'Bestuursvoorzitter Connexxion ontslagen'

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39192
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

'Bestuursvoorzitter Connexxion ontslagen'

Bericht door Daniel »

'Bestuursvoorzitter Connexxion ontslagen'
AMSTERDAM - Bestuursvoorzitter Peter Kortenhorst is per direct ontslagen. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

Het besluit zou donderdag zijn genomen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Een woordvoerder wil niet ingaan op het bericht. Vrijdag rond het middaguur wordt het personeel geïnformeerd. Het is onduidelijk wat de redenen zijn voor het vertrek van Kortenhorst.

Bron: Nu.nl
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3161
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 22:27

Re: 'Bestuursvoorzitter Connexxion ontslagen'

Bericht door Chauf21 »

Hmm, ik kan me herinneren dat ik laatst een artikel (Nieuwe Connexxion-leiding draait beleid topman terug) heb gelezen in de Telegraaf waarin Kortenhorst en het Franse moederbedrijf het niet met elkaar eens konden worden over het internationale beleid dat Kortenhorst wilde gaan varen. Onder andere het nieuwe holding-kantoor op Schiphol schijnt afgestoten te gaan worden. Ben benieuwd of dat er wat mee te maken heeft...
JeePee
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1472
Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 20:52
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: 'Bestuursvoorzitter Connexxion ontslagen'

Bericht door JeePee »

Coup geslaagd bij Connexxion

door Harry van Gelder

AMSTERDAM - De Franse coup bij Connexxion is geslaagd. Aanstaande maandag treedt een Fransman aan als topman van het tot voor kort Nederlandse busbedrijf. De afgezette bestuursvoorzitter Peter Kortenhorst zal naar de rechter moeten om zijn contractueel vastgelegde vertrekregeling te krijgen. Minister Bos (Financiën) gunt hem een jaarsalaris (€330.000 zonder bonussen), terwijl hij recht zou hebben op een kleine miljoen.

Bronnen bij Connexxion spreken hun verbazing uit over de gang van zaken. ,,Minister Bos vindt het geen probleem om minister Zalm 7,5 ton als jaarsalaris te geven, maar vindt het wel een probleem om zich aan een bestaande vertrekregeling van Kortenhorst te houden.’’ Minister Bos vindt het echter niet politiek opportuun om deze gelden uit te keren. Kortenhorst zou nu een jaarsalaris hebben aangeboden gekregen. De ex-bestuurder zelf wilde gisteren geen commentaar leveren op de ontstane situatie.

Kortenhorst moest na de zomer ineens weg bij Connexxion. Volgens de Franse eigenaar Transdev, die het bedrijf in 2007 kocht, omdat er geen vertrouwen meer is in de topman. Zegslieden bij Connexxion zeggen dat dit een gezocht argument is. ,,Dichter bij de waarheid ligt dat de Fransen de macht over wilden nemen’’, zegt één van hen.

Kortenhorst heeft zelf al vaker aangegeven dat hij nooit iets deed zonder medeweten van de Franse eigenaar Transdev en de Nederlandse regering. Ook de omstreden verhuizing van de holding van Hilversum naar de peperdure Amsterdamse Zuidas had de volledige instemming van de Fransen. Te meer daar de huur van de kantoorruimte halveerde tot €5 ton.

Bron: De Telegraaf
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Connexxion heeft met Guyot nieuwe topman

Bericht door Geert »

Connexxion heeft met Guyot nieuwe topman
Uitgegeven: 5 december 2008 12:24
Laatst gewijzigd: 5 december 2008 12:28


AMSTERDAM - Hubert Guyot wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van vervoersbedrijf Connexxion. De 58-jarige topman volgt Peter Kortenhorst op, die vorige week per direct zijn functie neer moest leggen na een aanvaring met de aandeelhouders.

Guyot heeft veel ervaring in de openbaar vervoerssector en was eerder Executive Director van Transdev Italia en Managing Director van AMT Genoa in Italië. Sinds 1980 is hij actief in de openbaar vervoerssector in Marseille, Grenoble en Australië.

De keuze voor Guyot heeft daarnaast te maken met de voor Connexxion belangrijke overweging dat hij veel ervaring heeft op het gebied van privaat-publieke samenwerking.

Onveilig
Het rommelt al een tijd bij het vervoersbedrijf. Na incidenten in bussen in Arnhem en Gouda voelde het rijdend personeel zich onveilig en eiste maatregelen van Connexxion.

Het bedrijf kwam verder met de chauffeurs in botsing toen zij geen geld bleken te hebben om een loonsverhoging te bekostigen. Die affaire liep uit op een staking.

Bemiddelen
Uiteindelijk moest staatssecretaris Tineke Huizinga bemiddelen en werden de problemen opgelost. Het bedrijf trok zich korte tijd later terug als geldschieter uit het OV-chipkaartproject.

Op 19 november werd duidelijk dat het bedrijf stakers wilde korten op hun salaris. Een dag later werd duidelijk dat topman Peter Kortenhorst het veld moest ruimen.

(c) NUzakelijk/Brenno de Winter

Bron: Nu.nl
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 154 gasten