België: Acties bij het spoor op 6 oktober

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

België: Acties bij het spoor op 6 oktober

Bericht door Geert »

Acties bij het spoor op 6 oktober
25/09/2008 13:00

De socialistische vakbond bij het spoor schaart zich achter de actiedag op 6 oktober waartoe het ABVV en het ACV hebben opgeroepen. Mogelijk komt er een 24-urenstaking, maar ACOD-Spoor wil die in gemeenschappelijk vakbondsfront met de
christelijke bond voeren.

Het ABVV kondigde de actiedag aan om te protesteren tegen het uitblijven van regeringsmaatregelen om de koopkracht van de bevolking te verhogen. De socialistische vakbond zegt ook de voortdurende aanvallen van de werkgevers op de index beu te zijn. Het AVC schaarde zich op 18 september achter de actiedag.

De socialistische spoorvakbond ACOD-Spoor verklaarde zich eerder al voorstander om op 6 oktober te staken. Er was sprake van een 24-urenstaking.

ACOD wil staken in gemeenschappelijk vakbondsfront
Donderdag deelde het ACOD Spoor mee dat zijn nationaal uitvoerend bureau zich effectief achter een 24-urenstaking op 6 oktober schaart.

Ze kondigt stakingsacties aan in functie van lokale omstandigheden, 'en met als doel het gemeenschappelijk vakbondsfront spoor te vrijwaren'. In dat geval wordt er gestaakt van zondag 5 oktober om 22 uur tot maandag 6 oktober om 22 uur.

Bron: Knack.be
Gebruikersavatar
AppleMoose
Berichten: 6030
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
Locatie: Skogen

Re: België: Acties bij het spoor op 6 oktober

Bericht door AppleMoose »

Kunnen ze niet beter aan gaan kondigen wanneer ze wèl rijden daar? :roll:
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Spoorverkeer verloopt opnieuw normaal

Bericht door Geert »

Spoorverkeer verloopt opnieuw normaal

Daags na de nationale actiedag van de vakbonden die ook het spoorverkeer grondig in de war stuurde, rijden de treinen op het Belgische spoor opnieuw normaal.

"Er is vanochtend geen enkele trein geschrapt of vertraagd ten gevolge van de staking bij het spoor gisteren. Alle treinen rijden normaal", aldus een woordvoerster van Infrabel.

Op sommige plaatsen hebben de treinen wel een andere samenstelling dan normaal. "Door de staking raakte niet al het rollend materieel daar waar het zou moeten zijn. Sommige treinen rijden dus met een stel meer of minder. Maar dat heeft geen invloed op het treinverkeer op zich", verduidelijkt de woordvoerster nog. (belga/adv)
07/10/08 06u56

Bron: HLN.be
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 17 gasten