BELGIE/NMBS-Zomertarieven=summerspecial

Voor ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het buitenland.
midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: Di 07 Jul 2009, 12:38

BELGIE/NMBS-Zomertarieven=summerspecial

Berichtdoor midnet » Do 17 Jun 2010, 13:33

Voor de maanden juli+augustus biedt de NMBS een summerspecial aan: 7,50 voor een enkele reis naar keuze tusen 2 stations, zowel via online, aan het winket (=Vlaams voor loket) als via de treinbegeleider (=conducteur), indien geen winket aanwezig of gesloten. Verder geen tijdsbeperking.
Dit is effectief een verlaging van het daar toch al lage maximumtarief (voor 150 km).
De gewone regels die in Belgie altijd gelden, nu ook weer; NIET van/naar grenspunten (wel naar bvb Essen waar de BNL_trein niet stopt), niet in Thalys/TGV/ICE en enkel als direkte reis zonder VIA of zonder onderbreking.
Je kan het hele jaar van dit gunsttarief profiteren als je er 10 tegelijk als RAILPass koopt-dan is het 74€/10-geldt een heel jaar om op te gebruiken.
Voor de jeugd tot 26 is dat als GOpass voor maar 50 €. En je kan er, maar enkel online, nu een GO1 van maken voor 6,50 (geldt dus ook hele jaar, maar is vooralsnog een proef) voor 1 zo'n rit. Als je een Belse eenzelvigheidskaart hebt, kan je het zelfs op de chip daarvan laden....
Hoe het zit met de regels voor Maastricht hierbij is me niet geheel duidelijk.
Op Belgische marktplaats-sites kapaza) kan je vaak van die ritkaarten met nog enkele lege vakjes aangeboden vinden. De Belg die 16 wordt krijgt zo';n GOpass gratis-en smijt hem dan ook vaak op zo'n site te koop aan.

midnet
Berichten: 671
Lid geworden op: Di 07 Jul 2009, 12:38

Re: BELGIE/NMBS-Zomertarieven=summerspecial

Berichtdoor midnet » Vr 09 Jul 2010, 14:30

Aanvulling/correctie: dit tarief geldt enkel Ma-Vr, dus juist niet in de weekends (zomers zijn dat in BE juist de top-reisdagen!).
NS/Hispeed biedt -maar enkel mits online geboekt- 50% korting op 1e (eerste!) klas prijzen van kaarjes met de ouderwetse BeNeLux-IC-trein naar Belgie, tot 31/8.


Terug naar “OV in het buitenland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast