Stationsrestauratie op de biologische toer

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Aking
Berichten: 15598
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
Locatie: --

Stationsrestauratie op de biologische toer

Bericht door Aking »

Eerlijk, gezond en verantwoord; milieuvriendelijk en energiezuinig. Natuurcafé La Porte in de voormalige restauratie van NS-station Driebergen-Zeist is een uniek concept. Gasten kunnen vanaf 17 oktober terecht voor honderd procent biologisch-dynamisch geproduceerd eten in een energiezuinig en milieuvriendelijk gerund restaurant.

Momenteel zijn de koks van La Porte druk bezig een eerlijk en gezond menu samen te stellen. Zij maken alleen gebruik van biologisch en biologisch-dynamische producten. Bovendien halen ze een deel van de producten uit de naaste omgeving van het station zodat het vervoer wordt beperkt.

Bijzonder is ook dat treinreizigers met haast die toch een gezonde maaltijd willen eten, hun 'gezonde hap' vooraf via de website van La Porte kunnen bestellen. Bij aankomst van de trein is het eten in afhaalverpakking mee naar huis te nemen.

Alles is verder gedaan om het restaurant milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. De toegangsdraaideur wekt bijvoorbeeld energie op voor de verlichting, de plafonds zijn gemaakt van isolerend bamboe, er komt een windmolen op het dak voor de energievoorziening en warm water komt van een zonneboiler.

Helene van der Vloed, directeur van landgoed de Reehorst (dat al jaren lang duurzaam wordt gerund), is de drijvende motor achter het project. Zij heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de NS warm gemaakt voor het unieke idee.

Ze hoopt dat treinreizigers, bezoekers en ook inwoners van Zeist en Driebergen in elk geval tot de totale herinrichting van het station begint (vermoedelijk over vijf jaar), kunnen genieten van een eerlijke maaltijd.

Natuurcafé La Porte wordt gecombineerd met een bezoekerscentrum van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de VVV-agentschap Utrechtse Heuvelrug.

Voor meer informatie (vanaf half oktober): www.natuurcafelaporte.nl.

Bron: Algemeen Dagblad, 1-10-2008 via Vriendenvanhetplatteland.nl weer via Natuurcafé La Porte
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 159 gasten