Andere hobby's

Op zoek naar een reisgenoot? Op zoek naar ander contact? Gewoon wat te zeggen? Doe het hier!
Thom91
Berichten: 8817
Lid geworden op: zo 09 jan 2011, 19:32
Locatie: Enschede

Re: Andere hobby's

Bericht door Thom91 »

Mijn tweede hobby is mijn vriendin, gezellig doen met vrienden. We hebben een zaalvoetbalteam aan de VU. Verder zit ik vrij veel achter de computer, maar doe ik er weinig mee. Beetje surfen, kutten en af en toe gamen. Net nog reddingsbrigade gedaan en zit in de alarm ploeg die daar bij hoort.
Saai leven heb ik eigenlijk buiten dat laatste :')
Komt wel goed schatje.
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13017
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Andere hobby's

Bericht door Ardan »

@Fles: ik heb nog een kennis bij eoa schaakvereniging in Dv zitten :) Dus er is iig één club in Dv :)

Naast de door ons allen gedeelde hobby fiets en wandel ik graag, zeker toen ik nog in Winterswijk woonde. Prachtige omgeving, Duitsland naast de deur en een glooiend landschap met serieuzere heuvels op een steenworp afstand. Ik heb nu anderhalf jaar een relatie, maar ik vind het altijd een beetje raar om te zeggen dat je vriend/vriendin je 'hobby' is.
Ik heb 10 jaar op scouting gezeten waarvan ik drie jaar lang ook leiding gaf. Was een erg mooie tijd, maar moest stoppen wegens tijdgebrek. Ben wel van plan binnenkort in Zwolle bij een vereniging te gaan, want ik mis het scoutingleventje wel eigenlijk :)
Verder ben ik actief barvrijwilliger bij de COC-café's aan de Brink in Deventer en aan de Kamperstraat in Zwolle. In Deventer enkele vrijdagen en een zaterdag in de maand, en in Zwolle voornamelijk op donderdagen. Donderdag is jongerenavond en ik ben de coördinator van die groep met 13 vrijwilligers 'onder' me. Ik heb zo'n vijf jaar horeca-ervaring en heb van alles daarin gedaan, van dance-event tot viersterrenhotel. Mooi werk, ik doe het nog altijd met erg veel plezier. :D
Qua muziek zit ik in de dance-hoek. Met alles tussen house en hardstyle maak je me blij :D Heb in 2008-2010 enkele grote hardstylefeesten bezocht als Sensation Black in de ArenA, Qlimax in het Gelredome, In Qontrol in de RAI en nog wat andere. Tegenwoordig ben ik niet zo'n gabbertje meer, nu ben ik meer van house en trance. 538 Dance Department staat regelmatig op hier :) Mijn liefde voor muziek heeft er toe geleid dat ik ook dj ben, in COC Zwolle. Helaas luisteren de meeste nichten en lesbo's liever naar Rihanna, Beyoncé en Gaga. Persoonlijk vind ik dat je alle verzoekjes moet draaien, dus ik ben, al zeg ik het zelf, een populaire dj. Ik krijg veel complimenten, maar ja, ik draai eigenlijk bijna puur op verzoekjes! Maar toch knal ik er zo af en toe een harder plaatje door, en ik ga helemaal knallen als er geen publiek is, vaak samen met een klein grappig huppelpotje van de garderobegroep die ook helemaal hardstylegek is (op de zesde foto hier ;) ). Voor ik de danszaal open wordt er dan ook eerst even flink door ons geknald :D Een oefensetje van mij is hiero te bekijken, nog in mijn beginperiode gemaakt dus zo supergoed is-ie nog niet.
Thuis pruts ik graag op de trainsimulator. Ik heb TS2010 van Auran, waarop de langste afstand die je kunt afleggen 134 kilometer is, van het fictieve Rathenow via Borken, Winterswijk, Zutphen en Deventer naar Zwolle, met takken naar Dieren, Barlo, en vanaf Rathenow een HSL-lijn die bij Zevenaar Grens richting Arnhem zal gaan. Veel Nederlands en Duits materieel, en ook een tramnet in Rathenow. Bussen rijden er al in Winterswijk, Rathenow en Zwolle, het Kamperlijntje is al vertramd met een ondergrondse doortrekking onder de Zwolse binnenstad naar het bovengronds gelegen Stadion en Oosterenk. Rathenow en Deventer hebben ook nog een metronet, hoewel ik zit te denken om de beginnetjes van de metro van Deventer te slopen en er een gewoon tramnet van te maken. Weet ik nog niet.
Binnen de OV-hobby specialiseer ik mij vooral op de trein, met ook een grote liefde voor de S-bahn, metro en sneltram. Bussen boeien mij niet heel erg. Vind het wel geinig, maar ik verdiep me er niet echt in.
Het scheelt dat mijn vriend ook wel van de treintjes is, das wel fijn :)


Okee, volgens mij is dit een alweer een veels te lang stukje.
Ik doe ook maar wat
Gebruikersavatar
AppleMoose
Berichten: 6027
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
Locatie: Skogen

Re: Andere hobby's

Bericht door AppleMoose »

Fotografie (natuur en architectuur), modelbouw (treinen en kermis), muziek luisteren en verzamelen, schrijven, wandelen, fietsen, lezen, geschiedenis. Dat was het wel geloof ik :Y
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
STF
Berichten: 6431
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contacteer:

Re: Andere hobby's

Bericht door STF »

Naast bushobbyist ben ik ook ruitensproeierhobbyist, eigenlijk is find_your_spot dat ook maar hij durft er niet voor uit te komen, schaamt zich ervoor omdat hij altijd het ruitensproeiertankje van zijn auto vult met het goedkoopste biermerk van de Aldi. :wink:

Maargoed, terug serieus:
-wandelen in het bos
-elektrische installaties van 230 en 400 volt

En nee, grasmaaien is geen hobby van me, dat is mijn werk.
Justin
Berichten: 4181
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:14

Re: Andere hobby's

Bericht door Justin »

Ik had ook niet anders verwacht :D.

Hobby's. Behalve reizen per OV dan. Hmm... Buiten wat prutsen op de computer houd ik het op:

* Muziek compileren ten behoeve van turnen/ritmische gymnastiek/acrogym/kunstschaatsen - doe ik al bijna 11 jaar, en nog altijd met plezier. Mijn mp3 speler bestaat dan ook voor 50% uit deze compilaties - ze luisteren gewoon zo lekker snel weg :P.

* Sportschool - sinds een maandje of 18 terug, toen ik geblesseerd raakte en niet meer mocht rennen, ben ik hier ook verslaafd aan. Ga nu minimaal 4x per week, maar wil het opschroeven naar 5x :).

* Reizen/algemeen - vind het heerlijk om gewoon ergens naar toe te gaan. The fun is in the journey :). Oh nee, mocht ik niet zeggen... Euhm, vrienden opzoeken dan maar?

* Rugby - heb het eigenlijk op veel te late leeftijd ontdekt, en hoewel ik in 2009 ooit als Australian Footballer (voor Utrecht) ben begonnen (potverdorie alle wedstrijden gewonnen, BEHALVE de finale), hoop ik ooit nog de switch hier naar toe te maken, doch op recreatief niveau. Heeft ook met een hardnekkige blessure te maken (die bijna voorbij is). Tot die tijd kijk ik graag een potje (en dan met name de Australische wedstrijden) via de tv. Heb een lichte voorkeur voor de League variant van het spel :).

* Voedsel/koken - ik houd van eten :P. Maar goed, volgens mij houdt 90% van de Indonesische bevolking van eten. Bodemloze put, die giro 555 wat dat betreft ;).

Dat was het denk ik wel.
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
find_your_spot
Berichten: 3050
Lid geworden op: wo 18 mar 2009, 09:13

Re: Andere hobby's

Bericht door find_your_spot »

STF schreef:Naast bushobbyist ben ik ook ruitensproeierhobbyist, eigenlijk is find_your_spot dat ook maar hij durft er niet voor uit te komen, schaamt zich ervoor omdat hij altijd het ruitensproeiertankje van zijn auto vult met het goedkoopste biermerk van de Aldi. :wink:
Het is overigens de ACTION waar je voor 2,12 euro goedkoop 4 liter ruitensproeivloeistof kunt halen. Best erg dat ik op jaar basis prive meer dan 28 liter van dit goedje de natuur in spuit... :@ Op het werk nog niet eens meegerekend...

Maar even serieus, wisten jullie dat STF een database bij houdt van alle telefooncellen/telefoonhokjes/telefoonpalen in Nederland? :') Inclusief foto's.
For Your Railroad Adventures
Dafdriver
Berichten: 270
Lid geworden op: vr 16 apr 2010, 15:27
Locatie: Heukelum
Contacteer:

Re: Andere hobby's

Bericht door Dafdriver »

Andere hobby's.

Ja de miniaturen verzameling en de oude BMW ( en het sleutelen er aan ) vallen onder die catagorie.
deadlock
Berichten: 9305
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Andere hobby's

Bericht door deadlock »

Bier, barhangen (dat zijn twee verschillende dingen), computerdingen, Duitsland en Denemarken. Oh en triviant.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:37

Re: Andere hobby's

Bericht door Caspar »

@ Ardan, wanneer organiseer je een feestje om je draaitalenten eens ten gehore te brengen?

Mijn hobby's: (Verre) spontane treinreizen maken, muziek draaien met mijn dj cd spelers. Verder lust ik wel een biertje, vind ik het leuk om lekker te koken en er voor te zorgen dat het eten er ook mooi uit ziet op het bord.
Ook ga ik vaak grote stukken fietsen op mijn mountainbike, en is diezelfde mountainbike die ik nu ruim 3 jaar heb nog maar sporadisch gebruikt waarvoor ie eigenlijk bedoeld is; fietsen door bos en duinen. :shock:
Dan ga ik nog een paar keer per maand een dagdeel in het weekend naar de kinderboerderij hier, waar ik ook in het bestuur van zit en daar 1x per maand mee vergader.
Tot slot ga ik nog wel eens naar een dance evenement, maar door allerlei omstandigheden is dat er de laatste jaren minder van gekomen helaas. Een jaar of 9 geleden kende ik bijna iedere plaat die werd gedraaid op een feest als Qlimax of Trance Energy, dan was het: Hee die heb ik ook op plaat (vinyl). En wist ik van een dj-set van 15 nummers er wel 10 te recapituleren na afloop. Nu ben ik op zo'n feest al blij als ik van de 15 er bij eentje denk: Hee die heb ik ook eens gedownload, maar hoe heette ie ook alweer :oops:
Verder ben ik een wandelende encyclopedie als het over jaren 90 nummers gaat :)

Zo dat was het weer. Lijkt net een soort dating-site waar je jezelf moet voorstellen.
Volgende vraag zou dan zijn: Vertel nu eens, wat zijn je negatieve eigenschappen? :lol:
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Andere hobby's

Bericht door Fles »

Caspar schreef:Zo dat was het weer. Lijkt net een soort dating-site waar je jezelf moet voorstellen.
Volgende vraag zou dan zijn: Vertel nu eens, wat zijn je negatieve eigenschappen? :lol:
Nou dating site niet zo zeer. Nooit een sollicitatiegesprek gehad? Moet je overal een antwoord op hebben :Y
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:37

Re: Andere hobby's

Bericht door Caspar »

Ja, dat klopt. Echter zo'n hrm muts zal je niet gaan controleren of je wel degelijk bier lekker vindt, en of er een mountainbike in de schuur staat. Of het gesprek moet in meerdere opzichten klikken :lol:
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13017
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Andere hobby's

Bericht door Ardan »

Dat ik heel veel kan kletsen en alles eruit flap wat ik denk :D
Ik doe ook maar wat
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Andere hobby's

Bericht door Fles »

"Wat is je negatiefste eigenschap?"

"Ik ben eerlijk, vadsig nijlpaard :twisted: "
Dexter
Berichten: 3915
Lid geworden op: di 05 mei 2009, 20:57

Re: Andere hobby's

Bericht door Dexter »

Mijn werk is mijn hobby. Je kunt dus rustig stellen dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. :D (Voor hen die dat nog niet weten: Ik run een treinen-uitlaat-service. Ik laat ze gemiddeld 36 uur per week uit) :lol:

Daarnaast ben ik gek op reizen: Zowel per trein, vliegtuig, boot of auto, maar per trein (hoe kan het ook anders) :mrgreen: reizen vind ik natuurlijk wel het leukste. Citytrips vind ik geweldig, maar ook de natuur opzoeken of de bergen in vind ik erg leuk. Voorheen plande ik mijn reizen altijd ruim van tevoren, maar dankzij een niet-nader-te-noemen-mede-forumlid ben ik er achter gekomen dat het geweldig is om gewoon wat spullen in een rugzak te gooien en spontaan in een trein te springen. Het brengt je op de prachtigste plekken en meest bijzondere en onverwachte situaties. 8-)

Ik mag graag leuke dingen doen samen met vrienden: Lekker uit eten, stappen, een gaaf concert bezoeken of samen er op uit. Ook geven we geregeld zelf een feest of een etentje. Mijn vrienden zijn voor mij als familie, dus vind ik het belangrijk om geregeld met zijn allen wat leuks te doen. Geniet nu, want het is later dan je denkt! :Y

Verder heb ik een scooter, waarop ik naast mijn woon-werkverkeer en de gebruikelijke ritjes ook graag toertochten (300 à 400 km per dag) mag maken als het mooi weer is. Zo kom ik ook nog eens op plaatsen waar geen spoor ligt en zie je bijvoorbeeld ook wat pittoreske dorpjes. Ik ben zelfs al eens op de scooter in België en Duitsland geweest.

Voor het overige hou ik van muziek (trance, maar ook top 40 en allerhande andere stijlen), lekker koken, lezen en als mijn werk het toelaat, zwemmen we elke woensdagavond wat baantjes. Meer voor de gezelligheid dan voor de sport. :wink:
Vallend blad maakt rails glad.
Jef400
Berichten: 5763
Lid geworden op: ma 06 jun 2011, 18:46

Re: Andere hobby's

Bericht door Jef400 »

Ik denk dat mijn negatieve eigenschappen inmiddels wel bekend zijn op de site

1. Ben een bemoeial
2. Zeg/Schrijf wat ik denk
3. Ben een van de weinige pubers hier op het forum
4. Heb behalve van bussen vrij weinig verstand van deze materie

En als toevoeging. Jullie mogen me gewoon Jef noemen.
Laatst gewijzigd door Jef400 op di 28 feb 2012, 21:47, 1 keer totaal gewijzigd.
De oorzaak is belangrijker dan het gevolg.
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:37

Re: Andere hobby's

Bericht door Caspar »

JeffreyMeijer schreef:1. Ben een bemoeial
3. Ben een van de weinige pubers hier op het forum
FYS en HTM tram zijn het ook :wink:
Jef400
Berichten: 5763
Lid geworden op: ma 06 jun 2011, 18:46

Re: Andere hobby's

Bericht door Jef400 »

Daarom zeg ook weinige Caspar. :wink:
De oorzaak is belangrijker dan het gevolg.
Fles
Berichten: 16426
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:19

Re: Andere hobby's

Bericht door Fles »

Caspar schreef:
JeffreyMeijer schreef:1. Ben een bemoeial
3. Ben een van de weinige pubers hier op het forum
FYS en HTM tram zijn het ook :wink:
Ja, maar gekker moet het echt niet worden gewoon hier. Of we moeten WEER een spin-off forum beginnen.
Bluearrow
Berichten: 286
Lid geworden op: za 23 jan 2010, 12:50
Locatie: Huizen

Re: Andere hobby's

Bericht door Bluearrow »

Hobby's, in willekeurige volgorde...

1. Lekker (Aziatisch) eten
2. London, de mooiste stad ter wereld
3. Slapen
4. Muziek (ben webmaster van www.massada.nu)
5. Mijn katten Odi en Ayu
6. Indonesië
7. Mooie (Aziatische en/of gekleurde) jongemannen
Buschauffeurs sporen niet, anders waren ze wel machinist geworden !
Jef400
Berichten: 5763
Lid geworden op: ma 06 jun 2011, 18:46

Re: Andere hobby's

Bericht door Jef400 »

Politiek. Was ik er vergeten bij te zetten. Zeker in deze onzekere tijden.
De oorzaak is belangrijker dan het gevolg.
huibf
Donateur
Berichten: 4100
Lid geworden op: zo 07 mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Andere hobby's

Bericht door huibf »

mij twee hobbies komen samen.

Vorige maand (september 2015) zijn er weer wat belbussen opgeheven. Een daarvan was de belbus in Kalmthout e.o.
Laat dat nu net Suske en Wiske geboortedorp zijn.
Bij het Suske en Wiske Kindermuseum is ook een bushalte: Suske en Wiske. Deze is ook gesneuveld in de bezuinigingsdrift van De Lijn.

Ik ben wel te laat met de lijnenkaart van Kalmthout e.o. van voor 1 september, wie heeft er voor mij de digitale versie ?

Ik was er op tijd bij met als resultaat hieronder.

Ik ben wel te laat met de lijnenkaart van Kalmthout e.o. van voor 1 september, wie heeft er voor mij de digitale versie ?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Hainje
Berichten: 12803
Lid geworden op: za 31 aug 2013, 14:40
Locatie: Tilburg

Re: Andere hobby's

Bericht door Hainje »

Heb je gewoon naar de Lijn gemaild met het verzoek van: "Yoowww, die haltes verdwijnen, can I haz de haltebordjes plz?" Of zijn ze van de vrachtwagen gevallen? :P
🍉
huibf
Donateur
Berichten: 4100
Lid geworden op: zo 07 mar 2010, 16:28
Locatie: Eindhoven

Re: Andere hobby's

Bericht door huibf »

2 weken geleden een berichtje via twitter naar De Lijn gestuurd.
Daarna een brief ontvangen met hierop 'mijn medling' . Vorige week een mailtje de de borden klaar stonden op opgehaald te worden.
Ik was net op tijd ! Vanmorgen opgehaald op kantoor van De Lijn Antwerpen, heb 3 weken vakantie :D

Paar maanden geleden gaf De Lijn een speciaal Suske en Wiske album uit (oud verhaal: Wattman). Dat alleen voor relaties werd uitgegeven.
Maandje gewacht en gemaild naar De Lijn of ze nog een boekkie hadden.
En jawel, 3 dagen later thuis in de brievenbus. (Ze staan op Marktplaats voor bedragen van 40 euro.)
Toch een mooi verzamelobject in huis.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Andere hobby's

Bericht door Geert »

Leuk, en heel vriendelijk van De Lijn!
Gebruikersavatar
ArrivaBas
Berichten: 8796
Lid geworden op: ma 20 apr 2015, 13:39
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Andere hobby's

Bericht door ArrivaBas »

Hobby's:
Het OV natuurlijk!
Ook hou ik van af en toe mijn Spotify-lijstje tijdens mijn huiswerk.
En de gloednieuwe bolide die sinds donderdag op mijn oprijlaan staat (van mijn ouders. Natuurlijk heb ik zelf geen rijbewijs).
Slechte eigenschap.
Soms een 'ochtendhumeur.' Ik ben dan nogal bot naar anderen.
"Wacht niet tot vandaag een goede dag wordt. Maak er vandaag een goede dag van." - Omdenken, 2022
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 47 gasten