Kort buitenlands nieuws

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
Gebruikersavatar
SLToilet
Berichten: 1409
Lid geworden op: wo 05 nov 2014, 12:40

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door SLToilet »

Suus schreef:Er is geen conflict tussen de twee. Eurostar heeft alleen een nieuw boekingssysteem aangeschaft dat niet compatibel is met het verouderde boekingssysteem van DB. Je weet wel, dat boekingssysteem van DB dat wegens een bug nu maandenlang geen tickets NL <-> DE kan verkopen als er in Nederland een private vervoerder in de route ligt.

Toevallig hebben NS International, SNCF en Thalys al voordat Eurostar het deed hetzelfde boekingssysteem gekocht...
Best knullig, dat boekingssystemen zó langs elkaar heen werken en over de grenzen slecht functioneren. Zelf zou ik het in ieder geval handig vinden als kaartjes nooit meer tot de grens gaan en altijd tot een station, voorkomt een hoop gerommel met grenskaartjes (zeker als dat aan de andere kant niét wordt geboden). Nog beter zou zijn is het aansluiten van vervoerders bij internationale allianties, die met verbindende treinen ieder een groot netwerk vormen (als met vliegtuigallianties, à la SkyTeam of Star Alliance), of juist een vervoerder die zelf alles in Europa aan elkaar knoopt (als een soort easyJet of Ryanair). Wat je hier mist is een vrije spoormarkt die algemeen geldt in heel Europa (met internationale verdragen uit te breiden).

Niet alles, maar veel kan geleerd worden van de luchtvaart.
- Reist voortaan als vrouw met mondkapje -
Aking
Berichten: 15598
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
Locatie: --

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Aking »

Sjah, de grootste handicap van Internationaal spoorvervoer zijn inderdaad de tickets.

Ik heb het bij, toen nog, NS Hispeed gehad. die konden een tijdje lang zo ongeveer alleen maar "Hispeed"verkopen, dus wilde je verder dan Berlijn, Parijs of Wenen? Dat bestaat niet :')
Durashift
Berichten: 5654
Lid geworden op: za 23 mei 2015, 08:39
Locatie: Rhenen

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Durashift »

ArrivaBas schreef:https://www.ndr.de/nachrichten/schleswi ... 13288.html
Vanochtend is een Nederlandse truck betrokken geraakt bij een botsing met een TWINDEXX nabij Rendsburg.
Zo, da's een vroege treinrit met passagiers of niet?

Beste klap, heel de machine is van de dieplader gekomen.. welke vermoedelijk vast zat op de overweg OF dat de chauffeur het juist rustig aan wilde doen ivm bodemspeling maar niet op dit vroege tijdstip al een passagierstrein had verwacht?
Heel scherp / steil ziet de overweg er in mijn ogen niet uit.

Gelukkig is de trein op de wielen gebleven na de ontsporing.. lijkt mij.
Aking
Berichten: 15598
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
Locatie: --

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Aking »

In Duitsland begint een hoop OV al achterlijk vroeg geloof ik.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50912
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Suus »

De reistijd Flensburg - Hamburg per trein is twee uur, aangezien de afspraak is dat de eerste trein rond 6:00 in Hamburg moet zijn ligt de eerste trein uit Flensburg een kwartier voor op het patroon (normaal vertrek om kwart over heel) en vertrekt deze daar om 4:00. Daar staat tegenover dat de laatste rechtstreekse trein uit Flensburg naar Hamburg al om 19:15 gaat (daarna nog een paar mogelijkheden met overstap).
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Aking
Berichten: 15598
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 10:20
Locatie: --

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Aking »

Dat zeggick :Y
Dennenboom
Berichten: 1675
Lid geworden op: ma 30 jan 2012, 21:23

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Dennenboom »

Was een transport van v.d Vlist uit Schelluinen met een Nederlandse chauffeur.
Bewijst weer eens dat de Duitsers gelijk hebben m.b.t. de rijvaardigheid van de Nederlanders.
https://www.ad.nl/buitenland/nederlands ... ~ace32ece/
Vind die opmerking "engeltje op zijn schouder" niet echt gepast met zoveel gewonden.
Chrysa
Berichten: 8001
Lid geworden op: za 21 mei 2016, 21:12

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Chrysa »

Mwah, Nederland is niet het land waar wekelijks een vrachtwagen achterop in een file rijdt. :')
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21361
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Meltrain »

The Biggest Steam Engine In The World Just Moved Under Its Own Power For The First Time In Decades

Union Pacific’s Big Boy locomotive was large when it was brand new in 1941–and still looks colossal next to modern trains.
Coal-powered Big Boys weigh 600-tons and are so long that the thing is articulated so it can get around curves. They haven’t operated since 1959, and the remaining ones in existence were mothballed or museum’d. Today there are eight in existence, and now, one that can move under its own power.
Big Boy number 4014 was parked in a California rail museum in 1962, then driven back to Union Pacific’s garage in Cheyenne, Wyoming, about six years ago to start the project.

Bron

Ik had even gemist, maar sinds vorige week is Big Boy 4014 weer rijvaardig. *trein*
Dit is nu de grootste rijvaardige stoomlocomotief ter wereld.

Nog een extra filmpje:
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
umbusko
Donateur
Berichten: 5319
Lid geworden op: zo 28 okt 2018, 16:45
Locatie: Maastricht/Berlin

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door umbusko »

De Slowaakse spoorwegen vroegen de mensen om hun favoriete ontwerp aan te geven van de 5 ontwerpen die de finale hadden gehaald voor de nieuwe treinen die in de Tatra's gaan rijden. Facebooklinkje.
Let op: één afbeelding is één ontwerp (met 5 verschillende treinen).

Als je kijkt wat het meeste geliket is en wat men in de commentaren schrijft, springt ontwerp 2 er toch wel uit. (Zelf vind ik die ook het mooiste.) Over 1 zijn de meningen ook wel duidelijk: "Waag het niet om 1 uit te kiezen, laat dat soort treinen maar lekker in Hongarije rondrijden". :mrgreen:

Vandaag is de uitslag: een deskundige jury ( :') ) heeft gekozen voor ontwerp 5. Aan de reacties te zien, voelen de mensen zich bedrogen en niet serieus genomen. Facebooklinkje.
Dennenboom
Berichten: 1675
Lid geworden op: ma 30 jan 2012, 21:23

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Dennenboom »

Als we het toch over de USA hebben: vanaf 1 juli rijdt de Amtrak trein "Hoosier State" niet meer tussen Indianapolis en Chicago.
De afstand van 314 kilometer wordt afgelegd in ongeveer 5 uur. De trein rijdt 4x per week in beide richtingen en wordt door de 3x per week rijdende Cardinal (New York - Washington - Chicago) aangevuld, zodat er een dagelijkse trein naar Chicago is. Betekent dat deze stad met 860.000 inwoners (en de metropool rond 2 miljoen) het met zes treinen per week (2x3) moet doen. Naast deze treinen rijden er in de regio alleen bussen.

Het wat kleinere Cincinatti, dat deel uit maakt van een metropoolregio met 2 milioen inwoners, ligt ongeveer 200 km ten oosten van Indianapolis en moet het nu al met de 6 treinen per week van de Cardinal doen. Dat levert op jaarbasis ruim 11.000 treinreizigers op. Het station is echter gebouwd voor 17.000 reizigers per dag, maar tijdens WO-II zijn het er wel het dubbele aantal geweest.Het is een bijzonder gebouw uit 1933 en recent weer in oude luister hersteld. Meer hierover in dit filmpje
Ook hier wordt het gehele regionale vervoer afgewikkeld met bussen.

https://eu.jconline.com/story/news/2019 ... 571470002/
https://www.amtrak.com/content/dam/proj ... 110818.pdf
julsteren
Berichten: 2361
Lid geworden op: di 11 dec 2012, 21:28
Locatie: Borne (Overijssel)

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door julsteren »

De trein is voor passagiersvervoer buiten het noordoosten en de westkust ook helemaal niet hip. Dus raar sta ik hier niet van te kijken. Mensen zonder auto nemen een langeafstandsbus.
Levenstip: probeer niet je schoenen te verliezen in het drijfzand rond station Kloster Marienthal.
Dennenboom
Berichten: 1675
Lid geworden op: ma 30 jan 2012, 21:23

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Dennenboom »

Je hebt recent wel diverse metropoolregio's die een leuk regionaal railnet hebben opgezet. Daar wordt vaak ook wel aardig gebruik van gemaakt.

Wat het echte langeafstandsvervoer per trein (15 lijnen, vaak meer dan 2000 km van beginpunt naar eindpunt) betreft ziet het federale budget 2020 voor om dit te beëindigen en te verbussen. Al jaren ziet dit deel van Amtrak nauwelijks groei, terwijl op de corridors het aantal reizigers wel groeit.
Veel verbeteren op de lange afstand zal niet lukken omdat het vervoer op sporen van de goederenvervoerders (CSX, UP, BNSF) plaatsvindt. Die besteden hun capaciteit liever aan het laten rijden van king-size goederentreinen die veel geld opleveren. Vertragingen van de toch al niet snel rijdende treinen zijn dan ook veel voorkomend. Maar vaak slagen congresleden er toch weer in om geld voor deze treinen in het budget op te nemen. We zullen wel zien.

De frequenties van de langeafstandsbussen zijn duidelijk hoger dan die van de trein, maar heel hoog is de capaciteit in aantal zitplaatsen nu ook weer niet. Zeker als je rekening houdt met het ontbreken van (goede) spoorverbindingen. Zo rijden er morgen 26 bussen (waarvan inmiddels 5 Flixbus) tussen Houston en Dallas (tussen die plaatsen rijdt sinds 1995 geen reizigerstrein meer, er zijn wel plannen voor een HSL).

Op de wat kortere afstanden is het aanbod dan weer niet aantrekkelijk. Neem het 50.000 inwoners tellende Galveston (7 miljoen toeristen per jaar) dat op 75 km van Houston ligt. Vier dagelijkse bussen naar de twee luchthavens en een enkele Amtrak Truway bus naar de stad. Greyhound of Flixbus komen er niet. Je zult dan - als je geen auto hebt - gebruik moeten maken van Uber of Lyft. Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren.
Gebruikersavatar
ICE11
Berichten: 2844
Lid geworden op: ma 05 mei 2014, 23:57
Locatie: Aken

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door ICE11 »

In de namiddag van 22 Mei wordt in Brussel een ICE (406) op de naam "Europa" gedoopt. De rode streep op de rijtuigen wordt om die reden door een blauwe streep vervangen.
dennistd
Berichten: 5544
Lid geworden op: za 28 feb 2009, 22:42

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door dennistd »

Weer een nieuwe verbinding tussen Nederland en Duitsland: Ruftaxi 11 is doorgetrokken naar Coevorden.
Nitein-Repart
Berichten: 3543
Lid geworden op: zo 03 nov 2013, 22:06
Locatie: DTC

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Nitein-Repart »

Nu heeft Zuid-Oost-Drenthe tenminste een fatsoenlijke verbinding met Duitsland. Meer dan een belbus zit er waarschijnlijk toch niet in. Nu nog een hogere frequentie van de bus tussen Emmen en Meppen en dan is Zuid-Oost-Drenthe ook redelijk gedekt met verbindingen naar Duitsland. Vanaf Meppen kun opstappen op redelijke snelle treinen naar Emden, Rheine en Münster.
Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21361
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Meltrain »

Nitein-Repart schreef:Nu heeft Zuid-Oost-Drenthe tenminste een fatsoenlijke verbinding met Duitsland. Meer dan een belbus zit er waarschijnlijk toch niet in.
Er zijn nog steeds plannen om de treindienst vanaf Neuenhaus door te trekken naar Coevorden. :)
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Nitein-Repart
Berichten: 3543
Lid geworden op: zo 03 nov 2013, 22:06
Locatie: DTC

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Nitein-Repart »

Hoop dat dat nooit gebeurt. Wie gaan er gebruik maken van een trein die van niets naar nergens rijdt, op enkele treinliefhebbers na dan?
Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?
Gebruikersavatar
Meltrain
Donateur
Berichten: 21361
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:29
Locatie: Delft

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Meltrain »

Maar die belbus rijdt op hetzelfde traject en heeft dan toch evenveel potentie? :?
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Nitein-Repart
Berichten: 3543
Lid geworden op: zo 03 nov 2013, 22:06
Locatie: DTC

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Nitein-Repart »

Een belbus is vele male goedkoper :wink: en voorziet in de basisbehoefte.

Een trein is bedoelt voor massavervoer. Potentie voor massavervoer vanuit Coevorden/Emmen richting Duitsland is er overduidelijk niet, dus een trein is totaal ongeschikt (lees: te duur).
Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 50912
Lid geworden op: ma 17 mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven
Contacteer:

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Suus »

We weten het niet of er geen potentie is voor zo’n verbinding, want het is nooit geprobeerd. Het is wel duidelijk dat Nederlandse plaatsen in de grensstreek zeer populair zijn bij Duitsers, dus waarom Coevorden niet?
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Nitein-Repart
Berichten: 3543
Lid geworden op: zo 03 nov 2013, 22:06
Locatie: DTC

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Nitein-Repart »

De Duitsers moeten ergens vandaan komen en de enigste grote plaats in die regio is Nordhorn. Daarnaast is Coevorden zelf ook erg klein (15.000 inwoners). Als je verder kijkt dan Nordhorn kom je uit bij Bad Bentheim en Rheine en voor hun zijn Oldenzaal (30.000 inwoners), Hengelo en zelfs Enschede (met overstap in Hengelo) een stuk makkelijker te bereiken. Vanuit Bad Bentheim moet je al gauw een uur boemelen naar Coevorden, dat doet geen hond. Dat er al geen grensoverschrijdende bussen in die regio rijden totdat nu een belbus geïntroduceerd wordt, naast een bus Emmen-Meppen met een zaadfrequentie van 1x/4 uur toont al aan dat er weinig vervoersvraag is. Dan moet je niet met een trein aankomen dat naast bakken met geld kost ook nog eens slecht is voor het milieu vanwege de zeer geringe reizigersaantallen. Dan zijn de paar auto's die bij Coevorden de grens over gaan nog beter voor het milieu dan 1x/uur een dieseltrein waar minder dan 8 reizigers inzitten.
Quo usque tandem factionem cartellum et officiorum magina, patientia nostra abuditur dum navis praetoria resurrectionis ad profiscendum parata est?
cassie127
Berichten: 6592
Lid geworden op: do 18 jul 2013, 20:22
Contacteer:

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door cassie127 »

Zal vast niet snel gedaan worden... Maar wellicht is Coevorden - Bad Bentheim - Oldenzaal straks wel sneller (of goedkoper) dan Coevorden - Almelo - Oldenzaal
Archief dienstregelingen http://bit.ly/2CpMxuO
Dagelijkse reiziger Keolis Blauwnet, RRReis & NS.
2022: 96054 km, 2021: 55110,6 km, 2020: 40850,6 km, 2019: 54919,6 km, 2018: 33296,4 km, 2017: 26681,3 km
en-es
Berichten: 4466
Lid geworden op: zo 11 dec 2016, 14:11

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door en-es »

Ja goed, maar is er dan een grote verkeersvraag tussen Coevorden en Oldenzaal?
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13549
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Re: Kort buitenlands nieuws

Bericht door Wubbo »

Nordhorn is groter dan Gronau. Toch komen er bij Enschede ook hordes mensen de grens over, die trein is ook in de plaats gekomen van een totaal niet frequente busdienst.
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 87 gasten