Oude bussen in Duitsland

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Plaats reactie
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Oude bussen in Duitsland

Bericht door Michael 1988 »

Ik heb een vraag over de materieeleis in Duitsland. Ik zie op verschillende reportages oude bussen en dan vooral Mercedes-Benz O405, O407 en O408 bussen. Weet iemand hoe het zit met de materieeleis in Duitsland, want de meeste bussen van die tijd zijn hier al enige tijd afgevoerd bij de meeste OV-bedrijven?
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50896
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Oude bussen in Duitsland

Bericht door Suus »

Die generatie bussen verdwijnt toch vrij snel op dit moment. De meeste bussen die er nu rijden zijn toch wel iets nieuwer.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: di 07 jul 2009, 12:38

Re: Oude bussen in Duitsland

Bericht door midnet »

er is GEEN eis vwb max leeftijd oid. Er is gewoon de T"uV eis: alles moet goedgekeurd worden-per periode, en dat gaat, zoals verwacht mag worden, heel streng. Die periodes worden steeds korter, naarmate de bus ouder wordt. Die controle kost ook een hoop marken/euries, dius bedrijven rekenen daar wel hun investering mee uit.
In de praktijk doen de meeste van de stadsbedrijven hun op grote contracten ingekochte MAN of McBz na 7-8 jaar weg-dan brengt het (vooral de laatset tijd) nog flink wat op op de 2e hdsmarkt in Oost-Eur. Maar veel daarvan gaan ook naar plaatselijke uitbaters, die scholierenritten e.d. bijrijden. Bvb op stadslijnen van M'unchen-buitenwijken, kon je ze bij bosjes aantreffen-totdat de stad besloot dat dat ook maar netjes opgeruimd moets worden en zelf een grote partij nieuwe Solaris kocht en die verplicht uithuurde.
Dafdriver
Berichten: 270
Lid geworden op: vr 16 apr 2010, 15:27
Locatie: Heukelum
Contacteer:

Re: Oude bussen in Duitsland

Bericht door Dafdriver »

Overigen worden de eisen in de stadscentra in Duitsland steeds strenger. Er zijn al regio's waarbij je alleen maar met de groene Umweltplakkette de stad in mag en die Umweltplakkette moet ook op de OV bussen geplakt zijn.
fred1954
Berichten: 3465
Lid geworden op: za 10 dec 2011, 14:23
Locatie: Amsterdam

Re: Oude bussen in Duitsland

Bericht door fred1954 »

Dafdriver schreef:Overigen worden de eisen in de stadscentra in Duitsland steeds strenger. Er zijn al regio's waarbij je alleen maar met de groene Umweltplakkette de stad in mag en die Umweltplakkette moet ook op de OV bussen geplakt zijn.
Daarom gaan er in de komende tijd in Köln veel (wat oudere) solobussen eruit en worden vervangen door milieuvriendelijkere gelede bussen. 2 vliegen in 1 klap. Bussen met schonere motoren en per bus nog eens meer passagiers (150 ipv 100)
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 33 gasten