Mag ik even kwijt #24
-
- Berichten: 6431
- Lid geworden op: do 13 mar 2008, 02:09
- Locatie: Reisdorf - Luxemburg
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Ik zou nog eens voor Fles gaan kijken op station Dudelange Centre en Burange of de stationsnaambordjes er ondertussen al hingen;
Bij het betreden van station Burange leek het erop dat er geen stationsnaam te vinden was:
Maar na even zoeken had ik het dan toch gevonden:
Oftewel, er hangt op beide stations nog altijd geen naambord.
Bij het betreden van station Burange leek het erop dat er geen stationsnaam te vinden was:
Maar na even zoeken had ik het dan toch gevonden:
Oftewel, er hangt op beide stations nog altijd geen naambord.
Re: Mag ik even kwijt #24
:pos:
Hijsfijn
Hijsfijn
Re: Mag ik even kwijt #24
Tussen Harderwijk en Nunspeet staat er een stationsgebouwtje met de naam in letters op de voorgevel, Hulshorst geloof ik.
Waarom is dat in 1987 gesloten, dat kan ik niet terugvinden :?
Waarom is dat in 1987 gesloten, dat kan ik niet terugvinden :?
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Mag ik even kwijt #24
Vanwege de opening van Amersfoort Schothorst was er in de dienstregeling geen ruimte meer voor een stop in Hulshorst :pos: (qua reizigersaantallen was het al jaren een zieltogend verhaal daar)Bee schreef:Tussen Harderwijk en Nunspeet staat er een stationsgebouwtje met de naam in letters op de voorgevel, Hulshorst geloof ik.
Waarom is dat in 1987 gesloten, dat kan ik niet terugvinden :?
Re: Mag ik even kwijt #24
Dank je :pos:
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Mag ik even kwijt #24
Trouwens, weet iemand hoe dit zit? Ik kocht gisteren rond 17:30 een kaasbroodje bij de Kiosk. Daar stond in kleine lettertejs met de hand "20:30" achterop geschreven (op het zakje dan). Hoe lang mag spul daar liggen? En dus: Hoe lang lag mijn kaasbroodje daar al?
Re: Mag ik even kwijt #24
Die zal dan wel tot 20:30 mogen liggen? Dat systeem hanteren ze ook bij de Broodzaak.
Re: Mag ik even kwijt #24
ja, dat begrijp ik :) Maar mijn vraag is dus: Is de norm 3 uur en lag hij er net? Is de norm 4 uur en lag hij er een uur? Is de norm 12 uur en lag hij er 9 uur? Hoe zit dat? :)Jurjen schreef:Die zal dan wel tot 20:30 mogen liggen? Dat systeem hanteren ze ook bij de Broodzaak.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Hmm, zijn ze dan niet erg consequent mee... van de week kocht ik bij de Kiosk op Utrecht Centraal (perron 5/7) een saucijzenbroodje en daar zat dan juist weer zo'n codeersticker achterop die je ook altijd weer ziet langskomen bij de smaakpolitie. Echter stond daar zover ik me herinner toen geen tijd, maar een datum op!
Een dag eerder bij de Kiosk van Almere Buiten stond er echter weer helemaal niks achterop...
Een dag eerder bij de Kiosk van Almere Buiten stond er echter weer helemaal niks achterop...
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Mag ik even kwijt #24
Volgens mij mogen ze bij ons (to go) officieel 24 uur liggen, maar praktijk is aan het einde van de dag alle een-dags-producten eruit. Koekjes e.d. mogen een dag extra blijven liggen. Misschien hebben ze bij Kiosk ook zo'n soort syteem? (Hoewel, na een dag in zo'n warmhoudkast is zo'n broodje verbrand volgens mij)
Re: Mag ik even kwijt #24
Ik weet niet hoe warm het in zo'n kabinet is, maar ik verwacht minstens een graad of 60, om aan de minimale eisen te voldoen. Veel voedsel kan uren in kabinetten of ovens met een temperatuur van ongeveer 80 graden doorbrengen zonder te verbranden. Boven de 90 graden gaat papier kromtrekken en wordt het meestal langzaam bruin.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Mag ik even kwijt #24
Bij de AH to Go hanteren ze dat systeem met die stickertjes ook, maar daar noteren ze juist de dag en het tijdstip van verpakken, als ik me niet vergis.
Re: Mag ik even kwijt #24
Nouja, verbranden niet dan. Maar laat ik het zo zeggen: ik had laatst bij een bakker in Utrecht (ver weg van een station) een croissantje gehaald, en die was knapperig tot ver in de binnenkant. ;-)Bee schreef:Ik weet niet hoe warm het in zo'n kabinet is, maar ik verwacht minstens een graad of 60, om aan de minimale eisen te voldoen. Veel voedsel kan uren in kabinetten of ovens met een temperatuur van ongeveer 80 graden doorbrengen zonder te verbranden. Boven de 90 graden gaat papier kromtrekken en wordt het meestal langzaam bruin.
Klopt, hoewel de tijd er niet altijd bij staat. Eendagsartikelen gaan er aan het eind van de dag uit, tweedagsartikelen eind van de volgende dag. Zelf kijk ik dus altijd even, want een appelflap van zo'n 40 uur oud... Nee, bedankt. (dag x 6:00 gebakken, dag x+1 22:00 uit de schappen)Dubbele P schreef:Bij de AH to Go hanteren ze dat systeem met die stickertjes ook, maar daar noteren ze juist de dag en het tijdstip van verpakken, als ik me niet vergis.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Nou heb ik, in ieder geval bij de AH to Go in Dordrecht, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal, nog nooit enig stickertje op de ter plekke gebakken producten aangetroffen...
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Mag ik even kwijt #24
Dat lijkt me sterk. Producten worden dichtgeplakt, en niet alle producten zijn aan te slaan via de kassa. Geen sticker krijgen: croissants, bladerdeegbroodjes, pistolets, foccacia's en stokbrood. De rest (van appelflap tot gevulde koek en van halfje brood tot een twister wordt dichtgeplakt met een sticker.
Laatst gewijzigd door Jurjen op za 18 jul 2009, 18:18, 1 keer totaal gewijzigd.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Ah, dan heb ik gewoon toevallig steeds producten gekocht die toch al geen sticker krijgen Maar harde broodjes zonder sticker? Laatst nog twee van die dingen gekocht in Utrecht en die hadden er juist wel eentje (geen codering inderdaad, maar dat zijn dusdanig kleine stickertjes dat er geen verpakking mee dicht te plakken is.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Mag ik even kwijt #24
Andere harde broodjes gaan inderdaad wel dicht. Even in de war. ;-) Maar AH to go gebruikt geen aparte coderingsstickers, datum en tijd van inpakken staan immers al op die ene grote sticker. (Behalve bij producten die dus niet gestickerd worden; maar dat zijn allemaal ééndagsproducten en gaan gewoon simpelweg na sluitingstijd de vuilnisbak in.)
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6472
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Ik weet zeker dat er op Rotterdam Centraal stickers met datum en tijd op zitten, heb het volgens mij ook wel gezien bij croissants en foccacia want die koop ik het meeste.Reiziger Ddrs schreef:Nou heb ik, in ieder geval bij de AH to Go in Dordrecht, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal, nog nooit enig stickertje op de ter plekke gebakken producten aangetroffen...
Re: Mag ik even kwijt #24
Kan, hoor. Gevalletje van 'cassière kent de producten niet', dus zij slaan het verkeerd aan. In plaats van de cassières hun producten te leren (zijn er ook wel een stuk of 10) kiest men dan voor het arbeidsintensievere 'we doen wel overal een sticker op'.Daantje schreef:Ik weet zeker dat er op Rotterdam Centraal stickers met datum en tijd op zitten, heb het volgens mij ook wel gezien bij croissants en foccacia want die koop ik het meeste.
Re: Mag ik even kwijt #24
Heeft de AH nog niet van die moderne touch-screen kassa's waar de inhoud van de menu's aanpasbaar is vanuit een centrale lokatie. Echt superhandig, meteen alle nieuwe producten erin zonder codes te leren. Minder handig als een of andere onverlaat van een hoofdkantoor oplegt dat vanwege inwisselbaarheid van het personeel alle kassaschermen hetzelfde moeten zijn.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39193
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Mag ik even kwijt #24
Mwoh, de verschillende soorten croissants verschillen ook nog van prijs he Heb ook al wel een paar keer een ham/kaascroissant gehad die op de kassa ineens een kaascroissant werd, al verschilt in dat geval de prijs niet. Maarja, dat krijg je hier in Dordt vooral doordat 't een vrij nieuwe vestiging is natuurlijk en je het maar net op uiterlijk van elkaar moet kunnen onderscheiden.Jurjen schreef:zijn er ook wel een stuk of 10
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Mag ik even kwijt #24
Bij de AH to Go in de westtunnel op Amsterdam Centraal beginnen ze pas met brood in de schappen te leggen als alle brood van de dag ervoor verkocht is; met andere woorden, voor een uur of 10 's ochtends heb je daar altijd brood van de dag ervoor.
(overigens zonder 35%) sticker.
Laatste keer dat ik een kaasbroodje bij de Kiosk kocht op het centraal station in Amsterdam, gooide medewerker nummer 2 nog geen paar seconde nadat ik had afgerekend alle andere 20 broodjes uit het warmhoud ding in de vuilnisbak. (en vulde ze aan met nieuwe broodjes) Toen voelde ik me ook wel beetje bekocht. (wacht er in ieder geval mee tot de klant het niet meer kan zien dacht ik nog) overigens smaakte het niet oud of vies.
(overigens zonder 35%) sticker.
Laatste keer dat ik een kaasbroodje bij de Kiosk kocht op het centraal station in Amsterdam, gooide medewerker nummer 2 nog geen paar seconde nadat ik had afgerekend alle andere 20 broodjes uit het warmhoud ding in de vuilnisbak. (en vulde ze aan met nieuwe broodjes) Toen voelde ik me ook wel beetje bekocht. (wacht er in ieder geval mee tot de klant het niet meer kan zien dacht ik nog) overigens smaakte het niet oud of vies.
Re: Mag ik even kwijt #24
Nieuwe to go's zijn met touch screen kassa's uitgerust, heb ze zelf nog nooit gebruikt of gezien. ;-)Bee schreef:Heeft de AH nog niet van die moderne touch-screen kassa's waar de inhoud van de menu's aanpasbaar is vanuit een centrale lokatie. Echt superhandig, meteen alle nieuwe producten erin zonder codes te leren. Minder handig als een of andere onverlaat van een hoofdkantoor oplegt dat vanwege inwisselbaarheid van het personeel alle kassaschermen hetzelfde moeten zijn.
Makkelijker dan het lijkt. Groene spikkeltjes -> kaas/kruiden. Donkere spikkeltjes -> chocola, rode -> framboos, andere -> ham/kaas, geen -> naturel. ;-)Reiziger Ddrs schreef:Mwoh, de verschillende soorten croissants verschillen ook nog van prijs he Heb ook al wel een paar keer een ham/kaascroissant gehad die op de kassa ineens een kaascroissant werd, al verschilt in dat geval de prijs niet. Maarja, dat krijg je hier in Dordt vooral doordat 't een vrij nieuwe vestiging is natuurlijk en je het maar net op uiterlijk van elkaar moet kunnen onderscheiden.Jurjen schreef:zijn er ook wel een stuk of 10
Zijn er dus 5, plus kaasbroodje, saucijzenbroodje, frikadelbroodje, 3 soorten focaccia, pistolet wit/bruin. Okay, 13 dus.
Re: Mag ik even kwijt #24
Niet alleen daar. In Alkmaar is dat ook beleid, maar daar bakken we dan weer de avond ervoor zo weinig, dat er gewoon niks meer over is de volgende ochtend. ;-) En hoewel ik het zelf ook liever niet doet, is er ook wel wat voor te zeggen. Als ze in op A'dam CS West 's avonds nog brood bakken (21-1 uur) en dat tussen 6 en 10 verkocht wordt, is dat brood op moment van verkopen tussen de 5 en 13 uur oud. Over een brood van de ochtend ervoor hoor je 's avonds niemand, en dat kan ook 18 uur oud zijn...Caspar schreef:Bij de AH to Go in de westtunnel op Amsterdam Centraal beginnen ze pas met brood in de schappen te leggen als alle brood van de dag ervoor verkocht is; met andere woorden, voor een uur of 10 's ochtends heb je daar altijd brood van de dag ervoor.
(overigens zonder 35%) sticker.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 161 gasten