Wat eten we vandaag?
Wat eten we vandaag?
Cholesterol heeft toch weinig met zout te maken?
Re: Wat eten we vandaag? #37
Oh ja wacht. Cholesterol is met eieren. Zout is met hoge bloeddruk. Mijn fout.JWM schreef:Cholesterol heeft toch weinig met zout te maken?
🍉
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Even koken en dan opbakken met spekreepjes en sesamolie, peterselie erover en serveren met een salade. Best lekker.JWM schreef:http://www.ah.nl/producten/product/wi19 ... -di-patate
Zit een rare chemische en zoute smaak aan. Dat laatste is niet zo gek als je ziet hoeveel zout er in zit.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Met gnocchi van een ander merk
Re: Wat eten we vandaag? #37
Gister in een Ethiopisch Restaurant gegeten op het westelijk handelsterrein in Rotterdam. Prima eten op leuke locatie alleen wel weer typisch Rotterdam: Veel te rustig op een zaterdagavond.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Maaltijdpannetje wilde zalm van Aviko gaat het vandaag worden
Re: Wat eten we vandaag? #37
Heb je nu alle varianten gehad?
Re: Wat eten we vandaag? #37
Nee. Dit is de eerste pas
Re: Wat eten we vandaag? #37
Gisteren een Burrito Bowl Beef met extra guac bij de nieuwe Salsa Shop op Amsterdam Centraal.
Raadpleeg de praktische modaliteiten staande op de achterzijde van dit bericht voor het indienen van een reactie.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Even het topic afstoffen
Vandaag eet ik een broccoli/kaas/gehakt schotel.
Vandaag eet ik een broccoli/kaas/gehakt schotel.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Gisteren smoked duck, zeer lekker :)
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Twee dagen gebarbecued en vanavond aardappeltjes met groenten uit de oven of als het past in de airfryer met een filetlapje.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Kunnen er maar zo weinig aardappeltjes in zo'n "gebakken-lucht-machine", of ben je een echte aardappeleter?
I used to think that my life was a tragedy, but now I realise, its a fucking comedy ; )
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
600 gram aardappelblokjes, een winterpeen, een paprika en een prei ging er precies in. Ik heb ook maar de kleine airfryer.
Het was lekker maar niet echt krokant en dat had ik wel verwacht.
Het was lekker maar niet echt krokant en dat had ik wel verwacht.
Re: Wat eten we vandaag? #37
Aardappelen met bloemkool en kipfilet met spek.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Braadworst, prei a la creme en pomme duchesse uit de airfryer. Erg lekker, en tien minuten korter erin dan in de oven.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39291
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Risotto met hamreepjes en champignons, volledig bereid in de magnetron. Blijft een ideaal receptje: in een pan lukt 'ie bij mij niet zo goed als op deze manier.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
-
- Berichten: 6193
- Lid geworden op: vr 28 jun 2013, 22:05
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat eten we vandaag? #37
Pannenkoeken.
gaat het niet zoals het moet,moet het maar zoals het gaat.
je hebt het OV en je hebt de NS.
je hebt het OV en je hebt de NS.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Ik houd heel erg van risotto en ik wil niet arrogant overkomen maar ik draai mijn hand er ook niet voor om, om het klaar te maken dus ben ook wel erg benieuwd naar jouw recept in de magnetron.Daniel schreef:Risotto met hamreepjes en champignons, volledig bereid in de magnetron. Blijft een ideaal receptje: in een pan lukt 'ie bij mij niet zo goed als op deze manier.
- Daantje
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 6495
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 18:05
- Locatie: Rotterdam
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Wij aten pastasalade met penne, restje chorizo, feta, paprika, komkommer, appel, peterselie en dille-komkommer yoghurtdressing.
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39291
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Ach ik ben ook gewoon in begonnen met het eens in de pan te proberen hoor. Lukte al heel aardig, maar heb nu het magnetronrecept zover door dat 'ie daar echt perfect uit komt (het oorspronkelijke recept waar ik vanuit gegaan ben had er geen vermogen bij staan en zegt dat je het maximum moet gebruiken, maar dat gaat met de 1050 W magnetron die ik heb dus niet goed)Daantje schreef:Ik houd heel erg van risotto en ik wil niet arrogant overkomen maar ik draai mijn hand er ook niet voor om, om het klaar te maken dus ben ook wel erg benieuwd naar jouw recept in de magnetron.
Is eigenlijk heel simpel...
- snipper een uitje fijn en doe het samen met een eetlepel olijfolie in een schaal. Even goed roeren en dan 2 minuten op 800 W verwarmen.
- voeg een uitgeperst teentje knoflook en de risottorijst toe en roer weer goed tot alles met een dun laagje van de olie bedekt is. Verwarm wederom 2 minuten op 800 W.
- breng ondertussen de bouillon aan de kook (ik gebruikte 400 ml op 100 g rijst, iets meer dan op de verpakking aangegeven)
- voeg de bouillon toe aan de risottorijst, roer weer goed en dek af met magnetronfolie waarbij je een klein stukje open laat. Verwarm dit vervolgens 10 minuten op 800 W.
- voeg de hamreepjes en in plakjes gesneden champignons toe (of andere groente die je er lekker in vindt), roer weer even goed door en dek weer af. Verwarm nog 5-8 minuten op 800 W (tot alle bouillon is opgenomen).
- strooi wat peterselie over de risotto, voeg eventueel een klontje boter toe en wat geraspte Parmezaanse kaas en meng dat er doorheen
Als je er in plaats van hamreepjes een ander soort vlees aan wilt toevoegen dan kan je dat beter apart klaarmaken en na het bereiden van de risotto toevoegen. Gebruik je andere groenten die korter mee hoeven te verwarmen dan kan je die ook later toevoegen (in de laatste 3 minuten kooktijd).
Hoorde overigens van m'n ouders dat het met de risottorijst van het Albert Heijn huismerk niet zo goed gaat met dit recept, dus bij de AH kan je dan beter een ander merk kiezen. Zelf heb ik de risotto van het Plus huismerk in huis en daarmee gaat het prima.
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Re: Wat eten we vandaag? #37
O ... ik dacht dat het een kant en klaar maaltijd was .
Re: Wat eten we vandaag? #37
Ik heb altijd de AH Excellent risottorijst, bedoel je die waar het niet zo goed mee gaat? Ben daar zelf wel over te spreken, maar bij gebrek aan een magnetron maak ik het altijd in een pan ;-).
Re: Wat eten we vandaag? #37
Zweedse balletjes bij de Ikea
- Daniel
- OVNL-bestuurslid
- Berichten: 39291
- Lid geworden op: zo 09 mar 2008, 16:29
- Locatie: Amersfoort
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? #37
Tot in zoveel details ben ik ook weer niet op de hoogteWubbo schreef:Ik heb altijd de AH Excellent risottorijst, bedoel je die waar het niet zo goed mee gaat?
Schapekop in de Keistad
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Dagelijks Amersfoort - Veenendaal-De Klomp en weer terug...
Mijn foto's: https://www.flickr.com/dbleumink/
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten