Helikopterdienst in Almere

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Plaats reactie
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13553
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Helikopterdienst in Almere

Bericht door Wubbo »

Helikopterdienst in Almere
* Gepubliceerd op 24 oktober 2008, 21:35
* Laatst bijgewerkt op 24 oktober 2008, 23:23


Almere/Odeke de Jong -

Almere wordt in de toekomst aangesloten op een helikopterlijndienst. Aernoud Dekker, directeur van Helinet, is sinds 2006 samen met vervoerder Connexxion bezig met het opzetten van een lijndienst tussen Amsterdam en Brussel. Almere zou een opstapplaats worden voor een verbinding met Amsterdam.

,,We zijn al een paar jaar in overleg met Almere over de komst van een helihaven. We zijn al een paar keer naar een aantal locaties gaan kijken", vertelt Dekker.

,,Vorig jaar heeft ons laatste gesprek plaatsgevonden. De gemeente staat naar mijn mening positief tegenover de komst van een opstapplaats." Voor zo'n speciale luchthaven is tussen de 1500 en vierduizend vierkante meter nodig. Helinet wil een alternatief bieden voor de auto en de trein.

Het bedrijf biedt niet alleen een helikoptervlucht. Ook de taxirit van en naar de opstapplaats wordt geregeld. Een vlucht van Amsterdam naar Rotterdam duurt bijvoorbeeld 35 minuten en kost honderzeventig euro. De taxirit wordt vervolgens geregeld door Connexxion.

Eigenlijk had de lijndienst al enige tijd geleden in gebruik genomen moeten zijn. ,,Door de ambtelijke molen in Nederland zijn de plannen echter vertraagd. Er is blijkbaar toch een soort angst voor nieuwe en innovatieve initiatieven. Door een wetswijziging mogen provincies nu zelf hun eigen luchtvaartbeleid formuleren. Iedereen doet nu maar wat en er is geen enkele overeenstemming tussen de verschillende instanties. Dat maakt het allemaal heel lastig", aldus Dekker.

De directeur verwacht dat de lijndienst binnen twee jaar in werking kan treden. ,,Direct na de eerste vluchten breiden we de lijn uit. Daar zit de aansluiting met Almere dan ook bij."

Naast een helikopterhaven in Almere moeten er havens komen in onder meer Zwolle, Groningen en Amersfoort. Utrecht wees eerder al de komst van een helihaven af uit vrees voor geluidsoverlast.

Bron: Almere Vandaag
Raymond
Berichten: 1192
Lid geworden op: ma 11 aug 2008, 21:29

Re: Helikopterdienst in Almere

Bericht door Raymond »

Zou er nou vraag voor zijn om zo'n dienst aan te bieden? Dat is een aardig duur jaarabbonement als je dat vast wil aanbieden. En van een enkele keer kan zo'n bedrijf ook niet leven lijkt me.
Ronald
Berichten: 3354
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:55

Re: Helikopterdienst in Almere

Bericht door Ronald »

Zal wel weer een gevalletje luchtfietserij worden ...
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: Helikopterdienst in Almere

Bericht door Karl »

€170 voor 35 min, met een uurtarief van ongeveer driehonderd euro heb je het er uit.

Aan de andere kant: op een verbinding Amsterdam - Rotterdam komt binnen nu en enkele jaren ook de HSL gereed die waarschijnlijk iets voordeliger is, ook wanneer er nog een taxirit bijkomt.
Het is een spectrum.
Gebruikersavatar
Vinny
Donateur
Berichten: 13669
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 19:07

Re: Helikopterdienst in Almere

Bericht door Vinny »

Ik ben toch echt van plan om eens met de Connexxion-Heli te gaan vliegen. Het lijkt me gaaf :mrgreen:
Vergeet niet uit te loggen als u het forum verlaat of overstapt naar een andere website
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 152 gasten