Trein stopt weer in Lunetten

Alles over het Openbaar Vervoer in Overijssel en Gelderland en oostelijk Flevoland.
Wubbo
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 12348
Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:44
Locatie: Utrecht

Trein stopt weer in Lunetten

Berichtdoor Wubbo » do 28 aug 2008, 22:30

Trein stopt weer in Lunetten
dinsdag 26 augustus 2008 | 04:35 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 26 augustus 2008 | 10:53

TIEL - De stoptrein tussen Tiel en Utrecht doet sinds gisteren het station Utrecht-Lunetten weer aan. Dat is sneller dan verwacht, want eigenlijk zou dit station pas vanaf december weer in de dienstregeling voor de pendeltrein Tiel- Utrecht vv worden opgenomen.

Deze halte verviel voor deze treindienst eind vorig jaar, hetgeen toen tot veel protest van Tielse reizigers leidde. Omdat alleen de stoptrein Den Bosch-Utrecht vv toen nog bij Lunetten halt hield, moesten Tielse reizigers extra overstappen in Geldermalsen en liep de reisduur bovendien flink op.

In april liet NS-Reizigers al weten alles in het werk te stellen om de Lunetten-stop voor de Tielse trein weer in te voeren. Dat zou dan in december gebeuren. Maar ook tot verrassing van menig Tielse reiziger is deze week de rechtstreekse verbinding met Utrecht-Lunetten al hersteld.

" We hebben door het jaar heen enkele momenten dat we de treindienst een beetje kunnen aanpassen. Vandaag (gisteren, red.) was zo'n dag. We waren er onverwacht snel uit met spoorbeheerder ProRail", zegt woordvoerster Ingeborg de Boer van NS-Reizigers.

Zij benadrukt dat het een gigantische puzzel is om alle treinenlopen op het traject Utrecht-Geldermalsen vloeiend in elkaar te laten passen. Er moeten per uur immers vier stoptreinen, vier intercitys en enkele goederentreinen per richting over de rails.

Met name door te schuiven met de doorkomst van de goederentreinen én de vertrektijden van de stoptreinen werd ruimte gevonden voor de Lunetten-stop voor de Tielse trein. De Boer: "De stoptreinen Utrecht-Tiel en Utrecht- Den Bosch vertrekken nu exact om het kwartier, terwijl daar de ene keer 13 en de andere keer 17 minuten tussen zat. Door dat verschil op te heffen past het nét."

De aangepaste dienstregeling voor de verbinding Tiel-Utrecht vv betekent tevens dat reizigers van en naar de stations Geldermalsen en Culemborg voortaan ieder kwartier in plaats van ieder half uur van en naar Lunetten kunnen.

Het is nog niet duidelijk of vanaf december ook de laatste woensdagavondtrein en eerste donderdag- ochtendtrein vanuit Tiel richting Utrecht terugkomt. Die vervielen ook in december, omdat ProRail in de nacht wat meer tijd voor onderhoud wilde hebben.

Bron: De Gelderlander

Terug naar “OV in Oost-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten