Meulenspie voor reizigers naar de diverse aan de route gelegen onderwijslocaties.

Lijn 132
De patroontijden van deze lijn wijzigen vanwege uitbreiding van de rijtijd, in de tegenspits vervallen in Breda de aansluitingen op de Intercity van/naar Rotterdam - Den Haag. In de avonduren en tijdens het weekend wordt om en om via De Gaarshof en via Ulicoten gereden. In de daluren tijdens de vakantieperioden moeten reizigers van Ulicoten naar Breda reizen via Baarle-Nassau. Reizigers van De Gaarshof naar Tilburg reizen via Chaam.

Lijn 136
In de ochtendspits vervallen twee ritten van Drunen naar Den Bosch en van Kaatsheuvel naar Tilburg. In de ochtend van maandag t/m vrijdag wordt voortaan een halfuurdienst in plaats van een uurdienst tussen Drunen en Den Bosch gereden.

Lijn 137
Enkele ritten die in de vooravond eindigden bij Loon op Zand, busstation worden verder gereden naar Tilburg. Tijdens de piekdagen van de Efteling rijdt lijn 137 extra sneldienstritten tussen Tilburg en de Efteling ter compensatie van de vervallen lijn 169.

Lijn 142
Op maandag t/m vrijdag vervallen de extra ritten in de middagspits. In de avonduren op maandag t/m vrijdag rijdt lijn 142 extra ritten tussen Best en Hilvarenbeek v.v. met in Hilvarenbeek in beide richtingen aansluiting op lijn143 van/naar Tilburg.

Lijn 143
De extra ritten in de middagspits van Tilburg naar Reusel vertrekken 10 minuten later en sluiten aan op de Intercity uit Den Haag - Rotterdam - Breda en op Intercity uit Zwolle - Den Bosch. Aan het einde van de middagspits wordt een extra rit Tilburg - Reusel gereden. Deze rit rijdt niet tijdens de vakantieperioden.

Lijn 146
Lijn 146 wordt opgeheven. Lijn 143 en de stadslijnen 1 en/of 11 zijn het alternatief.

Lijn 169
Deze lijn is vervallen, lijn 137 rijdt extra sneldienstritten tussen Tilburg en de Efteling.

Lijn 205
De route door de wijk Oisterwijk Pannenschuur vervalt.

Lijn 218
Ter compensatie van de vervallen lijn 118 rijdt lijn 218 met twee 8-persoonsbusjes om voldoende capaciteit te bieden.

Lijn 221
Nieuwe buurtbuslijn die het noordelijk gedeelte van de opgeheven lijnen 192 en 228 vervangt. Tussen Sleeuwijk, Tol en Almkerk wordt via Nieuwendijk in plaats van via Uppel gereden. Uitwijk wordt tussen Giessen en Almkerk aangedaan en niet meer tussen Woudrichem en Rijswijk. Reizigers tussen Almkerk, Nieuwendijk en Gorinchem v.v. stappen op Sleeuwijk, Tol over op lijn 121.

Lijn 222
Nieuwe buurtbuslijn die het noordelijk gedeelte van de opgeheven lijn 192 en 228 vervangt. Is een extra buurtbuslijn naast de 221 om voldoende capaciteit tussen Almkerk, Nieuwendijk en Sleeuwijk, Tol te bieden. Rijdt ook naar Uppel.

Lijn 223
Nieuwe buurtbuslijn die het zuidelijk gedeelte van de opgeheven lijn 192 vervangt. Rijdt in Waalwijk in beide richtingen via het Vredesplein.

Lijn 224
De eerste rit van lijn 224 vervalt.

Lijn 227
Deze lijn gaat de gehele dag als buurtbuslijn rijden en wordt doorgetrokken naar Waalwijk via Doeveren. Vervangt tussen Dussen en Waalwijk de opgeheven lijn 267. In Waalwijk wordt via de wijk De Hoef gereden.

Lijn 228
Deze buurtbuslijn rijdt tussen Almkerk en Wijk en Aalburg, Kromme Nol. Tussen Almkerk en Dussen wordt in beide richtingen via Korn en Dussen dorp gereden. Tussen Almkerk, Nieuwendijk en Sleeuwijk, Tol rijden de nieuwe buurtbuslijnen 221 en 222. Tussen Sleeuwijk, Tol en Gorinchem v.v. rijden lijn 120 en 121. Lijn 229 vervangt lijn 228 tussen Almkerk, Dussen en Hank v.v.
Lijn 228 vervangt tussen Almkerk en Wijk en Aalburg, Kromme Nol de opgeheven lijn 267.

Lijn 229
Tussen Almkerk en Hank wordt via Dussen gereden, ter compensatie van de opgeheven lijn 228. Lijn 229 rijdt in beide richtingen niet via Korn, maar via de Duijlweg en Dussen dorp. Wanneer de nieuwe infrastructuur gereed is wordt de nieuwe halte Nieuwendijk, Rijksweg A27 door Brabantliner 400 in gebruik genomen. Deze stopt ook in Hank en Raamsdonksveer en dient als compensatie voor de vervallen lijn 229 in Nieuwendijk.

Lijn 230
Deze lijn wordt opgeheven, lijn 120 is het alternatief.

Lijn 231
Deze lijn wordt opgeheven, lijn 620 is het alternatief.

Lijn 233
Tussen Waalwijk en Sprang-Capelle wordt deze lijn opgeheven, lijn 234 en 634 zijn het alternatief. Lijn 233 rijdt niet meer via Waalwijk De Hoef, lijn 227 neemt deze route over. Lijn 233 eindigt in Waalwijk bij De Els en rijdt voortaan ook op zaterdag een uurdienst.

Lijn 234
De ritten die met een grote bus werden gereden, rijden voortaan onder lijnnummer 634.
Lijn 234 rijdt maandag t/m zaterdag overdag de gehele dag een uurdienst.

Lijn 311
De extra ritten in de middagspits van Breda naar Oudenbosch vertrekken vijf minuten later. Deze ritten geven In Breda aansluiting op de sprinter uit Tilburg (Universiteit) en in Etten-Leur op de Intercity uit Zwolle-Den Bosch-Tilburg.

Lijn 312
In de middagspits start de halfuurdienst tussen Roosendaal en Etten-Leur een uur eerder. Vanaf Roosendaal wordt in de avondspits één extra latere rit naar Etten-Leur gereden met een goede aansluiting op lijn 311 naar Breda.

Brabantliners 400 en 401
De tijden van deze lijnen wijzigen maandag t/m vrijdag overdag vanwege verkorting van de rijtijd. Op maandag t/m vrijdag tijdens de vakantieperioden wordt vroeger in de middag gestart met een half uurdienst. Wanneer de nieuwe infrastructuur gereed is wordt de nieuwe halte Nieuwendijk, Rijksweg A27 in gebruik genomen.

Lijn 617
Lijn 617 is het nieuwe lijnnummer voor lijn 120.

Lijn 618
Lijn 618 is het nieuwe lijnnummer voor lijn 118 en rijdt dagelijks één rit van Moerdijk naar Breda.

Lijn 620
Lijn 620 is het nieuwe lijnnummer voor de ritten van lijn 231 die met een grote bus werden gereden

Lijn 628
Lijn 628 is het nieuwe lijnnummer voor de rit van lijn 227 die met een grote bus werd gereden.
Lijn 628 rijdt van Almkerk via Dussen Molenplantsoen, Meeuwen, Eethen en Genderen naar Wijk en Aalburg, Kromme Nol en rijdt één rit per dag. Deze lijn rijdt niet tijdens de vakantieperioden.

Lijn 633
Lijn 633 rijdt in Waalwijk via het Vredesplein. In de middagspits buiten de vakantieperioden worden twee extra vroege ritten gereden van Waalwijk naar Wijk en Aalburg, Kromme Nol. Deze lijn rijdt niet tijdens de vakantieperioden.

Lijn 634
Lijn 634 is het nieuwe lijnnummer voor de ritten van lijn 234 die met een grote bus werden gereden. Tussen Sprang-Capelle en Waalwijk wordt via Landgoed Driessen en de Rossinistraat gereden. De route via het lint van Sprang-Capelle en via het Ziekenhuis in Waalwijk vervalt, lijn 234 blijft hier wel rijden. Reizigers vanuit Waspik, Sprang-Capelle van/naar Tilburg kunnen bij Waalwijk, Rossinistraat op lijn 300 van/naar Tilburg stappen. Deze lijn rijdt niet tijdens de vakantieperioden.

Stadsdienst Bergen op Zoom
In verband met de nieuwe treindienstregeling in Bergen op Zoom wijzigen de tijden van alle stadslijnen. Dagelijks sluiten alle bussen tot 14:00 uur aan op zowel de vertrekkende treinen richting Roosendaal, als op de vertrekkende treinen richting Vlissingen. Dagelijks na 14:00 uur sluiten alle bussen aan op de aankomende treinen uit de richting Roosendaal en Vlissingen. Lijn 24 sluit de gehele dag aan op zowel de aankomende als de vertrekkende treinen.

Stadsdienst Roosendaal
Er zijn geen wijzigingen.

Stadsdienst Breda

Lijn 4 & 5
Maandag tot en met zaterdag overdag tijdens de winterdienst rijdt lijn 4 bij Hoge Vucht niet meer door als lijn 5 en andersom. Op zondag de hele dag, tijdens de avonduren van maandag tot en met zaterdag en de hele dag in de zomervakantie blijft deze koppeling wel in stand.
Zodra de nieuwe infrastructuur gereed is wordt de nieuwe halte Waterdonken in de route van lijn 5 opgenomen.

Lijn 8
In de ochtendspits rijdt lijn 8 samen met lijn ca. elke 8 minuten op het traject Centraal Station - Amphia Ziekenhuis Molengracht. In de middagspits gaat lijn 8 eerder rijden, de tijden wijzigen in de middag zodat lijn 8 voor lijn 12 uitrijdt.

Lijn 10
In de ochtendspits rijdt lijn 10 samen met lijn 8 ca. elke 8 minuten op het traject Centraal Station - Amphia Ziekenhuis Molengracht. In de ochtendspits worden buiten de vakantieperioden drie extra ritten vanaf het Centraal Station naar Breda Bijster gereden.

Lijn 11
Lijn 11 rijdt tijdens alle vakantieperioden volgens de vakantiedienstregeling en niet alleen meer in de zomervakantie. Tijdens de vakantieperioden wordt tijdens de spitsuren een halfuurdienst in plaats van een uurdienst gereden. Zowel in de ochtend- en middagspits sluiten twee ritten extra aan op de Intercity van/naar Den Haag Centraal. Op Breda Centraal gaat lijn 11 vertrekken vanaf perron B op het streekbusstation.

Stadsdienst Tilburg

Koolhoven
Sinds begin november 2011 jl. is voor de duur van een half jaar een pilot gestart met een buspendel die de wijk Koolhoven met Station Reeshof en Winkelcentrum Heyhoef verbindt. De pendel rijdt dagelijks een halfuurdienst tot ongeveer 19:00 uur. Maandag t/m vrijdag wordt gestart om 7:00 uur, zaterdag om 9:00 uur en zondag om 10:00 uur. De dienstregeling vindt u terug op onze website.
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Dienstregeling van Arriva staat sinds vandaag online in de vorm van busboekjes.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Vanavond eens kijken.
"Een touringcar is geen bus"
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21272
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Meltrain »

Een wijziging bij lijn 156:
"De naam van de halte ‘Den Dungen, Maaskantje’ is gewijzigd in ‘Den Dungen, Dungense Molen’."

Zou het bushaltebordje soms te veel gestolen worden? :lol:
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Meltrain schreef:Een wijziging bij lijn 156:
"De naam van de halte ‘Den Dungen, Maaskantje’ is gewijzigd in ‘Den Dungen, Dungense Molen’."

Zou het bushaltebordje soms te veel gestolen worden? :lol:
Dat was ook mijn eerste gedachte. Het zou me niet verbazen als dat inderdaad zo geweest is.
"Een touringcar is geen bus"
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Volgens mij is dat bushaltebordje allang vervangen door een tijdelijk Arriva-blauwbordje.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Nu je het zegt, volgens mij is dat ooit in het nieuws geweest.
"Een touringcar is geen bus"
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Ik ben er al een tijdje niet meer geweest, misschien dat ze met het plaatsen van de nieuwe borden al de halte hadden hernoemd naar Dungense Molen, meen het iig ooit daar te hebben gelezen. Maar kan me ook vergissen. Maar ik heb zo even in de busboekjes gekeken en er wijzigen best wel veel dingen. Vooral op de stadsdienst van 's-Hertogenbosch worden veel routewijzigingen doorgevoerd. Dit is het geval bij de volgende lijnen:

* lijn 62 Rompert - CS;
* lijn 63 Rosmalen - CS - Maasoever (over de gehele route zitten wijzigingen);
* lijn 67 CS - Maasoever;
* Lijn 68/69 (worden weer gekoppeld aan elkaar, de lijnen worden nu, Maasoever - CS - JBZ - Vught);
* lijn 71 CS - Maasoever/Maaspoort;
* lijn 72 CS - Empel;
* lijn 74 CS - Rosmalen;

Voor de rest vinden er wijzigingen qua frequenties en tijden plaats bij alle lijnen, behalve de transferiumbussen voor zover ik kon zien. Vooral de lijnen richting Kruiskamp krijgen een flinke frequentieverlaging en krijgt nu een bediening wat vergelijkbaar is met andere wijken in 's-Hertogenbosch.

Dat laatste vind ik op zich terecht, want ik zie vaak zat bussen vertrekken in de richting van Kruiskamp waar maar een paar passagiers in zitten. Terwijl andere bussen vaak propvol zitten.
Gebruikersavatar
Vinny
Donateur
Berichten: 13659
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Vinny »

Rosmalen - 's Hertogenbosch NS is nu een waardeloos trage route, gaat dat veranderen?
Vergeet niet uit te loggen als u het forum verlaat of overstapt naar een andere website
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Lijn 63 rijdt nu via de Molenstraat, de Weidestraat en de Tuinstraat naar de Empelseweg en niet meer via de Burgemeester Mazairaclaan. Dit vanwege de langdurige werkzaamheden (van 2 jaar).

Lijn 74 rijdt niet meer via de Herven, de route gaat nu vanaf 's-Hertogenbosch Oost via de Bruistensingel. Vanaf Rosmalen rijdt de bus via de Zuid-Willemsvaart en de Burg. Loeffplein, vanaf het station gaat de bus via de Brugstraat en de Oliemolensingel rijden. De lijn rijdt niet meer via de Orthenseweg.

Voor meer info zie: link. Ik weet niet welke lijn jij bedoelt dus heb maar allebei in het kort opgenoemd.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Den Dungen is in 2009 volgens google ooit in het nieuws geweest omdat daar toen het haltebord Maaskantje gestolen is. Ik meen me van dit kalenderjaar een bericht (of in het nieuws of op een forum) te herinneren dat dit op een gegeven moment door een generiek blauw Arriva bord is vervanging. Wat er gebeurt is toen de nieuwe halteborden in heel Brabant zijn geplaatst weet ik niet, ik kon daar verder nooit. Het is mogelijk dat die halte toen al hernoemd is, in het busboekje staan namelijk meer wijzigingen die al op eerdere datum zijn ingegaan, zoals de wijzigingen in de regio Boxmeer. Daar staat overigens wel bij vermeldt dat dit in april al gebeurt is, maar ik moet per tabel op internet nagaan of daar nu vanaf de 8e nog iets wijzigt.

De Arriva website biedt geen soelaas aangezien de halte in de dienstregeling van zowel dit jaar als komend jaar nog Maaskantje heet.
"Een touringcar is geen bus"
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Zijn de busboekjes eigenlijk al beschikbaar? Of bezuinigt ook de provincie op papieren reisinfo?
"Een touringcar is geen bus"
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Busboekjes zijn allang beschikbaar. Had er begin deze week voor zowel de stadsdienst als streekdienst van Arriva als voor Veolia Midden- en West-Brabant een setje gehaald. Maar ze zijn alleen bij de Arriva en Veolia Stores verkrijgbaar naar mijn weten. Tenminste ik heb ze nog niet in de bussen gezien.

Overigens bij die Veolia valt mij op dat ze alle streeklijnen in 1 busboekje hebben gedaan. Dat levert zo'n boekje op dat gelijk is qua dikte als dat van Hermes (toen ze nog busboekjes uitgaven). Het is 3x zo dik als de boekjes van Arriva. Stadslijnen zijn nog wel apart verkrijgbaar. Dus niet alles stadslijnen van Tilburg en Breda bij elkaar, maar ieder een apart boekje. De stadslijnen van Roosendaal en Bergen op Zoom zitten nu bij de streeklijnen boekje.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Weet iemand hoe Arriva op zondag op lijn 25 van Veghel naar Helmond rijdt? Rijden ze daar met een eigen bus, zoja Amba of ProCity, of laten ze net zoals Hermes voor zondag een taxibedrijf rijden?

Een combinatie lijkt me ook mogelijk, namelijk dat bedrijf wat in Oss de stadsdienst verzorgt met een Procity laten rijden, mits er op zondag eentje "over" is.
"Een touringcar is geen bus"
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

Lijn 162 rijdt niet op zondag en daar rijdt altijd een Procity op, dus mogelijk dat ze dat zullen gaan doen. Maar van de stadsdienst van Oss zelf zal er geen afgehaald worden. Daar hebben ze de hele week zeker 4 Procity's nodig om de dienstregeling te kunnen rijden. 2 op lijn 1, 1 op lijn 2 en 1 op lijn 3/4. Maar ik kom bijna nooit in Veghel of in Helmond, dus ik zou het zo niet weten. Maar wat ik wel weet is dat voor lijn 25 op zondag 2 bussen nodig zijn (anders kan de dienstregeling nooit gehaald worden). Overigens sluit de heen en terugreis van Veghel naar Helmond niet op elkaar aan. Tussen de aankomsttijd en vertrektijd zit een half uur. Dus mogelijk zal dit gedaan worden met eigen materieel, want lijn 25 sluit wel aan op lijn 158 en dan heb je 3 tot 4 bussen nodig voor de dienst Helmond - Veghel - 's-Hertogenbosch.
Gebruikersavatar
fogeltje
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 6230
Lid geworden op: zo 20 sep 2009, 14:15
Locatie: Fogeltown

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door fogeltje »

Michael 1988 schreef:Lijn 162 rijdt niet op zondag en daar rijdt altijd een Procity op, dus mogelijk dat ze dat zullen gaan doen. Maar van de stadsdienst van Oss zelf zal er geen afgehaald worden. Daar hebben ze de hele week zeker 4 Procity's nodig om de dienstregeling te kunnen rijden. 2 op lijn 1, 1 op lijn 2 en 1 op lijn 3/4. Maar ik kom bijna nooit in Veghel of in Helmond, dus ik zou het zo niet weten. Maar wat ik wel weet is dat voor lijn 25 op zondag 2 bussen nodig zijn (anders kan de dienstregeling nooit gehaald worden). Overigens sluit de heen en terugreis van Veghel naar Helmond niet op elkaar aan. Tussen de aankomsttijd en vertrektijd zit een half uur. Dus mogelijk zal dit gedaan worden met eigen materieel, want lijn 25 sluit wel aan op lijn 158 en dan heb je 3 tot 4 bussen nodig voor de dienst Helmond - Veghel - 's-Hertogenbosch.
Klopt, ik zat nog even met de oude situatie in mijn hoofd. Toen was 1 bus wel voldoende. Overigens rijdt lijn 25 in het weekend niet door als lijn 158 er is dan geen koppeling, alleen aansluiting. Op maandag t/m vrijdag is de koppeling er nog wel. Maar omdat die koppeling er niet is zou ik me kunnen voorstellen dat ze dan toch met ander materieel rijden. Hoe zit het met lijn 93 en 96? Rijden die niet/minder op zondag? Want dat zou ook een Procity moeten schelen.
"Een touringcar is geen bus"
Michael
Berichten: 11749
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael »

Ze hebben trouwens de halteborden wel vervangen waar nodig. Dus nieuwe gedrukte exemplaren
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Dienstregeling Brabant 2012

Bericht door Michael 1988 »

fogeltje schreef:
Michael 1988 schreef:Lijn 162 rijdt niet op zondag en daar rijdt altijd een Procity op, dus mogelijk dat ze dat zullen gaan doen. Maar van de stadsdienst van Oss zelf zal er geen afgehaald worden. Daar hebben ze de hele week zeker 4 Procity's nodig om de dienstregeling te kunnen rijden. 2 op lijn 1, 1 op lijn 2 en 1 op lijn 3/4. Maar ik kom bijna nooit in Veghel of in Helmond, dus ik zou het zo niet weten. Maar wat ik wel weet is dat voor lijn 25 op zondag 2 bussen nodig zijn (anders kan de dienstregeling nooit gehaald worden). Overigens sluit de heen en terugreis van Veghel naar Helmond niet op elkaar aan. Tussen de aankomsttijd en vertrektijd zit een half uur. Dus mogelijk zal dit gedaan worden met eigen materieel, want lijn 25 sluit wel aan op lijn 158 en dan heb je 3 tot 4 bussen nodig voor de dienst Helmond - Veghel - 's-Hertogenbosch.
Klopt, ik zat nog even met de oude situatie in mijn hoofd. Toen was 1 bus wel voldoende. Overigens rijdt lijn 25 in het weekend niet door als lijn 158 er is dan geen koppeling, alleen aansluiting. Op maandag t/m vrijdag is de koppeling er nog wel. Maar omdat die koppeling er niet is zou ik me kunnen voorstellen dat ze dan toch met ander materieel rijden. Hoe zit het met lijn 93 en 96? Rijden die niet/minder op zondag? Want dat zou ook een Procity moeten schelen.
Op lijn 93 rijdt een Mercedes-Benz Sprinter City van Taxi van Dijk. De VDL Procities zijn van Van Driel. Maar beide lijnen rijden wel, alleen dan een uursdienst. Op lijn 93 is de Sprinter hard nodig en op 96 is de Procity weer hard nodig. Er blijft gewoon 1 Procity over en dat is die van 162. Of er moet met touringcar/taximaterieel worden gereden (wat op o.a. lijn 162 ook nog wel eens gebeurd).

Je had trouwens gelijk over de koppeling van 158 op 25 op zondag. Verkeerd gekeken.

Edit: Op welke tijden rijdt er eigenlijk een Procity op lijn 96 doordeweeks?. In de. ochtendspits en sommige ritten in de middag kan dat niet i.v.m. omlooptijden en rijtijden.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 22 gasten