Wat eten we vandaag? #6
-
- Berichten: 3050
- Lid geworden op: wo 18 mar 2009, 09:13
Re: Wat eten we vandaag? #6
Het is 19:53 dus hoogste tijd om de macaroni met pasta op het vuur te zetten.
Als voorgericht een italiaanse salade met blauwe kaas.
Als voorgericht een italiaanse salade met blauwe kaas.
For Your Railroad Adventures
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6464
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #6
Ondanks het sombere weer toch zomers eten: pastasalade van farfalle met gerookte kip, ananas, gele paprika, komkommer, ijsbergsla, pijnboompitten en komkommer-dille dressing :)
Re: Wat eten we vandaag? #6
Biefstuk met doperwten en aardappels.
Leuker kunnen we het niet maken, makkelijker ook niet.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Groentesoep met een broodje :X
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Spinazie met een slaburger Bij dit weer leek me dat uitstekend te passen en dat deed het ook
Re: Wat eten we vandaag? #6
Vandaag eten we zelfgemaakte pannekoeken. :)
Vertragingen zijn de boosdoener voor laatkomers.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6464
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #6
Groene curry met kokosmelk, chinese wokgroente, kip, witte rijst en kroepoek :)
Re: Wat eten we vandaag? #6
bami, nasi, saté en nog wat ander Chinees eten.
Ik reis ongeveer 3x/week van Dt naar Dvd (of Asdz) en terug.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Argentijnse Beef Chimichurri. Lekker hoor, die wereldgerechten van Knorr. En nog makkelijk ook.
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Da brèèèkt zòòò lekker de wèèèèk heh, al is die nog maar net begonnen :)
Ik doe ook maar wat
Re: Wat eten we vandaag? #6
gewoon lasagne uit de oven lijkt me
Re: Wat eten we vandaag? #6
Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders.
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Dexter schreef:Vandaag eens wat anders: Aardappel Anders.
Da's met aardappel! Nie van da geheimzinnige gedoe!
Re: Wat eten we vandaag? #6
Dinsdag Vegadag. Met deze week in de aanbieding bij de supermarkt: Valess. De toscaanse variant geprobeerd, en ik moet zeggen, lekker knapperig hoor! Met aardappeltjes uit de oven en een salade.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Bwooaah ik heb me op het werk zo ongans zitten vreten van die gehaktballetjes.... heerlijk als er veel overblijft :D (heb lopen cateren bij de heropening van onze verbouwde Appie. Was alleen niet zo lang, van 16 tot 18 uur. In de praktijk: één uur lummelen en één uur beetje met een dienblad door de winkel sjouwen.). Het is zelfs zo erg dat ik verder niks heb gegeten, en nu pas, rond half 10, een beetje honger begin te krijgen.... *gaat een boterhammetje annex soort_van_tosti smeren*
Ik doe ook maar wat
Re: Wat eten we vandaag? #6
@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.
Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's ) en gehakt.
Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's ) en gehakt.
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Valess is zelfs wel lekker te noemen. Het heeft een lekker knapperig korstje, en qua structuur lijkt het net op een kipnugget ofzo, alleen met een smaak naar keuze. De Toscaanse was in ieder geval erg lekker. Maar de pikante Tivaliballetjes bij de AH zijn ook goed te doen. En ook de gevulde (groente)burgers van Tivali geven een goede afleiding. Waar je wel van moet wegblijven is het vegetarisch gehakt, dat is namelijk ontzettend sompig.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Er is wel duidelijk een verschil tussen iets vervangends (een gebakken ei is bijvoorbeeld ook een vervanger) en een imitatie.Dexter schreef:@Bee: Is dat wat, dat Valess? Ik kan me als echte carnivoor niets bij vleesvervangende producten voorstellen.
Straks pasta met pesto-saus (afgekeken van Julia's ) en gehakt.
Het is een spectrum.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6464
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #6
De naturel Valess vind ik erg lekker, de Javaanse schijf ook (die hebben ze volgens mij alleen bij de Bas van der Heijden ofzo, ik heb hem iig nog niet bij de appie gezien). Verder vind ik quorn ook lekker en tofureepjes ook :) De Marrokaanse schijf vind ik vies, de falafel is ook niet hoe ik het gewend ben.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Bij mijn Albert Heijn hebben ze de Valess Javaanse schijf wel, of in ieder geval hangt er een prijsbordje van want afgelopen dinsdag was hij uitverkocht.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Mmm, bedankt voor de tips, ik zal het eens proberen!
Voor vanavond misschien wel, want ik krijg eters en het moet niet te moeilijk zijn maar wel lekker natuurlijk. Iemand suggesties?
Voor vanavond misschien wel, want ik krijg eters en het moet niet te moeilijk zijn maar wel lekker natuurlijk. Iemand suggesties?
Vallend blad maakt rails glad.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Verse spinazie, die kan je ook met olijfolie in een koekenpan klaarmaken. Heerlijk. Spinazie is een echte lentegroente :)
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6464
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #6
Ik eet op m'n verjaardag m'n lievelingseten: risotto, niet heel moeilijk om te maken maar komt wel professioneel over :)
Je hebt nodig voor twee/drie personen:
- een pak risottorijst naturel
- een pakje fetakaas
- een bakje cherry tomaatjes
- een prei (of een paar bosuitjes)
- een bakje champignons
- 150 ml witte wijn
- een (tuinkruiden) bouillonblokje
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- een teentje knoflook
- een beetje olijfolie
Zo maak je het:
- snijd de prei (of de bosuitjes) in ringen, de champignons in stukjes of plakjes, de fetakaas in blokjes en halveer de cherry tomaatjes
- Houd de helft van de fetakaas en cherrytomaatjes apart. Maak hier een tomatensalade van met wat olijfolie, azijn, peper, zout en italiaanse kruiden (of wat je nog in huis hebt)
- Maak bouillon van het bouillonblokje
- Bak in een wok de champignons en de prei met de knoflook even kort aan.
- Haal dit uit de pan en zet apart
- Bak de risottorijst in de wok in een scheutje olijfolie tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn en voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe. Houd dit geheel twintig minuten zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Zorg dat het tussentijds niet droog kookt, eventueel extra (warm) water toevoegen.
- Voeg de rozemarijn toe en roer goed door
- Voeg het prei-champignon-knoflook mengsel toe op en warm even door
- Voeg de cherry tomaatjes en de fetakaas toe en laat de kaas een beetje smelten.
Je hebt nodig voor twee/drie personen:
- een pak risottorijst naturel
- een pakje fetakaas
- een bakje cherry tomaatjes
- een prei (of een paar bosuitjes)
- een bakje champignons
- 150 ml witte wijn
- een (tuinkruiden) bouillonblokje
- rozemarijn (vers of gedroogd)
- een teentje knoflook
- een beetje olijfolie
Zo maak je het:
- snijd de prei (of de bosuitjes) in ringen, de champignons in stukjes of plakjes, de fetakaas in blokjes en halveer de cherry tomaatjes
- Houd de helft van de fetakaas en cherrytomaatjes apart. Maak hier een tomatensalade van met wat olijfolie, azijn, peper, zout en italiaanse kruiden (of wat je nog in huis hebt)
- Maak bouillon van het bouillonblokje
- Bak in een wok de champignons en de prei met de knoflook even kort aan.
- Haal dit uit de pan en zet apart
- Bak de risottorijst in de wok in een scheutje olijfolie tot de korrels glanzen.
- Blus af met de witte wijn en voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe. Houd dit geheel twintig minuten zachtjes aan de kook tot de rijst gaar is. Zorg dat het tussentijds niet droog kookt, eventueel extra (warm) water toevoegen.
- Voeg de rozemarijn toe en roer goed door
- Voeg het prei-champignon-knoflook mengsel toe op en warm even door
- Voeg de cherry tomaatjes en de fetakaas toe en laat de kaas een beetje smelten.
Re: Wat eten we vandaag? #6
Rijst met kippenpoten (A)
Elke dag van Gouda naar Spijkenisse v.v.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
In het weekend vaak ergens in Nederland aan het wandelen.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 54 gasten