Wat eten we vandaag? #20
Re: Wat eten we vandaag? #20
Is dat niet met appel en kaneel of zo?
Re: Wat eten we vandaag? #20
Zal wel stoofperenvla zijn.
Ikzelf at een pizza Bianca.
Ikzelf at een pizza Bianca.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #20
Nou, gewoon appel/kaneel vla En d'r is nog een tweede variant als ik me niet vergis, maar die is niet helemaal mijn smaak.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #20
Daniel schreef:Nou, gewoon appel/kaneel vla En d'r is nog een tweede variant als ik me niet vergis, maar die is niet helemaal mijn smaak.
Dan zal dat wel stoofperen zijn idd. Ook mijn smaak niet :N
Appel kaneel is altijd wel heel erg lekker trouwens.
Vooral indien geraspt natuurlijk
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #20
Geraspte vla?
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #20
nee pikkebaas, geraspte kaneel natuurlijk
Re: Wat eten we vandaag? #20
Stoofperen zijn echt goddelijk. Mijn oma maakte ze vroeger altijd en we zaten met de hele familie te vechten wie de laatste mocht. Dat waren nog eens tijden.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Eet jij al mijn stoofperen maar op dan.
Wat ze hier bij de Plus verkopen trouwens :o "Perenrood" dat is speciale rood gekleurde suiker, speciaal voor stoofperen :')
En ik maar denken dat die kleur uit de peren zelf hoorde te komen
Wat ze hier bij de Plus verkopen trouwens :o "Perenrood" dat is speciale rood gekleurde suiker, speciaal voor stoofperen :')
En ik maar denken dat die kleur uit de peren zelf hoorde te komen
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #20
@Bee: Ow, maar stoofperen lust ik wel hoor. Alleen als smaak voor de vla, nou nee.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #20
Meestal wordt het wat geholpen doormiddel van rode wijn, maar als je ze heel lang kookt slaan ze alsnog vanzelf rood uit.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Stoofperen maak je met goedkope sherry toch?
Binnenkort maar weer eens doen :pos:
Binnenkort maar weer eens doen :pos:
Re: Wat eten we vandaag? #20
De peren die mijn moeder kookt zijn ander ook zeer lekker. Het is altijd weer jammer als de pan na drie of vier dagen weer leeg is.Bee schreef:Stoofperen zijn echt goddelijk. Mijn oma maakte ze vroeger altijd en we zaten met de hele familie te vechten wie de laatste mocht. Dat waren nog eens tijden.
Het lange koken (stoven) is juist de bedoeling van die peren. Mijn moeder kan ze rood laten worden zonder hulp van wijn.Bee schreef:Meestal wordt het wat geholpen doormiddel van rode wijn, maar als je ze heel lang kookt slaan ze alsnog vanzelf rood uit.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Mijn basiskookboek voor de Nederlandse keuken gebruikt in het recept voor stoofperen in ieder geval rode wijn :)
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #20
stelletje vuilakken. Bah stoofperen BAH.
Maar toch maar eens die appelkaneel vla gaan halen van de week
Maar toch maar eens die appelkaneel vla gaan halen van de week
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #20
Ik moet ook weer eens stoofperen maken, net als appelmoes. En die vla vind ik ook lekker trouwens (y) Maar appel kaneel ook :YBee schreef:Stoofperen zijn echt goddelijk. Mijn oma maakte ze vroeger altijd en we zaten met de hele familie te vechten wie de laatste mocht. Dat waren nog eens tijden.
Ik at vanavond witte rijst met tandoori curry met kip en rode paprika en ijsbergsla met komkommer en tomaat.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6470
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #20
Ik doe het altijd met perensuiker idd en kaneel en soms een scheutje rode wijn. Je kan er van alles bij doen.Wubbo schreef:Stoofperen maak je met goedkope sherry toch?
Binnenkort maar weer eens doen :pos:
Ze worden uit zichzelf ook wel rood/rozig maar niet zo rood als met wijn/perensuiker. Overigens kan je stoofperen ook goed invriezen hoor :)
Re: Wat eten we vandaag? #20
@ Fles: heb je ooit weleens stoofperen gegeten?Fles schreef:stelletje vuilakken. Bah stoofperen BAH.
Zo nee, dan weet je echt niet wat je mist hoor .
Re: Wat eten we vandaag? #20
Ja wel. Bij me oma. Ik hou er gewoon niet van. Net als hete bliksem. Bah. Klokhuizen uit de appelmoes vissen. Bah.KM46 schreef:@ Fles: heb je ooit weleens stoofperen gegeten?Fles schreef:stelletje vuilakken. Bah stoofperen BAH.
Zo nee, dan weet je echt niet wat je mist hoor .
Dat is het eigenlijk Ik heb gewoon een bloedhekel aan eten waarvan je niet alles kan opeten. Ik ben ook panisch voor botten kluiven bijvoorbeeld. Een kippenpoot ontleed ik behoorlijk vakkundig met mes en vork (Oefening baart kunst), spare-ribs eet ik NOOIT echt NOOIT en een karbonade of zo sla ik ook over.
Eventueel een sliptongetje, maar dan zo botergaar dat je het vlees van de graat af kunt blazen eigenlijk, dan zou het nog bespreekbaar zijn.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Kortom, je moet niet meer zien wat het geweest is
Re: Wat eten we vandaag? #20
Ook dat, om te beginnen, idd :D Frikandellen lust ik ook prima :YRonald schreef:Kortom, je moet niet meer zien wat het geweest is
Ik bedoel, een mals beekforelletje heerlijk hoor Maar als ik zelf nog kop en vel eraf moet halen is de lol er al goeddeels vanaf :X Maar goed, in Polen in de bergen krijg je ze nou eenmaal zo, dus dan schik je je maar :)
Re: Wat eten we vandaag? #20
Als jij nu met mij op fototocht gaat, dan maak ik voor jou een oer-hollandse appeltaart. Deal
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Oeh! Dat lust ik wel Waar gaan we heen morgen?Bee schreef:Als jij nu met mij op fototocht gaat, dan maak ik voor jou een oer-hollandse appeltaart. Deal
Re: Wat eten we vandaag? #20
Morgen gaat niet lukken, een appeltaart maken kost minstens drie kwartier voorbereiding en bijna vijf kwartier oventijd. Bovendien moet de taart ook nog een uur afkoelen voordat ik hem fatsoenlijk kan aanraken. Daar komt nog bij dat ik op het moment geen meel in huis heb. Bovendien heb ik ook alleen maar Granny Smiths in huis en geen Schone van Boskopers, die veel beter geschikt zijn voor appeltaarten. Donderdag of vrijdag kan wel bijvoorbeeld :)
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #20
Goed zo, doe dat maar danBee schreef:Morgen gaat niet lukken, een appeltaart maken kost minstens drie kwartier voorbereiding en bijna vijf kwartier oventijd. Bovendien moet de taart ook nog een uur afkoelen voordat ik hem fatsoenlijk kan aanraken. Daar komt nog bij dat ik op het moment geen meel in huis heb. Bovendien heb ik ook alleen maar Granny Smiths in huis en geen Schone van Boskopers, die veel beter geschikt zijn voor appeltaarten. Donderdag of vrijdag kan wel bijvoorbeeld :)
Re: Wat eten we vandaag? #20
Nee maar vrijdag vind ik ook prima hoor *O*
Jij bakt appeltaart, jij regelt een plan, ik ga wel mee en ik laat wel zien hoe je bordjes kan scoren zonder te stoppen *O*
Jij bakt appeltaart, jij regelt een plan, ik ga wel mee en ik laat wel zien hoe je bordjes kan scoren zonder te stoppen *O*
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 167 gasten