Terneuzen kan met bus aansluiten op trein Zelzate-Gent

Alles over het Openbaar Vervoer in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
Plaats reactie
Michael
Berichten: 11760
Lid geworden op: di 23 feb 2010, 20:18
Locatie: Oosterhout
Contacteer:

Terneuzen kan met bus aansluiten op trein Zelzate-Gent

Bericht door Michael »

Terneuzen kan met bus aansluiten op trein Zelzate-Gent

TERNEUZEN - De kans lijkt steeds groter te worden dat Terneuzen toch een betere openbaar vervoerverbinding krijgt met Gent, want een aansluiting per bus op een toekomstige passagierstreinverbinding Zelzate-Gent is in het vizier.
Uit onderzoek in België is gebleken dat een passagierstreinverbinding Zelzate-Gent rendabel kan zijn, met name dankzij mensen die in de Gentse Kanaalzone werken. De passagierstrein kan rijden over de bestaande goederenlijn. Het doortrekken van die lijn naar Terneuzen is te duur, maar er is een alternatief. Bij Zelzate kan een Park & Ride-terrein bij het treinstation komen waarop een busverbinding vanuit Terneuzen kan aansluiten.

Lees verder op: http://www.bndestem.nl/regio/zeeland/te ... 5?ref=meer
Karl
Berichten: 4136
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 21:06

Re: Terneuzen kan met bus aansluiten op trein Zelzate-Gent

Bericht door Karl »

Maar naar Terneuzen ligt ook een spoor dat redelijk dicht in de buurt van de kern komt, toch? Ligt het probleem er dan aan dat er voor de kanaalzone met name passagiers zijn in de piekuren en de verbinding met Terneuzen juist aantrekkelijker is buiten de spits?

Je zou ook kunnen zeggen dat er met twee markten makkelijker is om over de gehele dag ongeveer evenveel reizigers te hebben wat weer positief is voor de exploitatie. Aan de andere kant, Zeeuws-Vlaanderen is ook weer geen dichtbevolkt gebied.
Het is een spectrum.
Michael 1988
Berichten: 2252
Lid geworden op: ma 17 mei 2010, 22:53
Locatie: Schijndel

Re: Terneuzen kan met bus aansluiten op trein Zelzate-Gent

Bericht door Michael 1988 »

Er ligt inderdaad een spoor naar Terneuzen. Maar dat is voor een groot deel voor goederenvervoer volgens mij. Daarnaast ligt de sporen dwars door industrieterreinen heen en liggen niet bepaald in de buurt van de kern. Er is wel plek om een station te bouwen, maar veel inwoners van Terneuzen moeten daar dan met de fiets en/of bus naar toe reizen. Het busstation van Terneuzen ligt ook een eind verwijderd van het spoor dus er zal sowieso of een verbinding moeten komen van en naar het station of je kunt de bussen direct naar Gent toe sturen wat makkelijker is.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 31 gasten