[Parool] Plan voor bootdienst tussen de horeca aan het IJ

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
R-Flow
Berichten: 2000
Lid geworden op: do 03 nov 2011, 13:30
Locatie: Amsterdam

[Parool] Plan voor bootdienst tussen de horeca aan het IJ

Bericht door R-Flow »

Plan voor bootdienst tussen de horeca aan het IJ

Op het IJ moet een nieuwe bootdienst komen die toeristen - waarschijnlijk tegen een kleine vergoeding - in een half uur langs de horecazaken aan het water voert. De Amsterdamse haven legt steigers aan, waarna enkele rederijen samen zo'n Circle Line of IJhopper kunnen exploiteren.

Mogelijk kan zo'n rondvaartdienst al in april als proef van start gaan, waarna de dienst in de komende jaren vaste vorm kan krijgen.

Volgens de plannen zouden de boten op hun route onder meer het Muziekgebouw aan 't IJ en de horeca bij het Azartplein aandoen, om van daar door te gaan naar Café Restaurant Stork aan de Noordelijke IJoever. Maar de boten moeten ook aanmeren bij filmmuseum Eye, om daarna het IJ weer over te steken naar de Westerdoksdijk en restaurant Nevy.

Het idee is een gevolg van de voortdurende groei van het aantal horecavoorzieningen aan de IJoevers. Om het ordentelijk en veilig te houden wil de haven, verantwoordelijk voor het scheepvaartverkeer over het IJ, er graag één veerdienst van maken. 'We willen niet dat allerlei boten kriskras over het IJ gaan varen', zegt adjunct-havenmeester Aart Hiemstra.

Afbeelding

Lees vandaag meer in Het Parool.
http://www.parool.nl/parool/nl/4036/AMS ... t-IJ.dhtml

Leuk idee. Helemaal omdat de nodige punten in het havengebied slecht bereikbaar zijn per tram.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 45 gasten