R'dam: Reizen met rolstoel moeilijk

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Plaats reactie
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13547
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

R'dam: Reizen met rolstoel moeilijk

Bericht door Wubbo »

Reizen met rolstoel moeilijk
woensdag 19 november 2008

ROTTERDAM - Het is in Rotterdam ondanks de rolstoelvriendelijke bussen van de RET nog steeds lastig reizen voor rolstoelers. Omdat veel bushaltes nooit zijn aangepast, werkt het rolstoelvriendelijke bussysteem niet.

Dat stelt een aantal belangenorganisaties voor mensen met een beperking, verenigd in platform agenda 22. ,,Heel veel mensen mopperen erover,’’ vertelt voorzitter Corry Scheffer.

Rotterdam beschikt wel al enkele jaren over rolstoeltoegankelijke bussen, die beschikken over een uitklapbare plaat bij de deur.

Veel oude haltes zijn zo laag dat de bus zelfs met uitgeklapte klep nog steeds te hoog staat om erin te kunnen rijden.

Vervelend, vindt Scheffer, want zo zijn mensen met een beperking nog steeds veroordeeld tot speciaal vervoer met Vervoer op Maat. Zij ziet vooral graag dat de haltes van buslijn 76 worden aangepast. ,,Die loopt van IJsselmonde naar Zuidplein en loopt langs een aantal verzorgingshuizen en drie ziekenhuizen.die speciaal langs plekken voor deze doelgroep voeren, zoals ziekenhuizen.’’

Ook verkeer- en vervoerswethouder Jeannette Baljeu, tevens portefeuillehouder bij de stadsregio, heeft vorige week na vragen van de SP toegezegd binnenkort met een voorstel te komen voor de aanpassing van bushaltes.

Bron: Algemeen Dagblad
STF
Berichten: 6431
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
Locatie: Reisdorf - Luxemburg
Contacteer:

Re: R'dam: Reizen met rolstoel moeilijk

Bericht door STF »

Waarom hebben ze die bussen nou niet gewoon een oprijplaat gegeven, die helemaal tot aan straatniveau kan komen, indien dat noodzakelijk is.
Ik heb het meegemaakt met een tram in Amsterdam, wegens een defect moesten alle reizigers er midden op straat uit, was ook een rolstoel in de tram op dat moment. Die oprijplaat werd toen niet gebruikt, twee sterke mannen tilden die rolstoel er sneller uit als dat de oprijplaat uitgeklapt is. Maar in ieder geval kan die oprijplaat wel tot aan straatniveau komen.
Stefan
Berichten: 4303
Lid geworden op: ma 03 nov 2008, 11:56
Locatie: Duisburg, Duitsland

Re: R'dam: Reizen met rolstoel moeilijk

Bericht door Stefan »

Volgens mij heb ik 't al eerder gezegd hier, wij hebben hier in alle trams en bussen, uitgezonderd de 'Wegmann's', een rolstoellift zitten. Geen gezeur dat het te hoog of te laag is. Het enige wat kan gebeuren is dat de hoek te groot wordt, dat die plaat schuin zou moeten gaan liggen, maar dat gebeurd eigenlijk nooit.
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 134 gasten