Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Alles over het Openbaar Vervoer in geheel Nederland.
Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3161
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 22:27

Re: Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Bericht door Chauf21 »

Bart schreef:Type 4: 88, 89, 95, 370, 380, 381, 382, 383. Hier mag je altijd met nationale vervoerbewijzen reizen, maar je moet in de spits €1 toeslag betalen, behalve op SOV-kaarten en OV-jaarkaarten en ook niet 's weekends en in juli en augustus. Bij de Connexxion- en Arriva-lijnen kun je toeslagabonnementen kopen à €12 per maand of €30 per 3 maanden of €90 per jaar.
Zomertoer (Plus) en ZomerZwerfkaarten kennen op deze lijnen geen €1-toeslag, maar Interliner-kaartjes reductietarief (met een maximum van €5). En volgens mij is dat vergelijkbaar met de situatie bij Arriva (zie eerdere post) :)
midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: di 07 jul 2009, 12:38

Re: Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Bericht door midnet »

ARRIVA-DAV gebied=oude Twee Provinciën gebied, schaft alle toeslagen op Q-L af in juli+aug 2009, staat er zelfs apart bij dat ook met dagkaart, ZZK etc niets bijbetaald hoeft te worden. was te lui om te checken of dat ook voor R'dam-M'hrnis geldt.
Connexxion vraagt nu 5€ toelag voor een BUZZer voor reizen naar Gent met lijn 20. zoals gebruikelijk staat er niets bij of dit dan ook nog voor de dagkrt/ZZK geldt. Ik ben ooit-toen ze die lijn pas hadden, op 1 ZZK Amsterdam-Gent gereden, zonder iets te hoeven bijbetalen.
Gebruikersavatar
Daniel
OVNL-bestuurslid
Berichten: 39168
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
Locatie: Amersfoort
Contacteer:

Re: Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Bericht door Daniel »

midnet schreef:ARRIVA-DAV gebied, schaft alle toeslagen op Q-L af in juli+aug 2009, staat er zelfs apart bij dat ook met dagkaart, ZZK etc niets bijbetaald hoeft te worden. was te lui om te checken of dat ook voor R'dam-M'hrnis geldt.
In de bussen en op de site wordt vermeld dat de tarieven voor de Qliners in Zuid-Holland in juli en augustus verlaagd worden. Da's dus inderdaad voor de 387, 388 en 396 geldig, de 389 rijdt zowiezo niet in de zomerdienst (maar wel weer in de laatste week van augustus).
Enige wat nieuw is trouwens is dat de OV-dagkaart, Zomerzwerfkaart, Zomertour Plus en busdagkaart geen toeslag kennen, de spitstoeslag vervalt namelijk standaard gedurende de zomerdienstregeling. Alhoewel, nu dus drie weken extra want de eerste twee weken van juli en de laatste week van augustus rijden ze volgens de normale dienstregeling.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...

Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21337
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Bericht door Meltrain »

Klopt, op vertoon van een geldige ZZK of Nationale Dagkaart kun je bij een RET Verkoop- of Informatiepunt een gratis OV-Chipkaart voor die dak verkrijgen.
En mocht je toevallig ergens op de metro stappen waar geen V-IP is (maar je wel een Ov-Chipkaart bij je hebt), kun je die gemaakte reiskosten ook nog laten terugstorten. :wink:
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Gebruikersavatar
Daantje
OVNL-bestuurslid
Berichten: 6464
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Geldigheid ZZK in Interliners/QLiners

Bericht door Daantje »

Op de 395 was/is een studenten ov-kaart gewoon geldig en een zomerzwerfkaart ook alleen moet je dan wel een toeslagkaartje kopen.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 39 gasten