Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Dit is het forumdeel voor jouw mooie foto's. Plaats dus al je reisverslagen hier. Ook overige foto's zijn welkom, mits ze voorzien zijn van een omschrijving waarom je die foto graag wil laten zien.
Plaats reactie
BR628
Berichten: 1623
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:28

Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door BR628 »

Afgelopen week zijn drie dagen doorgebracht langs de linker en rechter Rheinstrecke, om precies te zijn tussen Koblenz en Mainz. De streek staat bekend om de mooie steile bergen en vooral de vele burchten en kastelen. Uitgangspunt was de Jeugdherberg in St. Goar. Gedurende de drie dagen werd per auto op diverse locaties gefotografeerd. In deze post is gegarandeerd elke foto op een andere plek gemaakt!

Veel kijkplezier!

Woensdag 22 april:
Afbeelding
Met op de achtergrond de pittoreske huisjes van Oberwesel, passeert Railion's 145 056 met een fraaie tankcontainertrein. Op de achtergrond zijn de markante wijnbergen te zien, welke in grote getalen te vinden zijn in deze omgeving.

Afbeelding
Vanuit de Loreleytunnel raast SBB Cargo 482 031 met een tankcontainertrein zuidwaarts richting Zwitserland.

Afbeelding
Op het stationnetje van Kaub is sinds enkele jaren een nieuw perron aangelegd, welke in schril contrast staat met het veel meer gebruikte oude eilandperron. De omgeving waarin Railion's 151 011 en 151 012 met een Kolentrein rijden, wordt vooral gekenmerkt door de 13e eeuwse Burg Gutenfels, waarin tegenwoordig een hotel is gevestigd.

Afbeelding
In de binnenbocht van het stationnetje Lorch(Rhein) zien we allereerst DB Regio 143 269 als RB 15527 Koblenz Hbf - Wiesbaden Hbf.

Afbeelding
Door een stremming op de NBS Frankfurt-Köln worden alle ICE-3 treinen omgeleid via de Linker en Rechter Rheinstrecke, waardoor de extra reistijd oploopt tot meer dan 2 uur. NS Hispeed is met stel 4652 "Arnhem" als ICE 122 op weg van Frankfurt(Main) Hauptbahnhof naar Amsterdam Centraal, als de Ochsenturm in het stadje Oberwesel gepasseerd wordt. Rechts op de berg zien we het uit de 12e eeuw stammende kasteel de Schönburg.

Donderdag 23 april:
Afbeelding
Nabij de Jeugdherberg in St. Goar is ITL's zilveren 185 148 met een al even mooie zilveren beladen autotransport op weg van Bremerhaven naar Illingen (Württemberg), alwaar de firma Mosolf de auto's op wacht.

Afbeelding
Vanuit de wijnbergen in Assmannshausen is het genieten van een prachtige blik in het Rijndal. Aan de rechterzijde van de Rijn is RD 185 315 met een keteltrein op weg richting het zuiden. Op de achtergrond het dorpje Trechtingshausen met de burcht Reichenstein, welke tevens als hotel dient.

Afbeelding
Eind 2009 neemt DB Regio afscheid van het regionale treinverkeer op de Rechter Rheinstrecke. Tot die tijd rijden de van oorsprong oost-Duitse Baureihe 143 met enkele gemoderniseerde rijtuigen heen en weer tussen Frankfurt/Wiesbaden en Koblenz. Op de foto passeert in een doorbrekend zonnetje de 143 133 met RB 15530 vanaf Wiesbaden naar Koblenz, ter hoogte van Im Bächergrund.

Afbeelding
Net voorbij de Loreley snelt DB 143 644 met Regionalbahn 15537 vanuit Koblenz langs ons, eindstation is Wiesbaden Hauptbahnhof.

Afbeelding
Even buiten het Loreleystadje St. Goarshausen ligt het stadsdeel Wellmich, waar onder andere de 14e eeuwse St. Martin kerk te bezichtigen is. Grootste toeristentrekker is de eveneens 14e eeuwse Burg Maus, te zien aan de bovenzijde van de foto. Daaronder loopt de Rechter Rheinstrecke waarop DB Regio 143 653 met RB 15418 Wiesbaden - Koblenz onderweg is.

Vrijdag 24 april:
Afbeelding
Langzaam trekt de mist weg en krijgt de zon meer ruimte, als in de vroege ochtend de City Night Line uit Wenen en Milaan langs de Linker Rheinstrecke rijdt. De zoals elke vrijdag met dubbeltractie rijdende CNL400 (189 090 en 189 092) heeft zojuist het stadje Boppard verlaten en is op weg naar Koblenz om uiteindelijk rond het middaguur in Amsterdam te arriveren. Links in beeld een imposante kilometerpaal welke langs de Rijn meer te vinden zijn.

Afbeelding
Vanuit Stuttgart Hbf is vroeg op pad de IC 2310 met stuurstand voorop en achterop duwend de 101 105 van de DB. Eindbestemming is Westerland op het schiereiland Sylt.

Afbeelding
De lokserie 155 is van oorsprong in de voormalige DDR groot geworden en wordt sinds de eenwording in 1990 in heel Duitsland ingezet. Enkele loks hebben hun fraaie oude rode kleur behouden en enkele daar weer van hebben ook hun witte slabbetje behouden. De RD 155 214 hier met een gemengde goederentrein ter hoogte van Osterspai aan de Rechter Rheinstrecke.

Afbeelding
De mooiste stek die we bezochten is in de wijnbergen nabij het stadje Braubach aan de Rechter Rheinstrecke. Met uitzicht op de voormalige Keltische Marksburg passeert RD 185 047 met een bont gekleurde containertrein.

Afbeelding
Op de middagstek net buiten Osterspai is de Wiener Lokalbahn met de uit de Rotterdamse Maasvlakte komende Linz-shuttle onderweg vanuit Emmerich naar Oostenrijk, waarbij de tractie verleend wordt door de Siemens Taurus ES64-U2-020.

Afbeelding
Vanuit het Italiaanse Brescia is trein 40028 onderweg naar Ede-Wageningen en de Waalhaven Zuid. Vanaf de Zwitsers-Duitse grens verzorgd Rail4Chem de tractie met de 185 532 tot aan Emmerich, waar een G2000 de trein verder naar Nederland rijdt. Aan de lok bevinden zich hier de bekende zwarte VOS Hupac's welke in Ede-Wageningen van de trein gehaald zullen worden. Het achterste deel van de trein heeft de Waalhaven als bestemming. In een prachtig namiddag zonnetje passeert de trein hier ter hoogte van Kamp Bornhofen.

Meer foto's staan op mijn www. Onder het kopje Foto's 2009 -> week 17.
Ronald
Berichten: 3354
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:55

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Ronald »

Wauw :shock: , gave foto's!

Omgeving daar is idd schitterend. Vorig jaar heb ik de linker Rheinstreckte tussen Koblenz en Boppard gedaan, er zitten voor mij dus wel herkenbare plaatjes bij :!:
Dubbele P
Berichten: 767
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:36
Locatie: Vlodrop [Vdp]

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Dubbele P »

Mooi hoor! De omgeving doet me denken aan de Ahrtahlbahn, die ik komende zomer nog eens uitgebreid wil gaan verkennen.
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Geert »

Mooie foto's :)
Daan
Berichten: 2963
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:50

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Daan »

Had ze al gezien via RR, toffe platen en bekend gebied :pos:
Oud forumgebruiker

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Oud forumgebruiker »

Petje af!
Caspar
Berichten: 6591
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:37

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door Caspar »

Mooie foto's inderdaad. Geluk met het weer ook, of ben je juist aan de hand van de weersvoorspelling die kant op gegaan?
Een zeur puntje als het mag, bij 'steile bergen' denk ik aan de Alpen etc. Dit zijn toch gewoon heuvels met wat rotspuntjes? (Vaalserberg is ook niet echt een berg naar mijn idee)

Maar eh, volgend jaar weer een update met foto's van de nieuwe regionale vervoerder? :D
waldo79
Berichten: 7634
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 14:00
Locatie: 's-Hertogenbosch

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door waldo79 »

^^Als je ertegen aan fietst merk je dat het wel degelijk vervelende puisten zijn.
Bergen in de strikte zin van het woord zijn het niet. De toppen halen de 500 meter hoogte niet.

Schitterende foto's met informatie onderschriften :pos:
JeePee
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 1472
Lid geworden op: ma 10 mar 2008, 20:52
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Re: Linker en Rechter Rheinstrecke in beeld

Bericht door JeePee »

Mooie platen jongen! Je hebt je weer best vermaakt :)
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 38 gasten