Kampen mogelijk naar drie NS-stations

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39115
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Kampen mogelijk naar drie NS-stations

Bericht door Daniel »

Kampen mogelijk naar drie NS-stations
door Michiel Satink. zaterdag 29 november 2008 | 06:03 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 29 november 2008 | 09:16

KAMPEN - Het is zeer goed mogelijk dat Kampen over een aantal jaar niet één, maar drie stations heeft. Bij de besluitvorming over de toekomst van de spoorlijn Kampen-Zwolle buigen de raads- en statenleden zich namelijk ook over het voorstel voor een nieuw station Kampen-Oost. Daarmee zou de stad, naast het al geplande station aan de Hanzelijn, een derde halteplaats krijgen. Overijssels verkeersgedeputeerde Job Klaasen ziet het wel zitten.

Tot nu toe werd er vooral hardop gespeculeerd over de komst van twee extra stations op de Kamperlijn: een ter hoogte van Voorsterpoort en een bij de Zwolse wijk Stadshagen. Om dat mogelijk te maken zullen in plaats van treinen trams over de spoorlijn gaan rijden, meent gedeputeerde Job Klaasen. ,,Ik verwacht dat de colleges van Zwolle, Kampen en Gedeputeerde Staten zullen kiezen voor een elektrische tram. Tegelijkertijd moet men beslissen of men het doortrekken van de lijn verder de stad Zwolle in ziet zitten."

Klaasen vertelt echter ook dat de college-, raads- en statenleden meteen hun voorkeur moeten uitspreken over een aantal specifieke stations dat ze op de spoorlijn gebouwd willen zien worden. ,,Er zou tussen het huidige station in Zwolle en het geplande station Voorsterpoort nog een halte kunnen komen. Verder zou in Kampen-Oost een station gebouwd mogen worden." Vermoedelijk doelt hij op een locatie ter hoogte van de IJsselmuider wijk Oosterholt. Een van de voordelen van extra stations is dat een gewenste dienstregeling van vier keer per uur een trein dan makkelijker gehaald wordt. ,,Het is enkelspoor, maar bij stations kunnen de trams elkaar passeren en kun je een robuuste dienstverlening met drie of vier keer per uur een tram leveren."

De colleges en raden zouden in juli al beslissen over de toekomst van de spoorlijn. Later meldde een woordvoerder van de gemeente Kampen dat besluitvorming op 17 november plaats zou hebben. ,,De colleges beslissen er niet eerder over dan in januari volgend jaar" , zei een woordvoerster van de provincie Overijssel donderdag.

Over de geplande locatie voor een tweede Kamper station wilde ze niets kwijt. ,,Er is nog niets over besloten."

Volgens haar beslissen de colleges in januari over de toekomst van de spoorlijn. Gemeenteraden van Kampen en Zwolle en Provinciale Staten nemen dan in februari een besluit.

Bron: De Stentor
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Linkerspoor
Berichten: 349
Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 19:46

Re: Kampen mogelijk naar drie NS-stations

Bericht door Linkerspoor »

Ja, laten we lekker van elke treinlijn een soort van buslijn maken. :(
deadlock
Berichten: 9305
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 12:29
Locatie: Zwolle
Contacteer:

Re: Kampen mogelijk naar drie NS-stations

Bericht door deadlock »

Linkerspoor schreef:Ja, laten we lekker van elke treinlijn een soort van buslijn maken. :(
Dat is het nu ook al.
Maar daar hoor je de hoge heren in Den Haag niet over!!!11!!!
Gebruikersavatar
reisthijs
Donateur
Berichten: 5863
Lid geworden op: ma 31 mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Kampen mogelijk naar drie NS-stations

Bericht door reisthijs »

Linkerspoor schreef:Ja, laten we lekker van elke treinlijn een soort van buslijn maken. :(
Kampen krijgt er dus een tweede spoorlijn (de Hanzelijn) bij, en dat wordt zeker niet een soort van buslijn. Men had ook kunnen besluiten het Kamperlijntje dan maar helemaal op te gaan heffen. Dan vind ik het idee om het lijntje nieuw leven in te blazen door een paar extra haltes te maken (uiteraard met sneller optrekkend materieel zodat de reistijd niet al te veel toeneemt) zo gek nog niet.
"Laat je ledematen bewegingen maken"
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 30 gasten