Digitaal busbord Drechtsteden hapert nog

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39115
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Digitaal busbord Drechtsteden hapert nog

Bericht door Daniel »

Digitaal busbord hapert nog
DORDRECHT - De nieuwe digitale busborden bij haltes rond het centraal station, bij het Albert Schweitzer Ziekenhuis en in Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht blijven haperen.

Volgens projectleider R. Schipper van de gemeente Dordrecht verschijnen bij tests foute busnummers op de twintig schermen en kloppen ook de aanrijtijden nog steeds niet.

Schipper blijft positief, ondanks de maanden vertraging die het Dynamisch Reizigers Informatie Systeem (DRIS) inmiddels heeft opgelopen. ,,Een nieuwe test van afgelopen vrijdag is positief verlopen. Niet dat we nù in de lucht kunnen, maar we zijn weer behoorlijk verder. ’’

Volgens Schipper zijn er vrijdag bij de laatste proef nieuwe knelpunten bijgekomen. De ’kinderziektes’ zijn volgens hem op te lossen door Arriva die de informatie niet op de juiste wijze aanlevert.

Het busbedrijf heeft anderhalve maand geleden een brief gekregen waarin wordt aangedrongen op het aanpakken van de ICT-problemen. ,,Het gaat om verkeerde lijnnummers, verkeerde eindbestemmingen en bussen die niet gesignaleerd worden.’’ Naar verwachting kan het digitale systeem over veertien dagen tòch draaien en kunnen reizigers bij de haltes aktuele informatie zien over aanrijtijden, routes en vertragingen.

De Drechtsteden werken aan Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) en steken 3,2 miljoen euro in het nieuwe digitale systeem. In 2010 moeten er bij 250 bushaltes in de regio digitale borden hangen.

Bron: Algemeen Dagblad
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
MdJ
Berichten: 4534
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:47
Locatie: Vleuterweide

Re: Digitaal busbord Drechtsteden hapert nog

Bericht door MdJ »

Tja... Hier in Apeldoorn haperen ze haltebordjes ook... Bij mij school doet alleen het scherm van lijn 109>Eerbeek het. Gelukkig rijdt deze ook slechts in de middag 2x/u. Aan de overkant is deze nogsteeds blanco. Hier komen iets meer busjes: lijn 3+4 richting het station (samen 4x/u) en lijn 109>Apeldoorn in de ochtend.

3 haltes verder doen de schermen van beide kanten het wel allebei, alleen elkaars info... Dus bij de halte van lijn 3+4>Station geeft het scherm de info van lijn 1+2>Matenveld en 109>Eerbeek... aan de overkant dus andersom.
Bij twijfel: gebruik beton.
lausteen
Berichten: 55
Lid geworden op: ma 16 jun 2008, 11:55

Re: Digitaal busbord Drechtsteden hapert nog

Bericht door lausteen »

Waar hangen ze dan eigenlijk in HIA, bij het Banckertplein :?:
Justin
Berichten: 4181
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:14

Re: Digitaal busbord Drechtsteden hapert nog

Bericht door Justin »

K mag hopen dat die dingen er na de voltooing van de verbouwing van het stationsplein in Zwd ook komen :roll:
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 74 gasten