Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lift CS

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Plaats reactie
Alargule

Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lift CS

Bericht door Alargule »

Goed nieuws uit metroland: de stations Spaklerweg en Van der Madeweg krijgen een (verlengde) overkapping *O* Daarnaast worden andere stations van extra liften voorzien.

Het hele artikel op hierzijnwij.nu:
Steeds vaker vragen reizigers of overstap-station Spaklerweg een overkapping krijgt, of er een 2de lift op metrostation CS komt en of er extra trappen op Weesperplein kunnen komen. Waar het antwoord vanuit ons project Renovatie Oostlijn eerder ontkennend was, hebben we vandaag goed nieuws.

Subsidie voor metroreizigers
Vorig jaar is tussentijds de balans opgemaakt. Vraag was: Passen de maatregelen van Stationsrenovatie Oostlijn nog binnen de wensen en eisen van deze tijd? Het antwoord was ja, maar het kan nog beter. Op basis hiervan zijn verbeteringen op 5 metrostations uitgewerkt. Deze zorgen voor meer comfort, een betere kwaliteit van de stations, een snellere overstaptijd en daardoor weer minder reistijd.

Extra kappen, roltrappen, liften
En om welke extra voorzieningen gaat het dan concreet? Bij overstap-station Van der Madeweg willen we de perronoverkappingen verlengen, een loopbrug maken tussen de perrons en de toegang van het station verbeteren. Bij overstap-station Spaklerweg komen er perronoverkappingen en roltrappen. Zowel station Wibautstraat en station Weesperplein krijgen een extra lift in de bestaande lege liftschacht en bij het laatste station verbreden we de noodtrappen tussen het perron en de metrohal. En, last but not least: Centraal Station krijgt een extra lift en bij de Kamperbrug komt een extra trap voor busreizigers.

Meebetalen
Stadsregio Amsterdam heeft deze zomer 8,6 miljoen euro subsidie vrijgemaakt voor deze extra voorzieningen. Dit onder voorwaarde dat de gemeente meebetaalt. Het college van B&W stelt voor aan de gemeenteraad om de rest (1,9 miljoen euro) te betalen uit het Mobiliteitsfonds. De gemeenteraad neemt 5 november een besluit. In totaal gaat het om 10,5 miljoen euro.

Mee met stationsrenovatie
Voordeel van een besluit dit najaar is, dat de verbeteringen mee kunnen in de renovatie van de 16 metrostations. Deze gaat begin 2016 van start en duurt twee jaar. Reizigers op Spaklerweg en Van der Madeweg staan helaas nog wel een paar winters op een tochtig, nat perron. Daarna is het wachten op de metro op deze stations voor duizenden reizigers een stuk comfortabeler.
Gebruikersavatar
reisthijs
Donateur
Berichten: 5863
Lid geworden op: ma 31 mar 2008, 19:35
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door reisthijs »

Mooi! Dat is zeker een grote verbetering.
"Laat je ledematen bewegingen maken"
Gebruikersavatar
Ardan
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13032
Lid geworden op: wo 10 jun 2009, 21:52
Locatie: Deventer

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door Ardan »

Goede ontwikkeling! Is toch eigenlijk van de zotte dat de twee overstapstations de twee meest schrale van de hele Oostlijn zijn.
Een paar dingen snap ik niet helemaal.

'Zowel station Wibautstraat en station Weesperplein krijgen een extra lift in de bestaande lege liftschacht (...)' Heeft Weesperplein een lege liftschacht ja?

'en bij [Weesperplein] verbreden we de noodtrappen tussen het perron en de metrohal.' Ja leuk, maar wat hebben we daaraan? Er liggen nu op beide perrons twee prachtige nieuwe trappen maar niemand kan ze gebruiken! Gooi die trappen gewoon open joh..

'Centraal Station krijgt een extra lift en bij de Kamperbrug komt een extra trap voor busreizigers.' Zou wel een grap zijn als die trap die zojuist is afgesloten (waarom eigenlijk?) weer wordt opengesteld :') Als ze die tenminste bedoelen met 'extra trap'.
Ik doe ook maar wat
marlies
Berichten: 2083
Lid geworden op: za 10 aug 2013, 15:34

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door marlies »

Fijn van die overkapping, zeg ik als iemand die daar een keer bij een overstap in de stromende regen de metro aan de overkant van het perron zag wegrijden toen de deuren van de mijne nét open waren.
Natorious
Berichten: 458
Lid geworden op: di 17 jun 2014, 14:27
Locatie: Groningen

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door Natorious »

Die loopbrug op Van der Madeweg is wel érg handig.
Met zo'n loopbrug én een (absurd-)hoge frequentie is die rechtstreekse verbinding tussen Amstel en Zuid nogal overbodig bij de ontvlechting, maarja, die moet verplicht komen volgens mij...
hauptbahnhof
Berichten: 3923
Lid geworden op: wo 20 okt 2010, 22:00

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door hauptbahnhof »

Wat is het verschil tussen een loopbrug en de huidige situatie? Volgens mij niks. Je moet alsnog trap op/af...
n-evo
Berichten: 3371
Lid geworden op: di 27 mei 2014, 23:33

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door n-evo »

Minder ver lopen als je je aan de andere kant van het station bevindt t.o.v. de uitgang en spreiding van de drukte hè... Neem aan dat ze de loopbrug niet pal voor de huidige trap plaatsen.
VIRM
Berichten: 7602
Lid geworden op: zo 02 mei 2010, 14:02

Re: Subsidie voor overkapping station Spaklerweg; tweede lif

Bericht door VIRM »

De verlenging van de overkapping had natuurlijk al 15 jaar geleden gemoeten. Beter laat dan nooit. ;)
Beul van de blindegeleidelijn
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 70 gasten