Bus naar industrieterrein

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Plaats reactie
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13549
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Bus naar industrieterrein

Bericht door Wubbo »

Bus naar industrieterrein
door Kees den Exter. dinsdag 24 juni 2008 | 00:10 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 24 juni 2008 | 09:11

ZEVENBERGEN - Op initiatief van de gemeente Moerdijk rijdt er vanaf 1 juli een bus van en naar het industrieterrein Moerdijk. Daarmee wordt in een klap en voor het eerst het industrieterrein voorzien van openbaar vervoer.

Volgens de Moerdijkse wethouder Wil Vissers wordt nog bekeken op welke tijdstippen de bus gaat rijden en wat de halteplaatsen zullen zijn, zowel op het industrieterrein als in de kernen van de gemeente Moerdijk.

Vissers: "We denken aan een verbinding van drie keer per dag. 's Morgens bij het begin van de werkdag, in het middaguren bij het wisselen van de ploegendiensten en aan het einde van de middag. De praktijk moet uitwijzen wat het beste werkt."

Vissers ziet de bus op de eerste plaats als een middel om mensen die nu buiten het arbeidsproces staan, weer aan het werk te krijgen. Ze zegt: "Als de bus eenmaal rijdt is het geen argument meer dat je niet met het openbaar vervoer bij het werk op industrieterrein Moerdijk kunt komen."

De bus wordt voorlopig gefinancierd door de gemeente Moerdijk. Vissers zegt daarover: "We zijn ook in gesprek met Etten-Leur, want ook vanuit die gemeente kun je niet met het openbaar vervoer op Moerdijk komen. We kunnen voor zo'n bus wel aankloppen in Den Bosch of Den Haag, maar dat heeft geen zin. Daarom doen we het zelf, al is het op den duur natuurlijk wel de bedoeling dat de bus betaald wordt door de bedrijven en de mensen die er gebruik van maken."

Directeur Udo Uiterwijk van het Industrie- en Havenschap Moerdijk is uitgelaten over de komst van openbaar vervoer op 'zijn' terrein.

"Fantastisch. Er zijn in het verleden al heel veel pogingen ondernomen, maar er was altijd weer wel een struikelblok. Moedig dat de wethouder gewoon begint. Eigenlijk is het natuurlijk te gek voor woorden dat er geen enkele vorm van openbaar vervoer is op een complex waar 14.000 mensen werken."

De gemeente Moerdijk huurt een bus die rijdt op aardgas. Gemeentelijk adviseur werkgelegenheid Bert van Straate: "Dat heeft ook een signaalfunctie. Straks hebben we allemaal een baan, maar stikken we in de troep. Dat moet anders."

Bron: BN DeStem
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door Geert »

Heeft er nog nooit een bus daar gereden? :? Lekker handig :roll:
Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3161
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 22:27

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door Chauf21 »

Het industrieterrein loont zich ook niet zo om een rendabele buslijn te exploiteren: http://maps.google.com/maps?f=q&hl=nl&q ... 9&t=h&z=13
Ruben
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3542
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 20:18
Locatie: Amsterdam

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door Ruben »

Haha, tsja was er ook niet eens een initiatief om bussen over snelwegen langs de industrieterreinen te laten gaan, om een alternatief te gaan bieden?
De trein bewaren bij kamertemperatuur, op een schone en droge plek. Voor houdbaarheidsdatum: zie weerbericht.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13549
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Bus naar 'Moerdijk' niet voor iedereen

Bericht door Wubbo »

Bus naar 'Moerdijk' niet voor iedereen
door Kees den Exter. woensdag 25 juni 2008 | 00:05 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 25 juni 2008 | 07:55

ZEVENBERGEN - De bus die de gemeente Moerdijk per 1 juli naar industrieterrein Moerdijk laat rijden, draagt 'zeker niet' het karakter van openbaar.
Die nuancering brengt de Moerdijkse wethouder Marjolein de Wit aan op het bericht in de krant van gisteren, waarin haar collega Wil Vissers aankondigt dat industrieterrein Moerdijk openbaar vervoert krijgt.

De Wit: "Het wordt doelgroepvervoer, bestemd voor mensen die in het kader van een integratie-traject geschikt werk kunnen krijgen op Moerdijk, maar voor wie de reis daarheen een lastige is. Vergelijk het maar met leerlingenvervoer." Er komen, volgens De Wit, ook geen haltes of dienstregelingen, kenmerkend voor openbaar vervoer.

De Wit kondigt wel aan dat in een gemeentelijk mobiliteitsplan, dat later dit jaar verschijnt, aandacht wordt besteed aan het feit dat industrieterrein Moerdijk niet per openbaar vervoer te bereiken is.

Bron: BN DeStem
IC3
Berichten: 361
Lid geworden op: vr 21 mar 2008, 21:44

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door IC3 »

Hmmm... ik heb die bus anders nog nooit gezien op station Zevenbergen. Welke vervoerder voert het eigenlijk uit?
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door Karl »

Als het OV in dat deel van Brabant betreft: Veolia.
Het is een spectrum.
Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3161
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 22:27

Re: Bus naar industrieterrein

Bericht door Chauf21 »

In het artikel wordt vermeld dat het vervoer niet de karakteristieke eigenschappen van OV heeft. Het is dus goed mogelijk dat een touringcarbedrijf de ritten verzorgt (of gaat verzorgen) :) Zolang een bepaalde verbinding slechts beperkt toegankelijk is, is het niet verplicht om het vervoer als OV aan te merken (dus met het zittende OV-bedrijf als exploitant), maar mag iedereen die ritten uitvoeren.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 70 gasten