Wijzigingen GGD 24-2-2013

Alles over het Openbaar Vervoer in Groningen, Friesland en Drenthe.
CamilleKreemers
Berichten: 3028
Lid geworden op: vr 04 jan 2013, 20:10

Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor CamilleKreemers » zo 17 feb 2013, 09:43

Na de voorjaarsvakantie, met ingang van zondag 24 februari, wijzigt de dienstregeling van een aantal buslijnen in Groningen en Drenthe. Het gaat om kleine verbeteringen van de dienstregeling die op 9 december 2012 is ingegaan. Zo wordt er o.a. een aantal extra bussen ingezet, verschuift de vertrektijd van een aantal lijnen om aansluitingen te verbeteren en zijn er kleine routewijzigingen.

Onderstaand vindt u een overzicht van de gewijzigde lijnen. Per lijn kunt u de gewijzigde dienstregeling ook alvast bekijken door op de link onder de betreffende lijn te klikken. De wijzigingen worden vanaf maandag 18 februari ook in de dienstregeling op deze website getoond. In de reisplanner van 9292.nl zijn de wijzigingen al verwerkt.

Lijn 4, stadsdienst Assen
De route van lijn 4 wijzigt om de structurele vertraging op deze lijn te verminderen. Lijn 4 gaat in de ochtend en in de middag verschillende routes rijden. ‘s Ochtends tot 12 uur rijdt lijn 4 vanaf het centrum, via de Weiersstraat, Nobellaan en Maria in Campislaan naar Kloosterveen. Vanaf Kloosterveen wordt rechtstreeks via de Vaart naar het centrum gereden. Na 12 uur ‘s middags rijdt lijn 4 in tegengestelde richting. Er wordt dan vanaf de halte Kerkplein direct naar Kloosterveen gereden via de Vaart. Er wordt dan volgens de huidige route door Kloosterveen gereden, waarna via de Maria en Campislaan, Nobellaan naar de Weiersstraat gereden wordt.

Lijn 8 Station Noord – P+R Hoogkerk
De nieuwe haltes voor station Europapark worden voortaan in beide richtingen aangedaan door lijn 8.

Lijn 13 Winschoten – Veendam

De eerste twee ritten vanaf Winschoten naar Veendam worden enkele minuten vervroegd om de aansluiting op de trein in Veendam te verbeteren. De nieuwe vertrektijden vanaf Winschoten worden 6:08 en 7:05 uur.

Lijn 14 Winschoten – Stadskanaal

De eerste drie ritten vanaf Stadskanaal naar Winschoten vertrekken voortaan twee minuten eerder. Hierdoor is er meer tijd voor de overstap op de trein in Winschoten.

Lijn 17 Winschoten – Scheemda

De bussen gaan voortaan twee minuten later vertrekken uit Scheemda. Hierdoor is er in Scheemda meer tijd voor de overstap vanaf de trein vanuit Groningen. Vanaf Scheemda Busstation naar Winschoten blijven de tijden gelijk.

Lijn 22 Emmen – Beilen
Op lijn 22 tussen Westerbork en Beilen gaan twee extra ritten rijden aan het begin van de ochtend. Hiermee bieden we twee extra, vroegere, reismogelijkheden.

Lijn 23 Beilen – Assen
Op werkdagen worden ‘s avonds in beide richtingen twee LijnBelBus ritten toegevoegd om ook in de avonden een reismogelijkheid te bieden.

Lijn 25 Zweeloo – Coevorden
De tijden van lijn 25 wijzigen voor enkele ritten voor een betere aansluiting op de schooltijden van de Nieuwe Veste. Enkele ritten naar Plopsa worden voortaan gereden met een LijnBelBus die u telefonisch dient te reserveren.

Lijn 27 Hoogeveen – Emmen
Op alle avonden van de week rijdt ‘s avonds laat een extra LijnBelBus rit van Hoogeveen naar Emmen. De rit vertrekt om 23.16 uur vanuit Hoogeveen.

Lijn 35 Steenwijk – Beilen
De vertrektijden in de ochtendspits worden aangepast. Klik hier op de onderstaande link voor de nieuwe vertrektijden van lijn 35.

Lijn 41 Borger – Beilen
De vertrektijden van lijn 41 worden aangepast om in Beilen beter op de trein aan te sluiten. Klik op de onderstaande link voor de nieuwe vertrektijden van lijn 41.

Lijn 43 Siddeburen – Woldendorp – Delfzijl

De route van lijn 43 in Delfzijl wijzigt. Hierdoor vervallen de haltes Buitensingel en Nieuweweg vervallen. U kunt voortaan instappen op het station en bij de halte Nieuwstad in Farmsum.

Lijn 48 Steenwijk – Havelte
De vertrektijden van lijn 48 worden aangepast. Klik op de onderstaande link voor de nieuwe vertrektijden van lijn 48.

Lijn 58 Groningen – Assen
In de ochtendspits rijdt lijn 58 een extra rit van Zuidlaren naar Assen. ‘s Avonds en in het weekend wijzigen de tijden van ritten die worden gereden met een klein busje of LijnBelBus om beter aan te sluiten op de trein en Qliner 318 in Annen.

Lijn 61 Delfzijl – Uithuizen – Groningen

Lijn 65/165 Zoutkamp – Winsum – Groningen

Deze lijnen stoppen tussen Groningen Kardinge en Groningen CS voortaan niet meer voor instappende passagiers. U kunt op dit traject alleen uitstappen. In de tegengestelde richting naar Uithuizen en Zoutkamp kunt u nog wel in- en uitstappen op dit traject. Richting het station kunt u gebruik maken van de lijnen 3, 6, 40 en 317. Daarnaast rijdt lijn 61 voortaan in Groningen via het Hereplein in plaats van via het Emmaplein.

Lijn 68 Leens – Pieterburen – Winsum

De vertrektijden verschuiven een half uur. Hiermee sluit lijn 68 ’s avonds en op zondag weer aan op de trein in Winsum. Ook de aansluiting op lijn 65 in Winsum wordt hiermee verbeterd. In de ochtendspits wordt een extra rit gereden vanaf Kleine Huisjes naar Winsum (aankomst 8:45 uur). De laatste rit in beide richtingen wordt op alle dagen voortaan gereden door een LijnBelBus. Voor deze rit dient u voortaan telefonisch te reserveren.

Lijn 70 Ter Apel – Vlagtwedde

De vertrektijden worden op veel momenten aangepast om de aansluiting vanuit Emmen te verbeteren. Hierdoor gaan helaas wel enkele aansluitingen in de middagspits in Vlagtwedde verloren.

Lijn 75 Winschoten – Stadskanaal

De rit van 7.29 uur uit Stadskanaal vertrekt voortaan twee minuten vroeger.

Lijn 78 Groningen – Siddeburen – Appingedam

Lijn 78 gaat een extra rit rijden om 18.20 uur vanuit Groningen naar Siddeburen.

Lijn 110 Winschoten – Veendam – Gieten – Assen

Wij hebben, met name in de ochtendspits, veel last van vertragingen op deze lijn. Hierdoor worden enkele aansluitingen erg krap en soms niet gehaald. Om deze aansluitingen te verbeteren, wijzigt lijn 110 op een aantal punten:

De route in Veendam wordt aangepast. Voortaan wordt gereden via de Van Stolbergweg. De haltes op de Korteleegte, Buitenwoellaan, Hertenkampstraat, Van Beresteijnstraat, Jakob Bruggemalaan en Lloydsweg vervallen voor lijn 110. Voortaan wordt wel gestopt bij de haltes Van Stolbergweg en Boven Westerdiep. Klanten naar het centrum van Veendam, het Ubbo Emiuscollege en het Winkler Prins College kunnen overstappen op lijn 174 die voortaan stopt bij de haltes Hertenkampstraat en Raadsgildelaan.
De vertrektijden in Veendam en Wildervank richting Bareveld en Gieten worden iets vervroegd. Vanaf Bareveld naar Gieten en Assen blijven de tijden gelijk.
De rit van 6.55 uur vanaf Bareveld naar Winschoten vertrekt voortaan op alle haltes tussen Bareveld en Veendam Station twee minuten eerder. Hierdoor is er meer tijd voor de overstap op de trein. Klanten die reizen met lijn 73 vanaf Stadskanaal naar Bareveld en daar overstappen op deze rit kunnen overstappen bij de halte Brug.
De rit van 7.34 uur vanaf Veendam Woortmanslaan naar Veendam Station vertrekt voortaan twee minuten eerder op alle haltes. Ook hiermee wordt de overstap op de trein verbeterd.

Lijn 119 Winschoten – Delfzijl

Van maandag t/m zaterdag vertrekken de ritten vanaf Delfzijl naar Winschoten tot ongeveer 18.00 uur een minuut later. Hiermee wordt de overstap vanuit de trein op de bus iets ruimer. Alle vertrektijden op de tussenliggende haltes richting Winschoten worden hiermee ook één minuut later.

Lijn 174 Veendam – Groningen

De route in Veendam wordt gewijzigd. Voortaan wordt gereden via de haltes Buitenwoellaan, Hertenkampstraat, Van Beresteijnstraat, Jakob Bruggemalaan en Lloydsweg. De haltes Korteleegte, Van Stolbergweg en Boven Westerdiep vervallen. Voor deze haltes kunt u voortaan reizen met lijn 110.

Lijn 191 Buurtbus Hoogeveen - Kerkenveld
Een aantal vertrektijden zijn aangepast om beter aan te sluiten op de trein in Hoogeveen. Klik op de onderstaande link voor de nieuwe vertrektijden van lijn 191.

Lijn 300 Emmen – Groningen Zernike
Lijn 312 Gieten – Groningen
Lijn 300 en 312 gaan in de spits een aantal extra ritten rijden vanwege de drukte op dit moment.


Lijn 309 Assen - Groningen
De drie ochtendspitsritten vanuit Assen naar Groningen vertrekken voortaan drie minuten eerder.


Lijn 612 Winschoten – Bad Nieuweschans

De rit van 12.26 uur uit Winschoten naar Bad Nieuweschans op woensdag vervalt.

Lijn 650 Groningen - Assen
De vertrektijden van lijn 650 van Groningen naar Assen wijzigen ’s middags met enkele minuten.

timtrein
Berichten: 276
Lid geworden op: di 18 mar 2008, 23:33

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor timtrein » zo 17 feb 2013, 11:55

Dat van lijn 110 was voorspelbaar, dat was wel erg krap gepland. Blijft niettemin behelpen op die lijn met de hopeloze aansluiting in Assen.

CamilleKreemers
Berichten: 3028
Lid geworden op: vr 04 jan 2013, 20:10

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor CamilleKreemers » ma 18 feb 2013, 09:51

Jij kent die lijn dus?

Er zijn wel meer plekken waar nu een krappe aansluiting wordt geboden.
Wel zou dit dus beter moeten zijn. Sommige extreem drukke lijnen krijgt nu meer bussen in de dienstregeling.
Nu moeten ze dat natuurlijk voor 2014 niet verwijderen.

LtnGeorge
Berichten: 16
Lid geworden op: di 11 dec 2012, 18:11

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor LtnGeorge » za 23 feb 2013, 11:57

Lijn 300 van Emmen naar groningen Zernike?

Deze rijdt toch gewoon naar het station?

CamilleKreemers
Berichten: 3028
Lid geworden op: vr 04 jan 2013, 20:10

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor CamilleKreemers » wo 27 feb 2013, 20:22

Naar mijn weten is dat ook zo. Ik vind Qliners ook niet passen in de Stad Groningen

Gebruikersavatar
Busfoto.nl
Berichten: 855
Lid geworden op: za 27 feb 2010, 03:26
Contacteer:

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor Busfoto.nl » wo 03 apr 2013, 15:44

Vandaag worden er wat Qbuzz-Citaro's teruggebracht naar Duitsland. Weet iemand waarom? ZIjn er teveel?

ov'tje
Berichten: 396
Lid geworden op: vr 12 okt 2012, 21:18

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor ov'tje » wo 03 apr 2013, 21:21

testtest schreef:Vandaag worden er wat Qbuzz-Citaro's teruggebracht naar Duitsland. Weet iemand waarom? ZIjn er teveel?

er zijn een aantal over en die mochten van Mercedes wel verkocht worden. Dat is nu gebeurd. Het is dus niet zo dat ze bij de leasemaatschappij ingeleverd zijn

CamilleKreemers
Berichten: 3028
Lid geworden op: vr 04 jan 2013, 20:10

Re: Wijzigingen GGD 24-2-2013

Berichtdoor CamilleKreemers » zo 21 apr 2013, 09:00

En er zijn correcties op correcties gekomen.

Wijzigingen aantal buslijnen per 21 april a.s.
dinsdag, 16 april 2013


Met ingang van 21 april 2013 wijzigt de dienstregeling van een aantal buslijnen in Groningen en Drenthe. Onderstaand vindt u een overzicht van de lijnen die wijzigen. De overige lijnen wijzigen niet.

In de dienstregeling op deze website zijn de onderstaande wijzigingen zichtbaar per 21 april 2013. In de reisplanner van 9292 zijn de wijzigingen al doorgevoerd. Als u een reis plant vanaf 21 april 2013 houdt de planner rekening met de wijzigingen.

Stadlijnen Groningen

Lijn 1 en Lijn 2. Station Noord – De Wijert / De Punt

Voor een aantal haltes richting De Wijert en De Punt wijzigt de vertrektijd. Vanaf de Korreweg tot De Wijert worden de vertrektijden vervroegd. Hiermee voorkomen we dat de bus te vroeg bij de halte is.

Lijn 4. P+R Hoogkerk – Oosterpark

Op maandag t/m vrijdag vervalt de rit die om 21.39 uur vertrekt vanaf P+R Hoogkerk naar Oosterpark.

Lijn 8. P+R Hoogkerk – Station Noord

De komende tijd is er forse verkeershinder op de Europaweg vanwege de aanleg van een busbaan. Lijn 8 zal daardoor meer tijd nodig hebben dan u gewend bent. Op het traject Station Noord – Station Europapark worden de vertrektijden daarom aangepast.

Daarnaast vervallen er voor lijn 8 een aantal (delen van) ritten.

Maandag t/m vrijdag

- De rit die om 21.20 uur vanaf Station Noord vertrekt
naar P+R Hoogkerk ( rit 1076) vervalt in zijn geheel.

- De rit die om 22.17 uur vanaf Centraal Station vertrekt, vervalt
tussen het Centraal Station en Station Noord (rit 1078). Het
gedeelte tussen P+R Hoogkerk en Centraal Station blijft wel
rijden.

Zaterdag

- De rit die om 21.17 uur vanaf Centraal Station vertrekt, vervalt
tussen het Centraal Station en Station Noord (rit 6068). Het
gedeelte tussen P+R Hoogkerk en Centraal Station blijft wel
rijden.

Lijn 15. Centraal Station – P+R Zernike

Een deel van de ritten van lijn 15 tussen het Centraal Station en Zernike gaat via een andere route rijden. Deze ritten zijn te herkennen aan lijnnummer 115. Lijn 115 gaat via de ringweg rijden en stopt niet bij de haltes tussen Centraal Station en Paddepoel. Op het huidige traject van lijn 15 blijven op schooldagen acht bussen per uur rijden.

Reist u van- of naar de haltes Emmaplein, A-Kerkhof, Westerhaven, Verlengde Visserstraat, Oranjesingel, Regentessestraat, Nassauplein, Stadhouderslaan en Grote Beerstraat, let u dan goed op het lijnnummer. Lijn 15 stopt wel bij deze haltes, lijn 115 stopt hier niet.

Provincie Groningen

Lijn 11. Winschoten – Bourtange

In de middag tussen 13.00 en 17.00 uur gaat lijn 11 ieder uur een extra rit (belbus) rijden in aansluiting op lijn 70 vanuit Ter Apel. Hiermee is het weer mogelijk over te stappen tussen lijn 11 en 70. Voor deze ritten dient u minimaal een uur van te voren telefonisch te reserveren via telefoonnummer 0900-202 2702 (lokaal tarief). Het is mogelijk voor meer dagen tegelijk te reserveren.

Lijn 31. Zuidhorn – Hoogkerk

Lijn 31 gaat doorrijden tot P+R Hoogkerk. Deze verlenging van de route maakt het mogelijk dat u op P+R Hoogkerk kunt u overstappen op lijn 306/316/317 richting Groningen. Hiermee wordt de reistijd naar Groningen voor klanten uit Enumatil en De Poffert verkort.

Lijn 42. Loppersum – Garrelsweer

De bussen richting Garrelsweer gaan ’s morgens 5 minuten vroeger vertrekken. Hierdoor is er meer tijd om over te stappen op lijn (1)40.

Lijn 79. Winschoten – Zuidbroek

Op zondagen wijzigen de vertrektijden van lijn 79 om de aansluiting op de treinen in Zuidbroek te verbeteren.

Lijn 163. Groningen – Lauwersoog (m.i.v. 6 mei 2013)

Vanaf de mei- t/m de herfstvakantie rijden op werkdagen buiten vakantieperiodes extra ritten tussen Groningen en Lauwersoog. Deze extra ritten vertrekken vanaf Lauwersoog om 11.24 en 20.24 uur (aansluitend op de boot vanaf Schiermonnikoog om 10.30 en 19.30 uur) en vanaf Groningen hoofdstation om 11.21 uur. Deze bus sluit aan op de boot naar Schiermonnikoog van 12.30 uur.

Op werkdagen in vakantieperiodes en op alle zaterdagen, zondagen en feestdagen reden deze ritten al tussen Groningen en Lauwersoog.

Lijn 811. Bad Nieuweschans – Vlagtwedde

Lijn 811 vertrekt richting Vlagtwedde voortaan 8 minuten vroeger. Dit geldt voor alle haltes. Richting Bad Nieuweschans blijven de vertrektijden gelijk, met uitzondering van de twee vaste ritten in de ochtend van Vlagtwedde naar Vriescheloo. Ook deze ritten gaan 8 minuten vroeger vertrekken.

Provincie Drenthe

Lijn 7 Servicebus Assen

De vertrektijden van Servicebus lijn 7 worden een half uur vervroegd. Dit zorgt ervoor dat Servicebus lijn 7 en 8 samen twee keer per uur (om het half uur) een verbinding vormen tussen Nobellaan - Centrum - Station - Ziekenhuis.

Lijn 41 Borger – Beilen

De eerste twee ritten van lijn 41 (in beide richtingen) hoeven voortaan niet meer gereserveerd te worden. Dit worden vaste ritten die altijd rijden.


Terug naar “OV in Noord-Nederland”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten