Wat eten we vandaag? #33
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Gisteren alvast uit eten geweest voor m'n verjaardag bij de plaatselijke Griek, vandaag werd het witlof met ham en kaas met aardappels.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #33
Ook hier smaakte de rauwe wiltof voortreffelijk.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Re: Wat eten we vandaag? #33
Aardappelen met chinese kool en karbonade wordt het vandaag.
Re: Wat eten we vandaag? #33
Vandaag bij de mac gegeten.
Re: Wat eten we vandaag? #33
Vandaag weer eens iets gezonds: aardappelen met broccoli en een zigeunersnitzel.
Re: Wat eten we vandaag? #33
Kapucijners met woksel.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
Re: Wat eten we vandaag? #33
Witlofsalade met aardappelen en tartaartjes.
Veel gebruik gemaakt van het OV tussen 2006 en 2012, daarna meer bekeken vanaf de zijlijn.
Re: Wat eten we vandaag? #33
Dit wordt onderhand een hele witlof-pagina. :)
Lekker hoor. :pos:
Lekker hoor. :pos:
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Nou iets anders dan... ik had vandaag een biefstukje met friet en salade :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #33
Mexicaanse wraps, met Japanse stukjes biefstuk, Italiaanse tomatensaus en Hollandse roerbakgroenten.
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6471
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Restje nasi met een gebakken ei
Re: Wat eten we vandaag? #33
Vandaag was het een restje macaroni uit de diepvries.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Vanwege een tagliatelle-overschot maar eens op zoek gegaan naar wat recepten daarmee... vandaag werd het tagliatelle met kip, boursin en spinazie.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #33
De variant met kipfilet, champignonsoep, champignons, boursin en spekblokjes is ook erg geslaagd vind ik altijd. Om de saus naar wens wat dikker te maken zou je wellicht naar eigen inzicht wat maizena toe kunnen voegen.
🍉
Re: Wat eten we vandaag? #33
Dit zijn trouwens mijn favoriete gerechten:
Geurige kip curry (ca. 6 personen)
zout en peper naar smaak
1 el olijfolie
1 el hete (Madras) currypoeder
1 ui in blokjes gesneden
1 tl geperste knoflook
4 hele kruidnagels
4 kardemompeulen
4 kipfiletjes
1 tl fijngehakte verse gemberwortel
400 gr (traditionele) tomatensaus/pastasaus
1 kaneelstokje
1 blik (400 ml) kokosmelk
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min
1. Controleer voor de zekerheid of de bereidingswijze van de rijst past in dit recept, anders moet je het naar eigen inzicht daar op afstemmen.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Spoel de kipfiletjes af en dep droog.
4. Bestrooi met zout en peper.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kip aan.
6. Haal de kip uit de pan en leg opzij.
7. Fruit de ui aan totdat hij doorzichtig is en voeg dan de gember en knoflook toe.
8. Bak aan totdat het gaat geuren en roer dan de currypoeder erdoor.
9. Zet ondertussen een pan met water op voor de rijst.
10. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagels, kardemompeulen en kaneelstokje toe.
11. Breng op smaak met zout en roer alles door elkaar.
12. Breng de rijst aan de kook en behandel het zoals beschreven op de verpakking.
13. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen totdat de kip zacht en helemaal gaar is (hij mag niet meer roze van binnen zijn).
Als je wilt invriezen dan kook je de rijst het beste apart op het moment dat je het gerecht wilt gaan eten. Dat is vaak wel lekkerder.
=================================
Chili con Carne (ca 8 personen)
2 runderbouillonblokjes
1 1/2 tl paprikapoeder
2 1/2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde peterselie
knoflooktenen, geplet
1/2 tl zwarte peper
3 eetlepels bloem
60 ml plantaardige olie
2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden
1 groene paprika, in stukjes
1 ui, in stukjes
1 kilo mager rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes kidneybonen, afgegoten
160 ml rode wijn
1 tl zout
3 eetlepels maïsmeel/maïzena
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur20min › Klaar in:2uur35min
1. Doe de inhoud van de blikjes met gepelde tomaten in een zeep en laat het sap in een schaaltje uitlekken.
2. Snij de groenten in stukjes
3. Pak de kruiden en leg deze bij elkaar op een schaaltje (uiteraard mag je het op een andere wijze toevoegen aan het gerecht)
4. Snij de bouillonblokjes
5. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
6. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn.
7. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is.
8. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken.
9. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor.
10. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen.
11. Breng aan de kook op hoog vuur.
12. Zet dan het vuur lager.
13. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
14. Roer de kidneybonen erdoor.
15. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is.
16. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
17. Klop ondertussen met een garde in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel.
18. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.
Het duurt misschien wat lang voordat het klaar is, maar geloof mij, dat is het waard!
De ongemakken waar Chili Con Carne berucht om is heb ik bij dit recept nog nooit gehad.
Geurige kip curry (ca. 6 personen)
zout en peper naar smaak
1 el olijfolie
1 el hete (Madras) currypoeder
1 ui in blokjes gesneden
1 tl geperste knoflook
4 hele kruidnagels
4 kardemompeulen
4 kipfiletjes
1 tl fijngehakte verse gemberwortel
400 gr (traditionele) tomatensaus/pastasaus
1 kaneelstokje
1 blik (400 ml) kokosmelk
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min
1. Controleer voor de zekerheid of de bereidingswijze van de rijst past in dit recept, anders moet je het naar eigen inzicht daar op afstemmen.
2. Snij de kipfilets in blokjes.
3. Spoel de kipfiletjes af en dep droog.
4. Bestrooi met zout en peper.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en bak hierin de kip aan.
6. Haal de kip uit de pan en leg opzij.
7. Fruit de ui aan totdat hij doorzichtig is en voeg dan de gember en knoflook toe.
8. Bak aan totdat het gaat geuren en roer dan de currypoeder erdoor.
9. Zet ondertussen een pan met water op voor de rijst.
10. Leg de kip terug in de pan en voeg de tomatensaus, kokosmelk, kruidnagels, kardemompeulen en kaneelstokje toe.
11. Breng op smaak met zout en roer alles door elkaar.
12. Breng de rijst aan de kook en behandel het zoals beschreven op de verpakking.
13. Zet het vuur lager en laat ongeveer 20-25 minuten sudderen totdat de kip zacht en helemaal gaar is (hij mag niet meer roze van binnen zijn).
Als je wilt invriezen dan kook je de rijst het beste apart op het moment dat je het gerecht wilt gaan eten. Dat is vaak wel lekkerder.
=================================
Chili con Carne (ca 8 personen)
2 runderbouillonblokjes
1 1/2 tl paprikapoeder
2 1/2 tl chilipoeder
1 tl cayennepeper
2 1/2 tl gedroogde basilicum
1/2 tl gedroogde oregano
2 eetlepels gedroogde peterselie
knoflooktenen, geplet
1/2 tl zwarte peper
3 eetlepels bloem
60 ml plantaardige olie
2 blikjes gepelde tomaten, in stukjes, sap apart houden
1 groene paprika, in stukjes
1 ui, in stukjes
1 kilo mager rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
2 blikjes kidneybonen, afgegoten
160 ml rode wijn
1 tl zout
3 eetlepels maïsmeel/maïzena
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur20min › Klaar in:2uur35min
1. Doe de inhoud van de blikjes met gepelde tomaten in een zeep en laat het sap in een schaaltje uitlekken.
2. Snij de groenten in stukjes
3. Pak de kruiden en leg deze bij elkaar op een schaaltje (uiteraard mag je het op een andere wijze toevoegen aan het gerecht)
4. Snij de bouillonblokjes
5. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur.
6. Bak hierin de groene paprika en ui tot ze zacht zijn.
7. Voeg het gehakt toe en roerbak dit tot het bruin is.
8. Verkruimel de bouillonblokjes hierover en roer de wijn erdoor. Laat nog een paar minuten doorkoken.
9. Roer de gepelde tomatenblokjes, de knoflook en tomatenpuree erdoor.
10. Breng op smaak met paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper, basilicum, oregano en peterselie. Roer er ook wat zout en peper doorheen.
11. Breng aan de kook op hoog vuur.
12. Zet dan het vuur lager.
13. Doe de deksel op de pan en laat 90 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
14. Roer de kidneybonen erdoor.
15. Je kunt nog wat apart gehouden tomatensap toevoegen als het te dik is.
16. Laat nog eens 30 minuten sudderen.
17. Klop ondertussen met een garde in een kleine kom de bloem, maïsmeel en water tot een glad geheel.
18. Roer dit door de chili en laat nog 10 minuten koken, of tot de chili dikker is geworden.
Het duurt misschien wat lang voordat het klaar is, maar geloof mij, dat is het waard!
De ongemakken waar Chili Con Carne berucht om is heb ik bij dit recept nog nooit gehad.
🍉
Re: Wat eten we vandaag? #33
Vandaag word het aardappelen met paksoi en tartaar met champignons.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6471
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Patatjes, loempia en salade
-
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 8674
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:58
- Locatie: Ede
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Pita broodjes met kip, parprika en humus.
Re: Wat eten we vandaag? #33
Hutspot.
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #33
Een beetje oosters-achtige spruitjes-stamppot. De spruitjes en aardappels gewoon op de normale wijze gekookt en met wat melk en boter tot een stamppot gestampt.
Daarnaast spekblokjes uitgebakken en daaraan vervolgens een uitje toegevoegd. Dat even laten fruiten en op het eind honing en zoute ketjap erbij. Het geheel dan nog even laten pruttelen en vervolgens door de stamppot heen mengen.
Was een best lekkere combinatie :)
Daarnaast spekblokjes uitgebakken en daaraan vervolgens een uitje toegevoegd. Dat even laten fruiten en op het eind honing en zoute ketjap erbij. Het geheel dan nog even laten pruttelen en vervolgens door de stamppot heen mengen.
Was een best lekkere combinatie :)
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #33
Ik heb friet met anderhalve loempia, vissticks en salade op.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 182 gasten