Man schiet in trein

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Plaats reactie
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 13536
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Man schiet in trein

Bericht door Wubbo »

Man schiet in trein
Uitgegeven: 13 april 2008 14:27

NIJMEGEN - Een 19-jarige man uit Wijchen is zondagmorgen vroeg aangehouden, omdat hij volgens een conducteur in de trein van Wijchen naar Nijmegen geschoten zou hebben.

De politie heeft geen wapen gevonden, maar wel hulzen. De kleding van de arrestant wordt onderzocht op kruitsporen, aldus een woordvoerster van de politie.

De NS meldde het schietincident bij de politie. Agenten op de fiets konden de verdachte in de buurt van het NS-station aanhouden. Andere politiemensen vonden bij het station in Wijchen patroonhulzen. De Wijchenaar is in verzekering gesteld.

Bron: nu.nl
BR628
Berichten: 1623
Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 21:28

Re: Man schiet in trein

Bericht door BR628 »

Wapen zal hij ongetwijfeld uit het raam getiefd hebben...
Justin
Berichten: 4181
Lid geworden op: do 13 mar 2008, 23:14

Re: Man schiet in trein

Bericht door Justin »

Hmmm... ik mag zo nog van Dukenburg naar Nijmegen en weer terug. Hopelijk zonder kruitsporentrein ;). Verder is niet meer bekend valt me op...
Proud Titans Supporter
Ach, zak er toch allemaal in
Gebruikersavatar
Geert
OVNL-bestuurslid
Berichten: 12543
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:43
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Man schiet in trein

Bericht door Geert »

Een wat uitgebreider artikel:

'Mogelijk geschoten met vuurwapen in trein'
Wijchen - Zaterdagnacht, rond 00.40 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat even daarvoor in de trein van Wijchen naar Nijmegen geschoten zou zijn, de conducteur zou achter de 'schutter' aanlopen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Mountainbikers van politie fietsten direct na deze melding richting het Centraal Station in Nijmegen waar de man inmiddels uitgelopen zou zijn. In de omgeving werd naar hem gezocht op basis van het opgegeven signalement. Op het Keizer Karelplein wisten de bikers de verdachte aan te houden.

De man, van 19 jaar en afkomstig uit Wijchen, werd meteen gefouilleerd, maar de agenten troffen geen wapen bij hem aan. Op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie is de Wijchenaar naar het politiebureau overgebracht waar hij werd verhoord. De 19-jarige is inmiddels in verzekering gesteld.

Hulzen gevonden
Op het station in Nijmegen en in de trein is vervolgens gezocht naar een wapen. Dit werd niet gevonden. In Wijchen troffen agenten, die daar eveneens aan het zoeken waren, wel hulzen aan.

De hulzen zijn in beslag genomen voor onderzoek door de Technische Recherche. Ook kleding van de man is aan de TR overgedragen om nader te bekijken.

Getuigenoproep
Er is al een getuigenverklaring opgenomen, maar om meer duidelijkheid te krijgen in wat er zich heeft voorgedaan vraagt de politie m
Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten