RGL definitief afgeblazen, PZH organiseert infoavond

Alles over het Openbaar Vervoer in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Almere.
Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 39728
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

RGL definitief afgeblazen, PZH organiseert infoavond

Berichtdoor Suus » Di 15 Mei 2012, 15:43

Informatieavond openbaar vervoer op 22 mei 2012
De provincie Zuid-Holland organiseert een informatieavond over voorgenomen maatregelen om het openbaar vervoer tussen Gouda en de kust te verbeteren.

De maatregelen vormen een alternatief voor de RijnGouwelijn. Gedeputeerde Ingrid de Bondt (Verkeer en Vervoer) legt uit welke verbeteringen van het openbaar vervoer u kunt verwachten. Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Komt u naar de informatieavond?
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 22 mei 2012 in de Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden. Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Komt u met de auto? Dan kunt u parkeren in de parkeergarage Haagweg. Vanaf hier rijden shuttlebussen naar de Stadsgehoorzaal.

Live te volgen via internet
De informatieavond wordt live uitgezonden via internet op http://www.zuid-holland.nl. U kunt via internet ook vragen stellen.

Achtergronden
De Randstad biedt veel mogelijkheden om te wonen, werken en recreëren. Het resultaat is een druk verkeer van personen en goederen. De provincie zet zich in om de Zuid-Hollandse mobiliteit in goede banen leiden. Daarom lossen we knelpunten op en investeren we in beter openbaar vervoer.

Plannen om een tramverbinding aan te leggen tussen Gouda en de kust, de RijnGouwelijn, zijn vanwege de financiële risico’s verlaten. Om het openbaar vervoer in Hollands Midden te verbeteren heeft de provincie Zuid-Holland alternatieve maatregelen uitgewerkt, in samenwerking met regiogemeenten en de Universiteit Leiden.

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland besluiten naar verwachting op 15 mei 2012 over de maatregelen om het openbaar vervoer te verbeteren.
Bron: PZH.nl
Rame à l'approche

WSM
Berichten: 966
Lid geworden op: Wo 12 Mar 2008, 21:59

Re: RGL definitief afgeblazen, PZH organiseert infoavond

Berichtdoor WSM » Di 15 Mei 2012, 18:32

Hoe staat het eigenlijk met de Rijnlandroute?
§ 6. Het passeren van rode seinen

Artikel 33

1.Lichtseinen die rood licht uitstralen mogen alleen voorbijgereden worden, indien de bestuurder van de treindienstleider een aanwijzing Stoptonend sein heeft gekregen.

Gebruikersavatar
Suus
Berichten: 39728
Lid geworden op: Ma 17 Mar 2008, 17:42
Locatie: Delfshaven

Re: RGL definitief afgeblazen, PZH organiseert infoavond

Berichtdoor Suus » Di 15 Mei 2012, 18:39

Vanavond wordt daarover gestemd in de Provinciale Staten, een voorlichtingsavond hierover wordt op 23 mei gehouden.
Rame à l'approche

Chauf21
Oud-beheerder OVNL
Berichten: 3141
Lid geworden op: Zo 09 Mar 2008, 22:27

Re: RGL definitief afgeblazen, PZH organiseert infoavond

Berichtdoor Chauf21 » Wo 16 Mei 2012, 10:53

WSM schreef:Hoe staat het eigenlijk met de Rijnlandroute?

Er is gekozen voor de variant die langs Voorschoten loopt (Zoeken naar Balans).

De RijnGouweLijn gaat dus niet meer door. De investeringen vallen nu uiteen in een deel voor de trein en een deel voor de bus. Er wordt ingezet op een frequentieverhoging op het traject Leiden - Utrecht en er worden mogelijk nog enkele stations bijgebouwd. Het traject Gouda - Alphen aan den Rijn wordt dan weer een aparte verbinding (Lightrail/regionale sprinter).

Voor de bus is een HOV-NET Zuid-Holland Noord opgesteld, bestaande uit een aantal buscorridors. Het betreft Noordwijk-Sassenheim, Leiden-Katwijk, Leiden-Leiderdorp, Leiden-L-Lammenschans-Zoetermeer, Leiden-Alphen aan den Rijn, en Alphen aan den Rijn-Schiphol. Geen bijzonder schokkende corridors dus. De investeringen die worden gedaan betreffen met name aanpassingen naar een uniforme R-net-stijl, hier en daar een extra busstrook of aparte busbaan en aanpassingen in verkeerslichtafstellingen. De bestaande lijnen zullen de basis van die ov-assen gaan vormen. Naar verwachting komen er dus geen of maar een beperkt aantal extra bussen en gaat het meer om het bundelen van bestaande streek- en stadslijnen.

Zie voor meer: http://www.zuid-holland.nl/hovnetwerkzhn en hoofdrapport.


Terug naar “OV in West-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Stadsbus en 11 gasten