Zalm in bladerdeeg? Beiden uit de diepvries, peper, zout en dille op de zalm, bladerdeeg er om heen, in de oven, serveren op een bedje van stierenstront. Diepvriessaté? Opwarmen volstaat. Omelet met tonijn uit blik? Vrijwel foolproof. Bolognesesaus maken? Eén keer doen, drie keer eten — maar toegegeven, dat begint op koken te lijken. Heel simpel is spaghetti met tonijn uit blik. Peper, zout en olijfolie, snel en in één pan. Echt, je bent niet de enige luie donder.Aking schreef:Zoals?
Wat eten we vandaag?
Re: Wat eten we vandaag?
Non oltrepassare la linea gialla
________________________________________________________________________________________________
________________________________________________________________________________________________
Re: Wat eten we vandaag?
Ojah, ik heb een pleurishekel aan vis *O* Zum kotzen enzo :Y
Blijft de boggelsjinezesaus over, maar dat is inderdaad bijna koken ja (A)
En als ik een extra groep aan wil leggen moet ik mijn aansluiting verzwaren, hoop gedoe dus komt wel een keer. :')
Dus tot die tijd wissel ik tussen die twee opties, wel lekker autiproof enzo *O*
Blijft de boggelsjinezesaus over, maar dat is inderdaad bijna koken ja (A)
Nope, ze gaan hier al ongeveer 10 jaar renoveren, maar is nog steeds niet gebeurd. De planning was ergens volgend jaar, maar dat zal wel weer vertragen. :XHainje schreef:Heb je niet zo'n stopcontact voor een elektrisch kookstel? (Gas moet je niet willen want duur en slecht voor mileuj enz.)
Sowieso respect voor het koken op één pitje. Zou dat echt niet kunnen.
En als ik een extra groep aan wil leggen moet ik mijn aansluiting verzwaren, hoop gedoe dus komt wel een keer. :')
Dus tot die tijd wissel ik tussen die twee opties, wel lekker autiproof enzo *O*
Re: Wat eten we vandaag?
Pfff, uitstel is afstel, zul je zien. Ik snap dan wel dat je geen zin hebt in allerlei gedoe. -o-Aking schreef:Nope, ze gaan hier al ongeveer 10 jaar renoveren, maar is nog steeds niet gebeurd. De planning was ergens volgend jaar, maar dat zal wel weer vertragen. :X
En als ik een extra groep aan wil leggen moet ik mijn aansluiting verzwaren, hoop gedoe dus komt wel een keer. :')
Je zei het a-woord!!! :XAking schreef:Dus tot die tijd wissel ik tussen die twee opties, wel lekker autiproof enzo *O*
🍉
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Mijn eten van vanavond kon ook op één pit en oven.
Als je weinig afwas wil maak ik zuurkoolschotel. Aardappelpuree, zuurkool en rookworst even pingen in de magnetron. Spekjes uit bakken. Alles in een ovenschaal, ananasstukjes erdoor en kaas er overheen.
Lasagne kan ook met één pit en oven. Of je koopt een slowcooker, dat is helemaal lui.
Als je weinig afwas wil maak ik zuurkoolschotel. Aardappelpuree, zuurkool en rookworst even pingen in de magnetron. Spekjes uit bakken. Alles in een ovenschaal, ananasstukjes erdoor en kaas er overheen.
Lasagne kan ook met één pit en oven. Of je koopt een slowcooker, dat is helemaal lui.
Re: Wat eten we vandaag?
Afwas maakt me dan weer weinig uit, want ik hebt een vaatwasser *O* Maar daarvoor had ik altijd alles plastic en dat flikkerde ik lekker weg
Maar je mag best zuurkoolschotel voor me maken zodat ik weinig afwas heb hoor *O*
Een magnetron daarintegen hebt ik niet meer, en lasagnae klinkt dan weer als veul werk, maar misschien vergis ik me daar in (A)
Ze hebben alleen in de tussentijd wel de liften wegbezuinigd -o- #KudtNS enzo
Maar je mag best zuurkoolschotel voor me maken zodat ik weinig afwas heb hoor *O*
Een magnetron daarintegen hebt ik niet meer, en lasagnae klinkt dan weer als veul werk, maar misschien vergis ik me daar in (A)
Nah, ze zijn ondertussen daadwerkelijk met de andere flats uit dit "project" bezig, hebben al een draagvlakmeting gedaan en ik ben zelfs al in een modelwoning wezen kijken, dus ik heb er een soort van semivertrouwen in dat 't er nou toch echt aankomt.Hainje schreef:Pfff, uitstel is afstel, zul je zien. Ik snap dan wel dat je geen zin hebt in allerlei gedoe. -o-Aking schreef:Nope, ze gaan hier al ongeveer 10 jaar renoveren, maar is nog steeds niet gebeurd. De planning was ergens volgend jaar, maar dat zal wel weer vertragen. :X
En als ik een extra groep aan wil leggen moet ik mijn aansluiting verzwaren, hoop gedoe dus komt wel een keer. :')
Ze hebben alleen in de tussentijd wel de liften wegbezuinigd -o- #KudtNS enzo
Dat verbeeld je je! Er staat vrij duidelijk Au tip roof :Y Dus bereid met onder het topje van het dak enzo *O*Je zei het a-woord!!! :XAking schreef:Dus tot die tijd wissel ik tussen die twee opties, wel lekker autiproof enzo *O*
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Lasagne is eigenlijk helemaal niet zoveel werk. Met een gesnipperd uitje, geperst teentje knoflook en een klein gesneden paprika, gecombineerd met wat gehakt en een basis tomatensaus (de soffrito van GrandItalia is daar wel lekker in, maar gewoon gezeefde tomaten kan ook) kom je al een heel eind.Aking schreef:en lasagnae klinkt dan weer als veul werk, maar misschien vergis ik me daar in (A)
Ui, knoflook en paprika even aanfruiten in de pan. Ondertussen het gehakt kruiden met wat peper, zout en Italiaanse kruiden (kant en klare mix kan, maar ik voeg meestal nog wat losse kruiden toe). Als de ui een beetje glazig is het gehakt erbij en dat rul bakken, daarna tomatenbasis erbij en mee laten opwarmen.
En dan is het een kwestie van simpel laagjes maken in een ovenschaal. Als laatste een laag saus en dan rijkelijk bestrooien met geraspte kaas. De stap erna duurt het langs: een half uurtje in de oven.
Lastigste is nog dat je de hoeveelheid tomatensaus even moet uitmikken: de saus moet niet te droog zijn want dan worden je lasagnebladen niet gaar, maar ook niet te nat want dan loopt hij tussen de bladen uit bij het opscheppen.
En het voordeel is ook wel dat je er naar believen vanalles aan toe kunt voegen qua groenten. Heb bijvoorbeeld ook wel eens een lasagne gemaakt met laagjes spinazie en plakjes salami ertussen.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
- AppleMoose
- Berichten: 6033
- Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
- Locatie: Skogen
Re: Wat eten we vandaag?
En als je te lui bent om groenten te snijden, koop je een pak voorgesneden "Italiaanse" groenten (zit ook ui bij) en een potje knoflookpoeder *O*
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
Re: Wat eten we vandaag?
Als ik iets haat dan is het wel van die voorgesneden meuk -o-
Ik doe ook maar wat
Re: Wat eten we vandaag?
Want, om welke reden?
Ik weet dat veel van de kant en klaar meuk (zoals magnetronmaaltijden *O* (A) ) vol zit met allerhande rotzooi om het eetbaar en langer houdbaar te maken en houden, maar is dat met gewoon alleen maar gesneden meuk ook het geval?
Oh en ik zit trouwens aan, het zal u verrassen, hamburgers, aardappels en tuinbonen *O*
Ik weet dat veel van de kant en klaar meuk (zoals magnetronmaaltijden *O* (A) ) vol zit met allerhande rotzooi om het eetbaar en langer houdbaar te maken en houden, maar is dat met gewoon alleen maar gesneden meuk ook het geval?
Oh en ik zit trouwens aan, het zal u verrassen, hamburgers, aardappels en tuinbonen *O*
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39191
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ligt heel erg aan wat het is. Sommige producten zijn prima te doen en in mijn geval (als eenpersoonshuishouden) wel handig vanwege de hoeveelheid, bijvoorbeeld andijvie.
Bij andere producten is verhouding tussen meerprijs en meerwerk wat scheef: sperziebonen weeg ik eigenlijk altijd gewoon af op de groenteafdeling en snijd ik zelf wel. En prei is ook wel zoiets: daar lijkt het soms wel alsof ze de complete prei door het snijapparaat gehaald hebben inclusief het stuggere donkerste groene stuk van de bladeren.
Bij andere producten is verhouding tussen meerprijs en meerwerk wat scheef: sperziebonen weeg ik eigenlijk altijd gewoon af op de groenteafdeling en snijd ik zelf wel. En prei is ook wel zoiets: daar lijkt het soms wel alsof ze de complete prei door het snijapparaat gehaald hebben inclusief het stuggere donkerste groene stuk van de bladeren.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
- AppleMoose
- Berichten: 6033
- Lid geworden op: wo 12 mar 2008, 22:21
- Locatie: Skogen
Re: Wat eten we vandaag?
Ik ben er ook geen fan van. Vaak te grof gesneden en de verhouding (bij een mix) is vaak niet naar mijn smaak. Maar als je lui bent of weinig tijd hebt, dan is het voor een keer wel prima.Ardan schreef:Als ik iets haat dan is het wel van die voorgesneden meuk -o-
@Aking: Nee, er zitten (meestal) geen toevoegingen in zoals bij kant-en-klaarmaaltijden. Maar soms is het wel erg grof gesneden, zitten er dingen in die je zelf weg zou laten en is de kwaliteit ook niet altijd geweldig. Wanneer je de groenten los koopt, kun je zelf de beste producten kiezen en zo fijn (of grof) snijden zoals je zelf wilt en delen weglaten die je niet lekker vindt. En als je het vaker doet, gaat het snijden ook steeds sneller.
Vraag niet naar de weg, want iedereen is de weg kwijt.
Re: Wat eten we vandaag?
Het werd de gisteren bereide lasagne van (verse) deegbladen met 35% korting, tussen laagjes Bechamelsaus en saus uit aangezette fijngesneden rode uien en bleekselderij, afgeblust door een pakje gezeefde tomaten. Aangevuld door (laten we wel zijn, het is 2020) wat mooi vegetarisch soja-gehakt (eveneens in de aanbieding), en lichtjes gehakte cashewnoten, die, met een geschild en gehakt knoflookteentje verwarmde olijfolie, zijn bestreken.
En na 20 minuten in de 200 graden oven dus de massa laten inklinken. Vandaag afwerken met een laag grote champignons, in plakjes, bestreken met diezelfde gekookte olijfolie, en dan de massa 10 minuten op 150 graden een tweede keer opwarmen. Om met fijn gesneden basilicum en oregano gestrooid te garneren.
Die was niet slecht. Wat heet. Het was goddelijk.
En na 20 minuten in de 200 graden oven dus de massa laten inklinken. Vandaag afwerken met een laag grote champignons, in plakjes, bestreken met diezelfde gekookte olijfolie, en dan de massa 10 minuten op 150 graden een tweede keer opwarmen. Om met fijn gesneden basilicum en oregano gestrooid te garneren.
Die was niet slecht. Wat heet. Het was goddelijk.
Laatst gewijzigd door rikthoff op wo 29 apr 2020, 22:42, 1 keer totaal gewijzigd.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ik kan het verspakket voor lasagne van de AH aanraden. Simpel en heel lekker omdat je zelf ook dr saus maakt met verse tomaten.
Re: Wat eten we vandaag?
Leuk, maar dat is seriuosly overpriced bullshit.
Kijk, de Ap (en de Plus) zegt dat je de juiste hoeveelheid hebt. Maar als je even let op het aantal en soort groenten, dan heb je bijna voor de helft de losse te pakken. En daarbij heb je ook de "adviezen" in hand wat je nog meer nodig hebt. Waarmee je de rest van de suup doorgeleidt wordt. Da's een truukje dat Maggi, Knorr et al. ook uithalen met de droge mixen (leuk receptje op de achterkant).
Nee, die maaltijdpakketten gaan aan mij voorbij... Pak een bleekselderij, de rode uien, kijk even of de knoflook nog goed is, en een pakje gezeefde tomaten, dan hoef je niet te bezuinigen op vega-gehakt of de champignons. Laat staan de verse bladen. Of de oregano of basilicum. Want daar kun je vaker plezier van hebben
Kijk, de Ap (en de Plus) zegt dat je de juiste hoeveelheid hebt. Maar als je even let op het aantal en soort groenten, dan heb je bijna voor de helft de losse te pakken. En daarbij heb je ook de "adviezen" in hand wat je nog meer nodig hebt. Waarmee je de rest van de suup doorgeleidt wordt. Da's een truukje dat Maggi, Knorr et al. ook uithalen met de droge mixen (leuk receptje op de achterkant).
Nee, die maaltijdpakketten gaan aan mij voorbij... Pak een bleekselderij, de rode uien, kijk even of de knoflook nog goed is, en een pakje gezeefde tomaten, dan hoef je niet te bezuinigen op vega-gehakt of de champignons. Laat staan de verse bladen. Of de oregano of basilicum. Want daar kun je vaker plezier van hebben
Laatst gewijzigd door rikthoff op wo 29 apr 2020, 23:04, 1 keer totaal gewijzigd.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6468
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Het blijkt dat die verspakketten helemaal niet duurder zijn dan alle losse ingrediënten. Ik koop ze ook vaak in de bonus of met 35% korting.
Re: Wat eten we vandaag?
Groenten/fruit staan bewust als eerste in een suup, omdat je je dan bedenkt wat je wilt eten vandaag. En wat is er dan makkelijker als een pakket met een labeltje met álle andere spullen die je nodig hebt zodát je dit gaat eten?
Re: Wat eten we vandaag?
Verspakketten zijn bij bijna alle supermarkten goedkoper dan zelf de ingrediënten verzamelen. Je kan het er niet mee eens zijn, maar onderzoeken bewijzen het keer op keer:
https://www.businessinsider.nl/verspakk ... jn-kosten/
https://radar.avrotros.nl/amp/zijn-vers ... pakketten/
Natuurlijk zijn er nadelen, zoals dat je minder controle hebt over de kwaliteit van de groentes in het pakket, maar voor de consument is het een serieus goede uitkomst.
https://www.businessinsider.nl/verspakk ... jn-kosten/
https://radar.avrotros.nl/amp/zijn-vers ... pakketten/
Natuurlijk zijn er nadelen, zoals dat je minder controle hebt over de kwaliteit van de groentes in het pakket, maar voor de consument is het een serieus goede uitkomst.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag?
En vaak nog lekker ook. Hier kopen wij ze ook met enige regelmaat.
Re: Wat eten we vandaag?
Inmiddels kan ik u meedelen dat ik de geraspte appels regelmatig afwissel met een sappige handpeer. En nee ... de peren worden niet geraspt.Suus schreef:Wat is jouw fascinatie met cordon bleu Aking? Je eet ze volgens mij vaker dan KM46 geraspte appels.
Re: Wat eten we vandaag?
Wel gehakselt met de Hakselaar2020®©? *O*
Re: Wat eten we vandaag?
Haha ... dat niet nee. Wel in stukje gesneden met een klein aardappelschilmesje .
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteren stond er Quorn op het menu, nu weet ik weer dat ik dat echt helemaal niet lekker vind.
Re: Wat eten we vandaag?
Ik las eerder deze week een recept voor paprikasoep en dat ben ik nu (op een iets aangepaste wijze) aan het maken en ga ik straks eten.
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag?
Wij hadden gisteren asperges en vandaag aspergesoep van de schillen. Nooit geweten dat die soep zo makkelijk te maken was :pos:
-
- OVNL-beheerder
- Berichten: 8679
- Lid geworden op: ma 13 jul 2009, 23:07
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteren was het Surinaams en zojuist hebben we pizza besteld. Morgen weer aan de groente :)
Payroll Officer bij RGF Staffing The Netherlands.
Website:
http://ov-almere.weebly.com/
Laatste update: 20-04-2024 --> 127 foto's!
Keolis Almere:
http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html
Website:
http://ov-almere.weebly.com/
Laatste update: 20-04-2024 --> 127 foto's!
Keolis Almere:
http://ov-almere.weebly.com/keolis-almere.html
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 73 gasten